07 Temmuz 2015, Salı 14:39:58

Çelik İş'ten 'bölücülük' suçlaması

Çelik İş Sendikası, usulsüz üyelikle ilgili açıklama yapan Birleşik Metal'e karşı sert bir açıklama yaptı.
  • Habom dan teknik as ye gecerken 700 kisiyi sacma sapan hava isin ek protokoluyla milletin net 500 tl ve uzeri kesitileri olurken burda ahkam kesenler nereydi acaba.utumayin o 700 kisi celis isi arar oldu o yuzden hem disk disk diyecen hemde basima bisey gelir diye uye olmayacan.bos isler bunlar
  • UTED'E TESEKKURLER ASIL UTED TE NE VARSA VAR SENDİKA KURMA CALİSMALARİ CELİK İS DESTEKLENMESİ GN.müd. GECE GECE HATTA GELMESİ AFERİN UTED NE VARSA UTED TE VAR ŞİMDİ ÜYE OLURUM SANA (TALTA SENDE SESSİZ KALİP MASUM AYAGİ YAPMA ) HEPİNİZ AYNİSİNİZ. ÇELİK İŞ , UTED, TALTA GOTURUN AİDATLARI GÖTÜRÜN PARALARI KANDIRIN MASUM İNSANLARI
  • Çelik iş, işin gücün palavra bu ayaklar sökmez milleti zorla üye yapıyorsunuz, Sizin kadar sarı, şerefsiz sendika görmedim. Hakkımı size helal etmiyorum. Siz ki bizleri bu koministlerin ellerine düşürdünüz, Allah Belanizi versin...
  • eski üyeliklerin aktif edilmesinin karşılığı üyeleri korumaya almak mı :) yahu sizde hiç utanma denilen duygunun zerresi de mi yok. Türkiye'nin gözbebeği kurumu öyle mi ? son 2 yılda 2 tane iş cinayetinin işlendiği, kimsenin yargılanmadığı, "hadi abi uçak çıkacak" diyerek her cumartesi gününü nöbet mantığı ile fazla çalışmaya zorlanması, bu aşağılık çelik-iş sayesinde üyelerden habersiz 3 yıllık TİS'i imzalayan, HABOM'dan "vardiyalı çalışma yoktur" TİS'ini imzaladıktan sonra TT'de 3'lü vardiyada çalıştırılıp hiçbir hakkı alamayan işçilerin hakkına göz diken bir kurum Türkiye'nin göz bebeği, bunların müsebbibi sendikada sendika öyle mi ?? yatacak yeriniz yok seviyesizliğiniz ile, arlanmazlığınız inanılmaz işler başarıyorsunuz. Ayrıca bak adam ne diyor ; "yiyorsa sandık koy 100 oy çıkarsa bırakacağım bu işi" sen hala daha çakallık yaparak hodri meydan istifa edelim diyorsun ali cengiz. adam sana sadece 100 diyor var mı sizde kabul edecek o yürek ?
  • sayende brütte 35tl zam almışım çelik -iş ıyıkı varsın sımdı bu zamla sıfır bır daire için kredı cekıcem üstüne kalan paraylada sıfır bi araba çekerım sanırım .teşekkurler bızlerı rezıl kepaze ettıgın ıcın.
  • yerse sandığa evet de!!! çelik iş!!
  • Çelik iş defol.
  • Çelik is Allah korkunuz varsa bu dünya size de kalmaz tazminatlarımizi verdirin maaslarimizi eski haline getirin aynı işi yarı fiyatına maaşa mahkum ettirdiniz bizi senelik izin haklarımızı tecrübeye saydırin o zaman görelim gerçek sendikayi. .!
  • Ey sozde musluman hak ise bagli celik is. Nerde kaldi muslumanlik sizden cikmis insanlik. gayri mesru ve haksiz yollarla bizim hakkimizi gasp ettiniz.simdide utanmadan piskince uye olun diyorsunuz. birlesik metal sendikasi kesinlikle ve kesinlikle sizden daha cok ahlakli dogru sozlu ve calisan hakkina saygi ve fikren cok daha namuslu. yaptiginiz bu kotuluk ile muslumanliga da kara leke surdunuz. azicik ahlak varsa ayak oyunlarini ve isverenle ortak hareket etmeyi birakip sendikaciligin ne oldugunu ogrenin.
  • siyasetin gucu ile koltuk kapan yoneticiletle haramzade sendika elele vermis.sozde isci hakki koruyacak. isverenle birlik hareket eden sendika olsa olsa haramzade olur

