04 Ekim 2018, Perşembe 16:30:31

Çelik-İş'ten flaş "Toplu İş Sözleşmesi" açıklaması

THY Teknik A.Ş. çalışanlarının bağlı olduğu Çelik-İş Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi sürecinde yaşananlarla alakalı üyelerine bilgilendirme mesajı gönderdi. Açıklamada işverenin tavrı eleştirildi.
  • THY uçakların ın bir saat yerde kalması. Uçamaması slotlarini kaçırması yolcuların uçuşları zamanında icra edememesi. Düşünün THY nin uğrayacağı zarar ve prestij kaybı. Verecekleri zammın bedelinden kat ve kat ağır olur. Umuyoruz ve temenni ediyoruz. Akıl tutulması yaşanmaz ve çalışanların ve şirketin ortak menfaatlerinde buluşurlar. BU YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR ÇALIŞANLARIMIZ ÜZERİNDE MORAL VE İSTEKLENDİR MEYİ DÜŞÜRÜYOR. HANİ İNSAN FAKTÖRLERİ?
  • Çekilişin sendikacılığı yılbaşında verdiği 1 ₺ lik kol saati olur mu? Kol saati?
  • HANGİSİ DOĞRU SÖYLÜYOR ? TEKNİK Mİ ? ÇELİK Mİ ? İKİLİ OYNAMAYIN YETER ARTIK BİNLERCE KİŞİNİN YETERİNCE AHINI ALDINIZ ALLAH'A NASIL HESAP VERİCEKSİNİZ? HİÇ Mİ ÖLMEYECEKSİNİZ ? DÜNYA MALI DÜNYADA KALIR AMA BİNLERCE KİŞİNİN AHINI GÜNAHINI YANINDA GÖTÜRÜRSÜN. O DA SİZE BU YAPTIKLARINIZIN AZABINI YAŞATIR. TÖVBE EDİN " THY TEKNİK YÖNETİCİLERİ VE ÇELİK İŞ YÖNETİCİLERİ" BİZDE HAKKIMIZI HELAL EDELİM SİZE. YOKSA O SADECE YALANDAN GELDİĞİNİZ CUMA NAMAZLARİNİZ KURTARMAZ SİZİ ... EL-MÜNTEKİM "ALLAH ZALİMLERİ MUTLAKA CEZALANDIRIR...
  • Fazıl Bey Domates olmuş pazarda 6 TL markette 11 TL Zeytinyağ Olmuş 30 TL'den 41 TL salça olmuş 10 TL acocuk bezi olmuş 72 TL maması olmuş 60,45 kuruş uçak bileti olmuş en ucuz yere 200 TL elektrik dogalgaz su elektriğe gelmiş %9 zam benzin desen cabasi genelde 100%100 100%50 zam gelmiş herşeye sen %9 zamdan bahsediyorsun kendin kaç zam aldın kendin kaç para alıyorsun bize %14 zammı çok görüyorsun domates asgari ücret dedin yaa geldiğinde ozaman çıkışları serbest et bakalım THY de bir tane eleman kalicakmi kalmaz sen asgari ücretli vasıfsız eleman calistirrsin
  • Beyler biraz sıkın kendinizi. Reise 15. Uçağı alalım sonra konuşucaz bizim zammı... Onlar müslüman çünkü.
  • Tüm teknisyen kardeşlerim. 1-) Prosedüre mutlak riayet, rötar sizin probleminiz değil, sizin önceliğiniz uçuş güvenliği iş ne kadar sürede biterse bitsin, mührünüzün kıymetini bilin. 2-) Apronda hız limitletine riayet, sizin canınız rötardan daha kıymetli. 3-)Kendinizi geliştirin. 4-) İş arayın 5-) Bu sözleşme imzalanır imzalanmaz sendikadan istifa edin, dayanışma aidatı ödeyerek zamlardan faydalanırsınız ancak yeteri kadar kişi istifa ederse toplu halde başka bir sendikaya üyelik durumunda mevcut sendikanın yetkisi düşer.
  • Grev hakkiniz yasada olsa da, YAPTIRMAZLAR. tek bir kararname ile iptal edilir greviniz
  • Anlamıyorum bu tekniğin yönetici zihniyetini kullandığımız uçaklar bu arkadaşlar sayesinde uçuşa veriliyor emniyetli bir şekilde ve konuştuğum teknisyen arkadaşlardan öğrendiğim kadar ile de bu ülkede en ucuz teknisyen maaşını THY teknisyenleri alıyor.Sayın teknik yöneticileri lütfen teknisyene hak ettiğini verin bu insanların zihinleri rahat olmalı çalışırken.
  • Artik sabrimiz tükeniyor,teknisyen sizede iyice dusman olmadan cozun bu meseleyi. Sarı oldugunuzu zaten biliyoruzda her gun lira lira eriyor maasimiz dogalgaza zam elektirige zam ona zam buna zam. Alicaksaniz alin almicaksaniz grev deyin grev yapalim. Boyle beklemeyle ofislerde kendi aranizda konusmayla beklemeyle olmaz bu is, sizin tuzunuz kuru gecen her gun bizim aleyhimize isliyor. Ne yapicaksaniz yapin artik. Birakin bu arabulucu palavralarini.
  • Çelik iş Arkamızda değil yanımızda durun artık yeter.

