24 Temmuz 2014, Perşembe 08:47:40

CENAZELER 5 GÜN SONRA HOLLANDA'DA

Ukrayna'nın doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeye düşen Malezya Havayolları'na ait uçakta ölenlerin cenazeleri Hollanda'da askeri törenle karşılandı. Naaşlar, 40 cenaze arabasıyla kimlik teşhisleri yapılmak üzere Hilversum kentine götürüldü.
  • Bu ne celiski ? Siz önce masum insanlari 10 bin metre yükseklikte vurun sonrada askeri tören düzenleyin. Bunlara kim ne zaman ve nasil bir ders verecek ? Farkindamisiniz NAhTO, BM ve diger bütün fasa fiso kurumlar yolda kaldi.

Ukrayna'nın doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeye düşen Malezya Havayolları'na ait uçakta ölenlerin cenazeleri Hollanda'da askeri törenle karşılandı. Batılı istihbarat yetkilileri MH17 sefer sayılı uçağın 17 Temmuz'da düşüşünden Ukraynalı Rusya yanlısı ayrılıkçı grupları sorumlu tutuyor.

İngiltere hükümetinden kaynaklar da, elde ettikleri istihbaratın, Rusya yanlılarının kanıtlara kasten zarar verdiklerine, cesetlerin yerlerini değiştirdiklerine ve enkaza başka uçak parçaları yerleştirdiklerine işaret ettiğini söylüyor.

Diğer yandan Ukrayna'nın doğusunda çatışmalar devam ediyor. BBC'ye konuşan Ukrayna hükümetine yakın kaynaklar, askeri uçak olduğu tahmin edilen iki savaş uçağının Çarşamba günü enkaz bölgesine 35 kilometre mesafede düşürüldüğünü söyledi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da BBC'ye yaptığı açıklamada, uçaklardan birinin havadan havaya füze ile vurulmuş olabileceğini ifade etti.

Yatsenyuk, doğrudan Rusya'yı suçlamadı fakat uçakların Ukrayna tarafından düşürülmediğini kaydetti.

Malezya Havayolları'na ait uçağın düşmesiyle hayatını kaybedenlerden 40'ının cenazesi Hollanda Avustralya'ya ait iki askeri uçakla Çarşamba günü öğleden sonra Eindhoven hava üssüne indi.

Bayrakların yarıya indirildiği Hollanda'da bir günlük ulusal yas ilan edilirken tören sırasında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

"AGİT cesetlere dokunmayın dedi"

Tabutlar askeri törenle cenaze arabalarına yerleştirildi, araçlar da cesetlerin kimlik teşhislerinin yapılması için konvoy halinde, Hilversum kentinin güneyindeki Korporaal van Oudheusden kışlalarına doğru ilerledi.

Kimlik teşhis sürecinin aylar sürebileceği belirtiliyor.

Eindhoven'e Perşembe günü de yine iki farklı askeri uçakla yeni cenazelerin getirilmesi bekleniyor.

Doğu Ukrayna'da cesetlerin çıkarılması sürecinin yavaş ilerlemesi uluslararası tepkilere neden olmuştu.

Fakat BBC'nin Newsnight adlı programına konuşan Rusya yanlısı ayrılıkçıların lideri Aleksandır Borodai, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT gözlemcilerinin kendilerine "cesetlerin toplanması işini uzmanlara bırakın" dediklerini ifade etti.

Borodai, "Bu nedenle bir gün bekledik, sonra ikinci gün bekledik. Sonra da üçüncü gün de bekledik. Hadi ama! Tek bir uzman bile yoktu. 30 derece sıcakta cesetleri öyle bekletmek çok saçma. İnsanlık dışı. Bir korku filmi sahnesi gibi" diye konuştu.

BBC'ye konuşan AGİT sözcüsü Michael Bociurkiw ise ayrılıkçı gruplara 'cesetleri oynatmamaları' yönünde uyarıda bulundukları iddiasını reddediyor. Bociurkiw, "İnsanlara ne yapmaları gerektiğini söylemek bizim yetkimiz dışında. Biz izlemek, gözlem yapmak ve rapor etmek için buradayız" dedi.

Rusya yanlısı ayrılıkçıların enkazdan çıkarılan ceset sayısını da yanlış aktardıkları belirtiliyor.

Ayrılıkçılar, enkaz bölgesinden Harkov'a götürülen cenazelerin sayısını 282 olarak verirken, uzmanlar yalnızca 200 cesedin teyit edildiğini söylüyor.

Uçuş kayıtlarına ulaşıldı

Diğer yandan, Hollanda hava güvenlik kurulu kokpitteki ses kayıt cihazındaki (CVR) kayıtlarına başarıyla ulaşıp bilgisayarlara indirdiklerini ve "uçuşla ilgili geçerli verilere" erişim sağladıklarını ifade etti.

Kara kutulardaki uçuş kayıtları İngiltere'nin Farnborough'daki uçak kazaları soruşturma bürosunda incelenecek.

Washington'daki istihbarat uzmanları elde ettikleri bilgiler ışığında olayda Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların parmağı olduğunu ifade etmişti.

İsimlerinin gizli tutulması şartıyla konuşan uzmanlar, "Uçağın Ukrayna'nın doğusundan Rusyalıların sağladığı koşullar aracılığıyla SA-11 füzesiyle vurulduğu netlik kazandı" dedi.

İstihbarat yetkilileri, "en makul açıklamanın" Rusya yanlılarının uçağı 'başka bir uçak sandıkları için ateş etmiş olabileceğini yönünde olduğunu söylüyor.

Çatışmaların devam ettiği Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te 16 kişinin öldüğü haberleri geliyor.

Rusya yanlısı ayrılıkçıların komutanlarından İgor Strelkov da, internet sitelerinde yaptığı açıklamada birliklerini Donetsk'in dış mahallelerinden çektiklerini söyledi. Strelkov, mevzilerini korumaya hazır olduklarını ekledi.

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılar ve hükümete bağlı birlikler arasında Nisan ayında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısının 1000'i aştığı belirtiliyor.











CENAZELER 5 GÜN SONRA HOLLANDA'DA

Yorumlar

BÜLO ~ 10 yıl önce
Bu ne celiski ? Siz önce masum insanlari 10 bin metre yükseklikte vurun sonrada askeri tören düzenleyin. Bunlara kim ne zaman ve nasil bir ders verecek ? Farkindamisiniz NAhTO, BM ve diger bütün fasa fiso kurumlar yolda kaldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000