19 Eylül 2018, Çarşamba 14:55:23

Çelik-İş'ten 'TİS' açıklaması

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini sürdüren Çelik İş Sendikası, bir açıklama yayınladı.
  • Bugun açıklandı mı ? Sendika görüşmesi ?
  • asgari ücrete bile %18 enflasyon zammı yapılacak. siz %14 için grev diyordunuz birde. Bu nasıl bir sendikadır, sendikacılıktır yahu? %50 almalısınız ki size sendika diyebilelim.
  • Haklarınızı kazanmak ve de korumak için yapmanız gereken şey Güven- Özveri- Tecrübe ister.
  • Çelik iş sendikası temsilcileri hangarlarda işverenin onur kırıcı ve uzlaşmaz tavır sergilediğini teknisyenlere anlatırken,sendika başkanı işverenle uyum içerisinde tis in sürdüğünü açıklıyor. Ya sendika başkanının görüşmelerden haberi yok yada temsilciler yalan söyleyip personeli işverene kötü göstermek için yalan söylüyor..
  • Sizden bir cacık olmaz. Hep aynı terane, aynı senaryolar, aynı konuşmalar. Aslında amaç belli... Çelik-İş; geldiğin günden beri işe gitmek istemiyorum. Zevkle mesleğimi icra edemiyorum. Meslekten soğuttunuz. Verilen aidatlar haram olsun.
  • Sizin mesajları yayınlamamanıza şaşırıyorum. %40 dediniz özel haber diye, bir de yalanlanınca hiç tepki vermiyorsunuz. Çıkıp özür dileyin bizimle oyun oynadınız resmen umutlarımızla. ayıp denen bişey var.
  • %40 almadan karşımıza çıkma delik-diş. Sizin gibi sendika olmaz olsun, hiç olmasanız şirket %10 verir zaten.
  • Siemens, şişecam, freşa içecek, ve daha bir çok firma %10 %15 civarlarında maaş iyileştirmesi yaparken bizi enflasyona kurban edecekler.
  • mutsuz ve kırgınız şirketin temel taşıyız
  • Tgsye alım var mı?

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini sürdüren Çelik İş Sendikası, bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada iş veren ile görüşmelerin sürdüğü ve 6 anlaşılamayan 6 madde için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Çelik-İş açıklaması:

Çalışma hayatının vazgeçilmezleri arasında yer alan Sendikamız Çelik-İş ile ülkemizin gözbebeği kuruluşlarından olan THY Teknik A.Ş. arasında 30 Mayıs 2018 tarihinde başlatılan toplu iş sözleşme görüşmeleri, masa başında, karşılıklı anlayış içerisinde devam etmektedir. 

Bugüne kadar gerçekleştirilen gayretli çalışmalar ve yapılan toplantılar sonucunda, idari maddeler başta olmak üzere, toplu iş sözleşmesi taslağında önerdiğimiz taleplerimizin yüzde 90’ı karşılanmıştır.

Bugün gelinen noktada, arabuluculuk aşamasında yapılan görüşmelerden, ücret maddeleri konusunda sonuç alınamamasına rağmen, işveren tarafıyla sendikamız arasındaki yürütülen görüşmeler, çözüm odaklı ve uzlaşmayı önceleyen bir anlayış içerisinde sürdürülmektedir.

Henüz anlaşmaya varılamayan altı madde üzerinde sendikamız ve işveren tarafı, görüşmelerini büyük bir ciddiyet ve sorumlulukla devam ettirmektedir.

Bu çerçevede ücrete bağlı görüşmelere devam ettiğimiz maddelerin de, üyelerimizin refah ve mutluluğunu sağlayacak şekilde ve en kısa zamanda sonuçlanacağını ümit ediyoruz.

Ülke insanımıza mal olmuş, ünü sınırlarımızı çoktan aşmış olan THY Teknik A.Ş.’nin işveren vekillerinin, sağduyu içerisinde, çalışanlarının hak ve hukukunu önceleyerek, sendikamız ile masa başında toplu sözleşmeyi tamamlamak için büyük gayret sarf edeceklerinden hiç şüphemiz bulunmamaktadır.

Üyelerinin talep ve beklentileri ile işveren tarafının durumunu aynı potada eritebilmeyi yol haritası olarak benimseyen bizlerin talepleri, ülkemizin ve işyerimizin şartlarına uygun ve üyelerimizin beklentilerini karşılayacak niteliktedir.

Öte yandan bu toplu iş sözleşmemize ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu kapsamda özellikle üyelerimizin bilmesini istiyoruz ki onların hak ve menfaatlerini koruyan, çalışma barışını ve huzurunu temin edecek bir toplu sözleşmeyi nihayete erdirmek için canla başla çalışıyoruz.

Bugüne kadar yapılan toplantılardan çıkan sonuçlar hakkında, nasıl ki üyelerimize bizzat tarafımızdan bilgilendirme yapıldıysa, bundan sonra yapılacak toplantı sonuçlarının da üyelerimize duyurulmasında aynı özen gösterilmeye devam edecektir.

Kamuoyuna ve üyelerimize duyurulur.

Yunus Değirmenci

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı

Çelik-İş'ten 'TİS' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Sonuç ~ 6 yıl önce
Bugun açıklandı mı ? Sendika görüşmesi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asgari ücret ~ 6 yıl önce
asgari ücrete bile %18 enflasyon zammı yapılacak. siz %14 için grev diyordunuz birde. Bu nasıl bir sendikadır, sendikacılıktır yahu? %50 almalısınız ki size sendika diyebilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 6 yıl önce
Haklarınızı kazanmak ve de korumak için yapmanız gereken şey Güven- Özveri- Tecrübe ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her sözleri yalan ~ 6 yıl önce
Çelik iş sendikası temsilcileri hangarlarda işverenin onur kırıcı ve uzlaşmaz tavır sergilediğini teknisyenlere anlatırken,sendika başkanı işverenle uyum içerisinde tis in sürdüğünü açıklıyor. Ya sendika başkanının görüşmelerden haberi yok yada temsilciler yalan söyleyip personeli işverene kötü göstermek için yalan söylüyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNISYEN ~ 6 yıl önce
Sizden bir cacık olmaz. Hep aynı terane, aynı senaryolar, aynı konuşmalar. Aslında amaç belli... Çelik-İş; geldiğin günden beri işe gitmek istemiyorum. Zevkle mesleğimi icra edemiyorum. Meslekten soğuttunuz. Verilen aidatlar haram olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kbrıs ~ 6 yıl önce
Sizin mesajları yayınlamamanıza şaşırıyorum. %40 dediniz özel haber diye, bir de yalanlanınca hiç tepki vermiyorsunuz. Çıkıp özür dileyin bizimle oyun oynadınız resmen umutlarımızla. ayıp denen bişey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorunlu ~ 6 yıl önce
%40 almadan karşımıza çıkma delik-diş. Sizin gibi sendika olmaz olsun, hiç olmasanız şirket %10 verir zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
34 ~ 6 yıl önce
Siemens, şişecam, freşa içecek, ve daha bir çok firma %10 %15 civarlarında maaş iyileştirmesi yaparken bizi enflasyona kurban edecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Technic ~ 6 yıl önce
mutsuz ve kırgınız şirketin temel taşıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gizli işsiz ~ 6 yıl önce
Tgsye alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşveren ~ 6 yıl önce
Bi bitmediniz...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000