THY Teknik A.Ş. çalışanlarının bağlı olduğu Çelik-İş Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi sürecinde yaşananlarla alakalı üyelerine bilgilendirme mesajı gönderdi. Açıklamada işverenin tavrı eleştirildi.

"Çalışanların moral ve motivasyonunu düşürücü olumsuz söylemler geliştirildiğini üzülerek görmekteyiz" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, "Üyelerimize yapılan bu baskı ve incitici üslubu şiddetle kınayarak reddetmekteyiz" denildi.

İşte Çelik-İş tarafından yayınlanan o açıklama:

"Değerli Üyelerimiz,

6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde işverene yapmış olduğumuz revize edilmiş ücret tekliflerindeki uzlaşı sağlanamayan maddelerle ilgili bilgilendirmeyi ve tekliflerimizdeki kararlı irademizi sizlerle paylaşmıştık. Halen resmi olarak devam etmekte olan bu süreçte yaşanan tüm gelişmeler her aşaması ve bütün detaylarıyla HAK-İŞ Konfederasyon Başkanımız Sayın Mahmut ARSLAN ile Çelik- İş Sendikamızın Genel Başkanı Sayın Yunus DEĞERMENCİ bey tarafından yakinen takip edilmektedir. Arabulucunun resmi raporunun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla tarafımıza tebliğ edilmesinden sonra atılması gereken bütün yasal adımlar hakkında gerekli hazırlıklar yapılarak, tüm gelişmeler ışığında Genel Merkezimizle sürekli istişarelere ve değerlendirmelere devam edilmektedir.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri süresince ülkemizin göz bebeği ve milli bayrak taşıyıcımız olan THY TEKNİK ailesi olarak kurumumuzun iş barışına ve iş yeri huzuruna karşı göstermiş olduğumuz özen ve hassasiyete rağmen maalesef işveren tarafından bazı üst düzey yöneticilerin aynı duyarlılığı göstermeyerek üyelerimizi incitici ve rencide edici tavırlar sergilediğini, çalışanların moral ve motivasyonunu düşürücü olumsuz söylemler geliştirildiğini üzülerek görmekteyiz. ‘’Emeğin En Yüce Değer’’ olarak kabul edildiği bu kararlı anlayışla üyelerimize yapılan bu baskı ve incitici üslubu şiddetle kınayarak reddetmekteyiz.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki bütün aşamalarda da siz değerli üyelerimize karşı sorumluluk duygusuyla her gelişmeden şeffaflıkla haberdar ederek, emeğimizin hakkını en güçlü biçimde korumaya ve sizleri en doğru şekilde bilgilendirerek art niyetli zihniyetlerin gayretini boşa çıkarmaya devam edeceğiz.

Bilgilerinize arz ederiz.
Saygılarımızla."

ÇELİK-İŞ SENDİKASI
HAVACILIK ŞUBE BAŞKANLIĞI

Çelik-İş'ten flaş "Toplu İş Sözleşmesi" açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

