20 Mart 2018, Salı 12:07:12

Çelebi personelinden hayat kurtaran hareket

Atatürk Havalimanı'nda mucizevi bir hayata geri dönüş hikayesi yaşandı. Ailesiyle birlikte İzmir'den İstanbul'a seyahat eden küçük kızın hayatını Çelebi personeli kurtardı.
  • Allah senden razi olsun
  • Gercekden çoğu çalışan bu konuda tecrübesiz ve yöneticilerin tek dertleri ise çalıştırmak ne yangın tatbikatı dersi var nede ilkyardım ucakda birşey olsa çalışırken yanındaki arkadaşı baka kalır sağlık ekibi gelene kadar Allah göstermesin hayatını kaybetmiş olur
  • Seni cani gönülden tebrik ediyorum kardesim ben herzaman söylemişimdir her çalışan işci memur ayırt etmeden saglık konusunda can kurtarmada egitim almalı sirketler egitim vermeli
  • Valla helal olsun büyük cesaret.. mert arkadaşımizi tebrik ediyorum. Celebi ailesini de böyle güzel insanlar yetistirdigi icin kutluyorum..
  • helal olsun tebrikler
  • Hayatimizda az karsimiza cikacak ve unutulmasi zor bir ani yasamissin.insanlar birbirine zulmederken serinkanli davranip hayat kurtarman GUZEL BIR INSAN oldugunu gosterir duyarli davranman ornek olur insallah tebrikler
  • Gercekten takdire şayan bir davranış.Allah razı olsun kardeşim. Sivaslı
  • Cok sevindim ya.. Ufacık cocukcagız kurtuldu. Helal olsun. Egitim cok önemli.
  • Bunca yaşanan sıkıntılardan sonra güzel haberler de gelmeye başlandı. Helal olsun sana Mert Akşam bordingte görüşmek üzere :))
  • Kardeşimize kocaman alkışlar senin gibi güzel adamlarla aynı sektörde çalışmak sevindirici

Çelebi Hava Servisi'nde görevli bir personel 4 yaşındaki kız çocuğuna yaptığı müdahale ile hayat kurtardı.

Çelebi yaşanan olay hakkında detaylı bir açıklama yayınladı.

İşte o açıklamanın tamamı:

"İzmir'den İstanbul’a Türk Hava Yolları ile seyahat eden Libya uyruklu Swani ailesi, 4 yaşındaki kızlarının fenalaşması üzerine,  İç Hatlar Terminali Geliş Katında , Personel Giriş Kapısından içeriye girerek, TAV Güvenlik görevlilerinden yardım istemiştir.

Bu esnada anne kucağında bulunan Malak Abdunaser Farag isimli kızlarının durumunun ağırlaştığını anlayan annenin çığlıkları üzerine ,  aynı dakikalarda vardiyasına giriş yapmak için X-ray cihazından geçmek üzere olan Çelebi Hava Servisi Yolcu Hizmetleri Memuru Mert Kocagöz, hemen ailenin yanına giderek , durumu anlamaya çalışmış ve çocuğun kendinde olmadığını farkettiği için nabzını kontrol etmiştir.

Yaptığı kontrolde 4 yaşındaki kız çocuğunun nabzının durduğunu ayrıca  solunumun tamamen kesildiğini fark eden Mert Kocagöz , Port Klinik gelene kadar ki süreçte çocuğun soluk borusunu tıkayan dilini önce çıkarmış ve buna rağmen solunum normale dönmediği için  hemen ardından suni teneffüs yapmıştır.

Yapılan Suni teneffüs sonrasında yaklaşık 1 dakika içinde küçük kız çocuğunun nefes almaya başladığını, solunum fonksiyonu ve nabzının normallere döndüğünü gözlemledikten sonra gelen sağlık ekibine kendisini  teslim etmiştir.

Küçük yolcuya müdehalesi sonrası görevine dönen Mert Kocagöz , sonrasında hastanede olan Swani ailesini ayrıca  ziyaret etmiştir.  Küçük kızın sağlık durumunun iyi olmasıyla birlikte ziyaretten çok memnun olan Malak Farag’ın babası "Eğer zamanında  müdahale edilmeseydi belki de kızımızı  kaybedecektik , Mert’e minnettarız." şeklinde duygu dolu anlarını hastane de ayrıca paylaşmıştır.

"Bu benim insanlık vazifemdi ve o an çok korkmuş olsam da soğuk kanlılığımı koruyarak bu müdaheleyi yaptım" diyen Mert Kocagöz’e  ayrıca Çelebi Hava Servisi İstasyon Yönetimi tarafından da teşekkür edilmiş ve kendisi ödüllendirilmiştir.

Sevgili Malak Farag’a bundan sonraki hayatında sağlık dolu bir ömür diliyoruz."

Çelebi personelinden hayat kurtaran hareket

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Personel ~ 6 yıl önce
Allah senden razi olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy,tgs,airpak,Saf, ~ 6 yıl önce
Gercekden çoğu çalışan bu konuda tecrübesiz ve yöneticilerin tek dertleri ise çalıştırmak ne yangın tatbikatı dersi var nede ilkyardım ucakda birşey olsa çalışırken yanındaki arkadaşı baka kalır sağlık ekibi gelene kadar Allah göstermesin hayatını kaybetmiş olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs yer hizmetleri calısanları ~ 6 yıl önce
Seni cani gönülden tebrik ediyorum kardesim ben herzaman söylemişimdir her çalışan işci memur ayırt etmeden saglık konusunda can kurtarmada egitim almalı sirketler egitim vermeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 6 yıl önce
Valla helal olsun büyük cesaret.. mert arkadaşımizi tebrik ediyorum. Celebi ailesini de böyle güzel insanlar yetistirdigi icin kutluyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dlm ramp ~ 6 yıl önce
helal olsun tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel insansin ~ 6 yıl önce
Hayatimizda az karsimiza cikacak ve unutulmasi zor bir ani yasamissin.insanlar birbirine zulmederken serinkanli davranip hayat kurtarman GUZEL BIR INSAN oldugunu gosterir duyarli davranman ornek olur insallah tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ata ~ 6 yıl önce
Gercekten takdire şayan bir davranış.Allah razı olsun kardeşim. Sivaslı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tr ~ 6 yıl önce
Cok sevindim ya.. Ufacık cocukcagız kurtuldu. Helal olsun. Egitim cok önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mervenur ~ 6 yıl önce
Bunca yaşanan sıkıntılardan sonra güzel haberler de gelmeye başlandı. Helal olsun sana Mert Akşam bordingte görüşmek üzere :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaş ops ~ 6 yıl önce
Kardeşimize kocaman alkışlar senin gibi güzel adamlarla aynı sektörde çalışmak sevindirici

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000