06 Mart 2017, Pazartesi 13:50:46

Çelik İş'ten 'teknisyen iş grubu' tepkisi

Çelik İş Sendikası, THY Teknik A.Ş'nin görüşleri alınmadan Teknisyen İş Grupları Genelgesi'ni uygulamaya koyduğunu belirterek tepki gösterdi.
  • Sen bilmiyorsun 33 kusur sene calistim THY. HAVA IS sendikasini Bizler kurduk sen eveliyatini sor ogren. Petrol isle alkamiz yok petrol iside cok iyi bilirim , cunku o kurulusta birbi akadasim vardi,
  • Sendikanın tek faydasını gören bana haber versin her ay para kesip duruyor yalandan ara sıra hava atıyor he birde geçen sene kol saati verdi laf sokar gibi bu sene işe yaramaz çanta yarin birgün benim hakkımı zaten savunmayacakcak resmen benim gibi 5000 civarı thy çalışanını düzenli olarak dolandiriyor neyse sağlık olsun hak talep edeceğimiz birileri olması beni sevindiriyor mahşer günü yakaniza yalisacam
  • Benim kim oldugumu nasil teyit edersin , nerde biliyorsun benim Evetci oldugumu, Biz Hava isi kurduk , THY de. Hava is vardir Biz ucakciyiz. Bizim celik cirpi ile demirli dukumle. Isimiz yok , HAVA IS VAR,
  • Sn. Yavuz Güler beyi tebrik edin.Nasıl merdiven altı lisans almak için bu yola başvuranlar, şimdi de merdiven üstü sendikacılığından ne beklersiniz.Zaten TC devletinde sendikacılık; tiyatroya çevrildi.Yavuz bey gibiler de tiyatro ds oynanan oyunun oyuncularıdır.Ne yapsınlar yönetmen ve yazar senaryoyu önlerine koyuyor ve sizlerde sahnede onları izliyorsunuz.İzlemek içinde nasıl tiyaro seyretmek için bilet alınır, sizlerde sendika aidat ödüyorsunuz.Sahnedeki seyirciler olarak sizler oyuncuları ve tiyatronun senaryosunu değiştirme şansınız olabilir.Eğer seyirciler olarak sessiz kalırsanız, oyundan rahatsız olmadığınız anlaşılır.Nasıl spor severler bir spor kulübünün yaptığı sporu beğenilmediğinde tepkisini koyuyorsa sizlerde sahnelenen bu tiyayroya tepkinizi centilmenlik kuralları içinde vermelisiniz.
  • Niye bilmiyorum ama içimden Barbaros Şansal'ın olay videosunun Çelik-iş'e uyarlanmış halini paylaşmak istedim
  • Komik bunlar çok ya... Motor atelyesinden bir kere çıkıp uçak üzerinde çalışmadığı için sayın Yavuz başkan , heralde bizim haliyle demir çelik işiyle uğraştığımızı , herkesin kendi gibi ndt yaptığını falan sanıyordu. Kimse de diyemedi ki kardeşim biz havacılık sektöründeyiz demir haddeleyip , Cnc de şekillendirmiyoruz :) Allah aşkına senelerce Talta'da ne faydan oldu da şimdi sarı sendika için bayrak taşıyorsunuz... Bu sendikanın nasıl seçildiğini heralde bilmeyen kalmadı .. Hadi Ferhanlar yunuslar falan zaten işe girmeleri bile farklı kanallardan değil de , abi sen ve şuanki ekibin senelerce ekmek yediğiniz arkadaşlarınızın yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz anlamak mümkün değil... Gerçekten helal olsun. Bana tek bir faydanızı söyleyin yazın buraya ey sevgili sarı sendika destekçileri..
  • THY. Celik dokum yok Koca HAVA. IS. VAR. BU KADAR,
  • Hükümet yalakası sarı sendika çelik iş sana ve Hükümete Sonuna kadar Hayırrrr Diyorumki Sizler Emek hirsizisiniz
  • Habom tesislerinin inşaat parası habom çalışanlarından çıkarıldı. Şimdi de üçüncü havalimanının parası 1,5 zamla yine bizden çıkarılacak. Şirket kar etse bile tüm parayı üçüncü havalimanı yatıracağı için kar gözükmeyecek ve biz de zam mam alamayacağız malesef
  • Abidik gubidik bir hamle çelik-iş şirket teknisyenleri imzaya çağırırken ses seda yok havacılık şubeden iki baldırı çıplak cılız bir ses çıkarıyor sonrasında çalışanlara bile danışılmadan TİS maddesi deliniyor Domuzdan Kıl Kopartılıyor sonrasında bir mahkeme başvurusu muhtemelen Yavuz Güneri 10.3 den 10.0 a düşürmemek için yapılan bir hamledir.