Bir saatlik uçuşların durmasi ~ 6 yıl önce
THY uçakların ın bir saat yerde kalması. Uçamaması slotlarini kaçırması yolcuların uçuşları zamanında icra edememesi. Düşünün THY nin uğrayacağı zarar ve prestij kaybı. Verecekleri zammın bedelinden kat ve kat ağır olur. Umuyoruz ve temenni ediyoruz. Akıl tutulması yaşanmaz ve çalışanların ve şirketin ortak menfaatlerinde buluşurlar. BU YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR ÇALIŞANLARIMIZ ÜZERİNDE MORAL VE İSTEKLENDİR MEYİ DÜŞÜRÜYOR. HANİ İNSAN FAKTÖRLERİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kol saati ~ 6 yıl önce
Çekilişin sendikacılığı yılbaşında verdiği 1 ₺ lik kol saati olur mu? Kol saati?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EL-MÜNTEKİM ~ 6 yıl önce
HANGİSİ DOĞRU SÖYLÜYOR ? TEKNİK Mİ ? ÇELİK Mİ ? İKİLİ OYNAMAYIN YETER ARTIK BİNLERCE KİŞİNİN YETERİNCE AHINI ALDINIZ ALLAH'A NASIL HESAP VERİCEKSİNİZ? HİÇ Mİ ÖLMEYECEKSİNİZ ? DÜNYA MALI DÜNYADA KALIR AMA BİNLERCE KİŞİNİN AHINI GÜNAHINI YANINDA GÖTÜRÜRSÜN. O DA SİZE BU YAPTIKLARINIZIN AZABINI YAŞATIR. TÖVBE EDİN " THY TEKNİK YÖNETİCİLERİ VE ÇELİK İŞ YÖNETİCİLERİ" BİZDE HAKKIMIZI HELAL EDELİM SİZE. YOKSA O SADECE YALANDAN GELDİĞİNİZ CUMA NAMAZLARİNİZ KURTARMAZ SİZİ ... EL-MÜNTEKİM "ALLAH ZALİMLERİ MUTLAKA CEZALANDIRIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yönetim ~ 6 yıl önce
Fazıl Bey Domates olmuş pazarda 6 TL markette 11 TL Zeytinyağ Olmuş 30 TL'den 41 TL salça olmuş 10 TL acocuk bezi olmuş 72 TL maması olmuş 60,45 kuruş uçak bileti olmuş en ucuz yere 200 TL elektrik dogalgaz su elektriğe gelmiş %9 zam benzin desen cabasi genelde 100%100 100%50 zam gelmiş herşeye sen %9 zamdan bahsediyorsun kendin kaç zam aldın kendin kaç para alıyorsun bize %14 zammı çok görüyorsun domates asgari ücret dedin yaa geldiğinde ozaman çıkışları serbest et bakalım THY de bir tane eleman kalicakmi kalmaz sen asgari ücretli vasıfsız eleman calistirrsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Instructor ~ 6 yıl önce
Beyler biraz sıkın kendinizi. Reise 15. Uçağı alalım sonra konuşucaz bizim zammı... Onlar müslüman çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah rızası için ~ 6 yıl önce
Tüm teknisyen kardeşlerim. 1-) Prosedüre mutlak riayet, rötar sizin probleminiz değil, sizin önceliğiniz uçuş güvenliği iş ne kadar sürede biterse bitsin, mührünüzün kıymetini bilin. 2-) Apronda hız limitletine riayet, sizin canınız rötardan daha kıymetli. 3-)Kendinizi geliştirin. 4-) İş arayın 5-) Bu sözleşme imzalanır imzalanmaz sendikadan istifa edin, dayanışma aidatı ödeyerek zamlardan faydalanırsınız ancak yeteri kadar kişi istifa ederse toplu halde başka bir sendikaya üyelik durumunda mevcut sendikanın yetkisi düşer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev olamaz ~ 6 yıl önce
Grev hakkiniz yasada olsa da, YAPTIRMAZLAR. tek bir kararname ile iptal edilir greviniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 CPT ~ 6 yıl önce
Anlamıyorum bu tekniğin yönetici zihniyetini kullandığımız uçaklar bu arkadaşlar sayesinde uçuşa veriliyor emniyetli bir şekilde ve konuştuğum teknisyen arkadaşlardan öğrendiğim kadar ile de bu ülkede en ucuz teknisyen maaşını THY teknisyenleri alıyor.Sayın teknik yöneticileri lütfen teknisyene hak ettiğini verin bu insanların zihinleri rahat olmalı çalışırken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikacilar ~ 6 yıl önce
Artik sabrimiz tükeniyor,teknisyen sizede iyice dusman olmadan cozun bu meseleyi. Sarı oldugunuzu zaten biliyoruzda her gun lira lira eriyor maasimiz dogalgaza zam elektirige zam ona zam buna zam. Alicaksaniz alin almicaksaniz grev deyin grev yapalim. Boyle beklemeyle ofislerde kendi aranizda konusmayla beklemeyle olmaz bu is, sizin tuzunuz kuru gecen her gun bizim aleyhimize isliyor. Ne yapicaksaniz yapin artik. Birakin bu arabulucu palavralarini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
Çelik iş Arkamızda değil yanımızda durun artık yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanii ~ 6 yıl önce
Arkamızda olduğu için ne yaptığını göremiyoruz, yanımızda olsa hiç olmazsa ne yaptığını daha iyi görebiliriz :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000