THY TEKNİK A.Ş. DE KAYBEDENLERE SESLENİYORUZ

Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin 15.06.2015  tarihli kararına kadar ortalıkta görünmeyen, sizlerin sorun ve taleplerini bilmeyen sendika ağalarının dışarıdaki uzantıları, sizleri teknisyen, beyaz yakalı, mühendis, uzman v.s. ayrımı ile birlik ve beraberliğinizi bozmaya çalışan, Birleşik Metal yine sözüm ona bölücülük anlayışını sahneye koymaktadır.

Siz çalışanlardan aradığını bulamayan, Genel Başkanımızın hodri meydan istifa çağrısına cevap vermeyen Birleşik Metal, şimdi de işvereni ve Bakanlığı töhmet altında bırakmaya çalışıyor.

Daha dün “Çelik-İş Sendikasının yeterli sayısı yok” algısını yaratmak için Bakanlığa yetki müracaatında bulunduğumuzu iddia ederken, bu tezinin bir anlam ifade etmediğini görmüş, şimdi de Çalışma Bakanlığının eski üyeliklerimizi aktif hale getirmesinin yasaya aykırı olduğunu iddia etmektedir.

KENDİLERİNE SORMAK İSTERİZ Kİ; YARGITAY’IN KARARINI HİÇ OKUMADINIZ MI, OKUYUP DA ANLAMADIYSANIZ HUKUKÇULARINIZA DA MI SORMADINIZ?

28 Haziran 2013 tarihinden itibaren THY TEKNİK A.Ş.’nin “metal” işkolunda olduğunu kabul eden yargı kararı, Ekim 2014 tarihinden itibaren THY TEKNİK A.Ş.’ye sendikamızdan istifa etmeden geçen Çelik-İş Sendikasının üyelerini korumaya almamış mıdır?

Bu iddiadan da eline bir şey geçmeyeceğini anlayan Birleşik Metal, bu sefer de işverene baskı yapıyorlar söylemiyle kendisini avutmaktadır.

Çalışanların kendi iradeleriyle, Sendikamız Çelik-İş’e ya da Birleşik Metal Sendikasına özgürce üye oldukları, bu konuda herhangi bir zorlamanın olmadığı üye sayılarından da açıkça anlaşılabilir. Ancak Birleşik Metal’in, ideolojik argümanlarla Türkiye’nin gözbebeği kuruma intikam hırsıyla yaklaşmasından rahatsız olan ve zaten sayıca oldukça az olan üyeleri, yine Birleşik Metal’in tutum, davranış ve söylemlerinden, işyerlerini kaosa sürükleme anlayışının farkına varmış ve Birleşik Metal’den hızla istifa etmişlerdir.

Çalışanlar Sendikamıza üç gün içerisinde üyelik işlemlerini tamamlayarak bakanlığa yetki müracaatı yapabilme imkanını bize sağlamış ve THY TEKNİK A.Ş. de Çelik-İş Sendikasını yetkili sendika olarak belirlemişlerdir.

700 civarında üye sayısı olan Birleşik Metal Sendikasına sesleniyoruz. 2500 üye sayısını aşan Çelik-İş Sendikası çalışanların özgür iradeleri ile THY TEKNİK A.Ş. de yetkili sendika haline gelmiştir. Çalışanların yakasını bırakın. Sendikamız Toplu İş Sözleşme çalışmalarına başlamıştır. Sizin asılsız ve mesnetsiz iddialarınız THY TEKNİK A.Ş. çalışanlarının toplu iş sözleşme sürecinin uzamasını sağlayıp çalışanları mağdur etmekten öteye gitmez.

Herkes ama herkes bilmelidir ki; Çelik-İş Sendikası THY TEKNİK A.Ş. çalışanlarının hak ve menfaatlerine, geleceklerine, emek ve alın terlerine zarar verecek hiçbir kurum ve anlayışa ASLA MÜSAADE etmeyecektir.