Çelik İş Sendikası, THY Teknik A.Ş'nin görüşleri alınmadan Teknisyen İş Grupları Genelgesi'ni uygulamaya koyduğunu belirterek tepki gösterdi.

Konuyla ilgili sert bir açıklama yapan Çelik İş, yargıya gidileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada:

THY TEKNİK AŞ. yönetimi 20.01.2016 Tarihinde tek taraflı yayımlamış olduğu Teknisyen İş Grupları Genelgesi ,üyelerimiz ve sendikamız tarafından görüşleri alınmaksızın 1 Ocak 2017 tarihinde uygulamaya koymuştur.

Üyelerimiz arasında tepkiye yol açan bu genelgenin iptali yönünde geçtiğimiz yıl göreve geldiğimiz günden bu yana THY Teknik AŞ. İşveren vekilleriyle gerek Havacılık Şube Yönetimi gerekse Çelik -iş Sendikası Genel Merkez Yönetimi görüşmelerde bulunmuş, kaygılar ifade edilmiştir. Bu görüşmelerden istenen sonuç elde edilemediği için, konuyu yargıya taşıdık.

Söz konusu genelge 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin 14. Ve 20. Maddelerine,6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunun 36. Maddesine, 4857 sayılı İş kanununa, Anayasanın 51. Maddesinin güvencesine aykırılık içermektedir.

Sendikamız, sonuçsuz geçen görüşme sürecini takiben hukuksal hazırlık sürecini tamamlayarak 02/03/2017 tarihinde Kartal Anadolu Adliyesin 14. İş Mahkemesine başvurarak, Esas No 2017/261 ile Teknisyen İş Grupları Genelgesi’nin iptalini talep etmiştir.

Sendikamız bu yasal sürecin üyeleri adına takipçisi olacak, hak ve çıkarlarınızı her düzeyde savunmaya devam edecektir.

