29 Haziran 2016, Çarşamba 13:52:18

Çelik-İş, Hava-İş ve BTS'den 'teröre lanet' açıklaması

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam saatlerinde düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından Çelik-İş Sendikası, Hava İş Sendikası ve Birşeik Taşımacılık Sendikası terörü lanetleyen açıklamalarda bulundular.
  • Çok ilginç kınama da olsa Hava iş E ait bir yazı koydunuz. Tebrikler
  • Thy pers. Olarak yipranma payi istiyoruz
  • Tüm sendikaların açıklamalarının altında yönetim veya merkez yürütme kurullarının adı geçiyorken (olması gereken) Hava-İş Sendikası'nın açıklamasının altında sadece Ali Kemal Tatlıbal'ın adının olması ne kadar düşündürücüdür. Yani Hava-İş Yönetim kurulu yokmuş gibi adeta. Ağalık ve tek adamlık sistemi devam. Siz kim, sendikacılık kim?

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam saatlerinde düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından Çelik-İş Sendikası, Hava İş Sendikası ve Birşeik Taşımacılık Sendikası terörü lanetleyen açıklamalarda bulundular.

İşte sendikaların yaptığı açıklamalar

ÇELİK İŞ SENDİKASI

28.06.2016 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyoruz. Ülkemiz ve milletimiz terör kimden ve nereden gelirse gelsin, dili ve dini ne olursa olsun bunu aşacak kararlılıkta ve güçtedir. Terörle mücadelede devam ettiği bu yolda ise ilk günkü kararlılıkla ilerleyecektir.

Çelik-İş Sendikası olarak ülkemizde terörün son bulduğu; kardeşlik, barış ve huzur ortamını egemen olduğu günlerin gelmesini temenni ediyor; Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.

Çelik-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu

HAVA İŞ SENDİKASI

Atatürk Havalimanında bugün kalleşçe gerçekleşen terör saldırısı neticesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Patlama bilgisi sendikamıza ulaşır ulaşmaz oluşturduğumuz kriz merkezimiz, havaalanında görev yapan personele, yaralananlara ve ailelerine destek vermeyi amaçlamaktadır. Olay yerine ulaşan Yönetim Kurulu üyelerimiz bilgi trafiğini yönetip, kriz merkezimize yönlendirme yapmaktadır.

Kardeşliğimizi, huzurumuzu, birlik ve bütünlüğümüzü bozmayı hedefleyen, hepimizi büyük üzüntüye boğarak ülkemizin can damarlarından birinde gerçekleştirilen bu menfur saldırının arkasındaki karanlık güçlerin hedeflerine ulaşmaması için hepimiz yüksek sorumluluk duygusu içinde hareket ederek, üstümüze düşen vazifeyi yerine getirmeliyiz.

Biz milletçe teröre geçit vermeyiz! Milletimizi Anadolu coğrafyasından atmak isteyenler bugüne kadar hep hezimete uğradılar. Vatan aşkıyla, şanlı bayrağımızın altında toplanan Türk milleti karşısında durmaya çalışanlar, birliğimize, dirliğimize göz dikenler aynı hüsranı yaşamaya mahkûmdur.

Tüm bu düşüncelerimiz doğrultusunda Büyük Millet Meclisimizdeki siyasi partileri, tüm sivil toplum kuruluşlarını, ülkemizin en öncelikli sorunu olan teröre karşı birlik ve beraberlik içinde mücadeleye çağırıyoruz.

Ülkemizin, milletimizin, ülkemizin bayrak taşıyıcı şirketi Türk Havayollarının başı sağolsun!

ALİ KEMAL TATLIBAL
GENEL BAŞKAN


BİRLEŞİK TAŞIMACILIK SENDİKASI

YİNE BOMBALAR PATLADI, YİNE CANLAR YİTİRİLDİ…

Dün akşam saat 21.50 sıralarında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin girişinde ve otoparkta üç ayrı patlama meydana geldi. IŞİD mensubu olduğu öğrenilen 3 terörist, Dış Hatlar Terminali'nde çevreye ateş açtı, ardından da üzerlerindeki bombaları patlattı. Saldırıda aralarında yabancı uyruklularında bulunduğu 36 kişi hayatını kaybederken, 147 kişi de yaralandı.

Bundan önce yaşanan terör saldırılarında olduğu gibi bu saldırıya ilişkin haberlere de yayın yasağı getirildi. Olay sonrası havalimanı tüm uçuşlara kapatılarak yolcular hava limanı dışına çıkartılıp Taksim Meydanına yönlendirilip ortada bırakılması,  yaralılar için kan bağışına ihtiyaç olup olmadığı yönünde iki farklı duyuru olması kriz için kurulan masanın krizi yönetemediği algısını doğurmuştur.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca saldırıyla ilgili olarak soruşturma başlatılmış ve soruşturma kapsamında, canlı bomba olan kişilerin Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsilerinin yapıldığı ifade edilmiştir. Olayın “10 Ekim Ankara Gar katliamı dosyasında beş IŞİD’çi hakkında kovuşturmaya yer yok” kararının verildiği güne denk gelmesi de İŞİD terör örgütüne yönelik devletin emniyet sel ve yargısal yaptırım ve önlemleri al(a)madığının göstergesidir.

Gerçekleşen saldırıda aralarında sivil vatandaşların da olduğu yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şiddet sarmalını büyütecek, yeni kan ve gözyaşı dışında bir amaca hizmet etmeyecek saldırıyı kınıyoruz…

AKP Hükümeti topluma bu saldırıları kanıksatmaya çalışmak üzere “kararlılık” mesajları verdi, “endişe etmememiz gerektiğini” “güvenlik zafiyeti olmadığını” söyledi, güvenlik zirvesini topladı, basın yayın ve sosyal medyaya erişim yasakları getirdi.

Yüzlerce insanımız benzer saldırılarda yaşamını yitirdikten sonraki tavırlarından biliyoruz ki, bir tek yetkili bile istifa etmeyecek, toplumun muhalif kesimlerini suçlayarak mağduru oynayacaklar!

Yine biliyoruz ki, ülke içinde ve komşu coğrafyamızda savaş konseptinde ısrar eden, toplumsal kaygı ve güvensizlik ortamını kendi hedefleri için desteğe dönüştürmeye çalışan AKP Hükümeti bu şekilde yeni katliamlara davetiye çıkardığı gibi iç savaş çıkartarak halkları birbirine kırdıracak politikalar uygulamaktan vazgeçmelidir.

Bir kez daha yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar psikolojik travma yaşayan Havacılık Şube üyelerimize geçmiş olsun diliyoruz…

BTS
MERKEZ YÜRÜTME KURULU

Çelik-İş, Hava-İş ve BTS'den 'teröre lanet' açıklaması

Yorumlar

Hasan ~ 8 yıl önce
Çok ilginç kınama da olsa Hava iş E ait bir yazı koydunuz. Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel olarak ~ 8 yıl önce
Thy pers. Olarak yipranma payi istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EGO ~ 8 yıl önce
Tüm sendikaların açıklamalarının altında yönetim veya merkez yürütme kurullarının adı geçiyorken (olması gereken) Hava-İş Sendikası'nın açıklamasının altında sadece Ali Kemal Tatlıbal'ın adının olması ne kadar düşündürücüdür. Yani Hava-İş Yönetim kurulu yokmuş gibi adeta. Ağalık ve tek adamlık sistemi devam. Siz kim, sendikacılık kim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan ~ 8 yıl önce
Çok dar kafalı insanlardan birisin hemşerim ne diim sana

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000