ÇELİK-İŞ SENDİKASI
GENEL YÖNETİM KURULU

Çelik İş'ten 'bölücülük' suçlaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

isci ~ 9 yıl önce
Habom dan teknik as ye gecerken 700 kisiyi sacma sapan hava isin ek protokoluyla milletin net 500 tl ve uzeri kesitileri olurken burda ahkam kesenler nereydi acaba.utumayin o 700 kisi celis isi arar oldu o yuzden hem disk disk diyecen hemde basima bisey gelir diye uye olmayacan.bos isler bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UTED ~ 9 yıl önce
UTED'E TESEKKURLER ASIL UTED TE NE VARSA VAR SENDİKA KURMA CALİSMALARİ CELİK İS DESTEKLENMESİ GN.müd. GECE GECE HATTA GELMESİ AFERİN UTED NE VARSA UTED TE VAR ŞİMDİ ÜYE OLURUM SANA (TALTA SENDE SESSİZ KALİP MASUM AYAGİ YAPMA ) HEPİNİZ AYNİSİNİZ. ÇELİK İŞ , UTED, TALTA GOTURUN AİDATLARI GÖTÜRÜN PARALARI KANDIRIN MASUM İNSANLARI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaw he he ~ 9 yıl önce
Çelik iş, işin gücün palavra bu ayaklar sökmez milleti zorla üye yapıyorsunuz, Sizin kadar sarı, şerefsiz sendika görmedim. Hakkımı size helal etmiyorum. Siz ki bizleri bu koministlerin ellerine düşürdünüz, Allah Belanizi versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pluton ~ 9 yıl önce
eski üyeliklerin aktif edilmesinin karşılığı üyeleri korumaya almak mı :) yahu sizde hiç utanma denilen duygunun zerresi de mi yok. Türkiye'nin gözbebeği kurumu öyle mi ? son 2 yılda 2 tane iş cinayetinin işlendiği, kimsenin yargılanmadığı, "hadi abi uçak çıkacak" diyerek her cumartesi gününü nöbet mantığı ile fazla çalışmaya zorlanması, bu aşağılık çelik-iş sayesinde üyelerden habersiz 3 yıllık TİS'i imzalayan, HABOM'dan "vardiyalı çalışma yoktur" TİS'ini imzaladıktan sonra TT'de 3'lü vardiyada çalıştırılıp hiçbir hakkı alamayan işçilerin hakkına göz diken bir kurum Türkiye'nin göz bebeği, bunların müsebbibi sendikada sendika öyle mi ?? yatacak yeriniz yok seviyesizliğiniz ile, arlanmazlığınız inanılmaz işler başarıyorsunuz. Ayrıca bak adam ne diyor ; "yiyorsa sandık koy 100 oy çıkarsa bırakacağım bu işi" sen hala daha çakallık yaparak hodri meydan istifa edelim diyorsun ali cengiz. adam sana sadece 100 diyor var mı sizde kabul edecek o yürek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucakbakımırgatı ~ 9 yıl önce
sayende brütte 35tl zam almışım çelik -iş ıyıkı varsın sımdı bu zamla sıfır bır daire için kredı cekıcem üstüne kalan paraylada sıfır bi araba çekerım sanırım .teşekkurler bızlerı rezıl kepaze ettıgın ıcın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerse ~ 9 yıl önce
yerse sandığa evet de!!! çelik iş!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balata-disk ~ 9 yıl önce
Çelik iş defol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habom mağduriyet ~ 9 yıl önce
Çelik is Allah korkunuz varsa bu dünya size de kalmaz tazminatlarımizi verdirin maaslarimizi eski haline getirin aynı işi yarı fiyatına maaşa mahkum ettirdiniz bizi senelik izin haklarımızı tecrübeye saydırin o zaman görelim gerçek sendikayi. .!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak is ~ 9 yıl önce
Ey sozde musluman hak ise bagli celik is. Nerde kaldi muslumanlik sizden cikmis insanlik. gayri mesru ve haksiz yollarla bizim hakkimizi gasp ettiniz.simdide utanmadan piskince uye olun diyorsunuz. birlesik metal sendikasi kesinlikle ve kesinlikle sizden daha cok ahlakli dogru sozlu ve calisan hakkina saygi ve fikren cok daha namuslu. yaptiginiz bu kotuluk ile muslumanliga da kara leke surdunuz. azicik ahlak varsa ayak oyunlarini ve isverenle ortak hareket etmeyi birakip sendikaciligin ne oldugunu ogrenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haramzade ~ 9 yıl önce
siyasetin gucu ile koltuk kapan yoneticiletle haramzade sendika elele vermis.sozde isci hakki koruyacak. isverenle birlik hareket eden sendika olsa olsa haramzade olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000