Saygılarımızla

Çelik-İş Sendikası

Havacılık Şube Yönetim Kurulu adına

Şube Başkanı Yavuz GÜVER

Çelik İş'ten 'teknisyen iş grubu' tepkisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Petril is ~ 7 yıl önce
Sen bilmiyorsun 33 kusur sene calistim THY. HAVA IS sendikasini Bizler kurduk sen eveliyatini sor ogren. Petrol isle alkamiz yok petrol iside cok iyi bilirim , cunku o kurulusta birbi akadasim vardi,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 7 yıl önce
Sendikanın tek faydasını gören bana haber versin her ay para kesip duruyor yalandan ara sıra hava atıyor he birde geçen sene kol saati verdi laf sokar gibi bu sene işe yaramaz çanta yarin birgün benim hakkımı zaten savunmayacakcak resmen benim gibi 5000 civarı thy çalışanını düzenli olarak dolandiriyor neyse sağlık olsun hak talep edeceğimiz birileri olması beni sevindiriyor mahşer günü yakaniza yalisacam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celikek rumuzlu Hitaben ~ 7 yıl önce
Benim kim oldugumu nasil teyit edersin , nerde biliyorsun benim Evetci oldugumu, Biz Hava isi kurduk , THY de. Hava is vardir Biz ucakciyiz. Bizim celik cirpi ile demirli dukumle. Isimiz yok , HAVA IS VAR,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HATA ~ 7 yıl önce
Sn. Yavuz Güler beyi tebrik edin.Nasıl merdiven altı lisans almak için bu yola başvuranlar, şimdi de merdiven üstü sendikacılığından ne beklersiniz.Zaten TC devletinde sendikacılık; tiyatroya çevrildi.Yavuz bey gibiler de tiyatro ds oynanan oyunun oyuncularıdır.Ne yapsınlar yönetmen ve yazar senaryoyu önlerine koyuyor ve sizlerde sahnede onları izliyorsunuz.İzlemek içinde nasıl tiyaro seyretmek için bilet alınır, sizlerde sendika aidat ödüyorsunuz.Sahnedeki seyirciler olarak sizler oyuncuları ve tiyatronun senaryosunu değiştirme şansınız olabilir.Eğer seyirciler olarak sessiz kalırsanız, oyundan rahatsız olmadığınız anlaşılır.Nasıl spor severler bir spor kulübünün yaptığı sporu beğenilmediğinde tepkisini koyuyorsa sizlerde sahnelenen bu tiyayroya tepkinizi centilmenlik kuralları içinde vermelisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldürme beni ~ 7 yıl önce
İşin içinde Yavuz Güver varsa uzak duracaksın abicim, hata' dan neler götürdüğünü sağır sultan duydu, bi bitmedin be bi gitmedin be, dünyaları yedin gözün doysun artık kardeşim, ne cesaret varmış sende böyle, dikkat et de oyuncağını almasınlar elinden..
BARBAROS ŞANSAL ~ 7 yıl önce
Niye bilmiyorum ama içimden Barbaros Şansal'ın olay videosunun Çelik-iş'e uyarlanmış halini paylaşmak istedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yellow Flag ~ 7 yıl önce
Komik bunlar çok ya... Motor atelyesinden bir kere çıkıp uçak üzerinde çalışmadığı için sayın Yavuz başkan , heralde bizim haliyle demir çelik işiyle uğraştığımızı , herkesin kendi gibi ndt yaptığını falan sanıyordu. Kimse de diyemedi ki kardeşim biz havacılık sektöründeyiz demir haddeleyip , Cnc de şekillendirmiyoruz :) Allah aşkına senelerce Talta'da ne faydan oldu da şimdi sarı sendika için bayrak taşıyorsunuz... Bu sendikanın nasıl seçildiğini heralde bilmeyen kalmadı .. Hadi Ferhanlar yunuslar falan zaten işe girmeleri bile farklı kanallardan değil de , abi sen ve şuanki ekibin senelerce ekmek yediğiniz arkadaşlarınızın yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz anlamak mümkün değil... Gerçekten helal olsun. Bana tek bir faydanızı söyleyin yazın buraya ey sevgili sarı sendika destekçileri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine yaziyorum ~ 7 yıl önce
THY. Celik dokum yok Koca HAVA. IS. VAR. BU KADAR,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelikkkk ~ 7 yıl önce
Hükümet yalakası sarı sendika çelik iş sana ve Hükümete Sonuna kadar Hayırrrr Diyorumki Sizler Emek hirsizisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karlı iş ~ 7 yıl önce
Habom tesislerinin inşaat parası habom çalışanlarından çıkarıldı. Şimdi de üçüncü havalimanının parası 1,5 zamla yine bizden çıkarılacak. Şirket kar etse bile tüm parayı üçüncü havalimanı yatıracağı için kar gözükmeyecek ve biz de zam mam alamayacağız malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göstermelik ~ 7 yıl önce
Abidik gubidik bir hamle çelik-iş şirket teknisyenleri imzaya çağırırken ses seda yok havacılık şubeden iki baldırı çıplak cılız bir ses çıkarıyor sonrasında çalışanlara bile danışılmadan TİS maddesi deliniyor Domuzdan Kıl Kopartılıyor sonrasında bir mahkeme başvurusu muhtemelen Yavuz Güneri 10.3 den 10.0 a düşürmemek için yapılan bir hamledir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000