04 Ağustos 2009, Salı 07:50:22

"Cenazeler havaalanına inebilecek"

Cenaze firması sahibi, Zonguldak Havaalanı sayesinde cenazelerin uzun yol yapmadan memleketlerine ulaşabileceğini söyledi...

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Bartınlıyım ve Almanya’da Karadeniz Cenaze firmam var.

Sadece Almanya’da mı Cenaze nakil işi yapıyorsunuz?

Cenaze firmamız sadece Almanya ile sınırlı değil. Avrupa ülkelerinin hepsinde de çalışma yapıyoruz. Genellikle uçakla cenaze taşımacılığı yapıyoruz. Tabiki Türkiye’ye yakın Avrupa ülkelerinden araçla da hizmet veriyoruz. Zaman zaman Yugoslavya’ya da araçla geldiğimiz oluyor. Genelde bu bölgede çok işimiz oluyor.

Zonguldak Havaalanının açılması ne tür kolaylıklar getirdi?

Şimdiden sonra Saltukova’daki Zonguldak Havaalanına yönlendirme yapacağız. Burada da görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah 3, 4 haftaya kadar belirli bir noktaya geleceğiz. Vatandaş hiç sıkıntı çekmeden cenazesini Zonguldak Havaalanından alabilecek. Çünkü bizim burada da aracımız var. Bartın’da yaklaşık 3 seneden beridir Adli Tıpla ile çalışmaktayız. Adli olayları taşıyoruz. Vatandaşımızın İstanbul, Ankara sıkıntısını bitirmeye çalışıyoruz. Vatandaşımız direkt buraya cenazesi ile gelebilecek.

Herhangi bir uçak firması ile anlaşmanız var mı?

Biz Cenazelerimizi her uçak firmasıyla gönderebiliyoruz. Bizim herhangi bir uçak firmasıyla anlaşmamız yok. İstanbul ve Ankara’ya bakarak Zonguldak Havaalanı özel havaalanı olduğu için bazı şeyler değişik. Bundan dolayı ön görüşmeleri yapıyoruz. Vatandaş sıkıntı çekmesin diye bu çalışmaları yapıyoruz. Mesela burada gümrük olaylarını fazla kimse bilmiyor. Biraz zamanla bu sıkıntılarda 3, 4 haftaya kadar çözülecektir. Havaalanı müdürüyle görüştük. Yardımcı oluyorlar. İl Sağlık ile görüştük. Onlar da yardımcı oluyorlar. Hepsi araştırmalarını yapıyor. Sanırım en kısa zamanda da her şey gerçekleşecek. Almanya Düsseldorf’tan buraya cenazelerimiz gelecek.

Bu işlemleri Almanya’da nasıl yapıyorsunuz?

Biz ayrıca Almanya’da kargo işi de yapıyoruz. Vatandaş bir paket gönderecek, acil bir mektup gitmesi gerekiyor. Önemli bir dosya gitmesi gerekiyor. Biz sadece acil posta hizmeti veriyoruz. Vatandaş geçen hafta Kapıkule’de kalmış, yeşil kartı, sigorta kartı yokmuş. Arabasına almayı unutmuş. Bize bildirdiler. Biz gittik aynı gün ordinoları vatandaşa yetiştirdik.

Cenaze işlemlerini nasıl yapıyorsunuz?

Vatandaşımızın cenazesi olduğu zaman bize bildiriyorlar. Çevreden tanıyanlar oluyor. Camilerimizde, derneklerden tanıyanlar oluyor ve bize bildiriyorlar. Bize bildirildikten sonra hastaneden alıyoruz.

Size Gurbetçilerimiz nasıl ulaşabilirler?

Bize genellikle www.cenaze.de internet sitemizden ulaşıyorlar.

Sizin haricinizde bu cenaze taşıma işini yapan firmalar da var mı?

E5’ten Batı Karadeniz’e geçildiğinde bu bölgede bu işi benden başka yapan bir firma yok. Bu bölgeyi iyi bilen bir firmayız.

Uçak Seferleri başladıktan sonra ortalama kaç günde bir cenaze getiriyorsunuz?

Yapmış olduğumuz araştırmaların sonucunda ortalama günlük Bartın, Karabük, Zonguldak hattına yani E5’ten bu tarafa Avrupa’dan Batı Karadeniz’e 3 cenaze geliyor. Zonguldak Havaalanına gelen haftalık her uçakta 4 veya 5 cenaze olur.

Yurtdışındaki cenazelerimizi Zonguldak’a her Çarşamba günü mü getireceksiniz?

Hayır. Çünkü uçaklar Salı gününe alınacak. Cumartesi, Pazar günleri vefat eden olduğu zaman, Almanya’da hafta sonu resmi işlem yaptırılamadığı için, pazartesi günü işlemleri yapılıp Salı günü havaalanına teslim ediyoruz. Çarşamba günü yapılan seferleri de Salı gününe almayı düşünüyorlar. Vatandaş İstanbul’da, Ankara’da o rezilliği çekeceğine bir gün sonra gelsin ama temiz gelsin. Ben o yüzden Zonguldak Havaalanını tavsiye ederim.

Bartın’da, Zonguldak Havaalanının açılmasına nasıl bir yaklaşım var?

Bartın’da herkes olumlu bakıyor. Çünkü bu havaalanı bilinçli biri için tercih noktasıdır. Kaldı ki havaalanının Zonguldak merkezden daha yakın bir noktada olması Bartınlılar için çok büyük bir avantajdır. Amasra’daki turizm olayı yüzde yüz daha da artacaktır. Havaalanı turizm konusunda olsun, ticaret konusunda olsun birçok kişi tarafından avantaj olarak görülüyor. Havaalanının açılması, havaalanı yolunda ticaretin de artmasını sağlayacaktır. Benim burada dikkatimi çeken bir olay daha var. Bölgemizdeki otelcilerin havaalanına daha çok destek vermesi gerekiyor.

Çaycuma

"Cenazeler havaalanına inebilecek"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000