23 Şubat 2017, Perşembe 10:30:13

'Çekilen yok! 30 bin kişi ile gaza basacak'

İstanbul yeni havalimanı inşaat çalışmalarında gaza basıldı. İnşaatının yüzde 42’si tamamlanan havalimanında havaların ısınmasıyla çalışan sayısı 23 binden 30 bin kişiye çıkacak.
  • Dört yılda yüzde 42 si bitmiş bir yılda yüzde 58 i nasıl tamamlanacak
  • her kuruma doldurulan iş bilmez,tecrübesiz,bilgisiz,siyasetten torpillilerle ve yenilen kul haklarıyla ne prestij ve başarı sahibi oluruz ne 120 milyon yolcu gelir bu kafayla hiçbir yere varamayız !
  • '2025 yılında yolcu trafik beklentisi 120 milyon yolcu', breh breh breh. amma guzel analiz yaparmislar. 120 milyon yolcu kac ucakla taisnir haberiniz varmi? lufthansa yada thai airways gelip burayi hub yapacak hali yok. THY nin 2025 plani mi varda ona gucenip rakamlarda bol keseden atiyorsunuz. devlet garantisi var zaten yapin, bankaya yatsin paralar bosverin tahmin yapmayi komik duruma dusersiniz.saygilarimla
  • Bence işçi almaktan önce işin kaynağına inmek gerekir. Yönetimde bir çok yönetici sıfatı takınanlar küçük beyinlere sahipler. .. Orada işler onun bunun adamı olarak işler yani yapıyormuş gibilerle gidiyor.. Bu nedenle 2018 ilk çeyreği değil 2025 te bile istenilene ulaşılamaz. Evet çalışan var işçiler ve küçük yönetici beyinler altında ezilenler onlarda bir sonra mobbing e dayanamayıp işi bırakanlardır. Bir an önce denetlenmeli.. Ondan sonra 2018 belki!!!!
  • Çalışan sayısı 50 bine çıkarılsa belki 12 aya ancak biter. 2013'te başladık 4 yıl oldu kardeşim, son bir yılda Bon Bon
  • Ver mehteri ver !!! EVET :)
  • Allah sizden sonra gelecek olan hükümete şimdiden yardım etsin
  • Yüz akımız,medarı iftiharımız olacak.Allah utandırmasın.
  • Ana problem "frenin olmaması"
  • dünyada inşaat,ev,bina,havaalanı,köprü vs yapmakla övünen,ileri bir ülke var mı acaba ? aç kalınca yol'u mu yiyeceğiz?üstelik de yaptığın havaalanında kullandığın malzemelerin çoğu bizi kıskanan,korkan! aleyhimize ne varsa besleyen ve ülkemize vatandaşının kimliği ile geldiği almanya'nın malı ! işimiz,gücümüz elin yabancı adamını zengin etmek ve onların icatlarını tonla para saçıp alarak birbirimize hava atmak! ülkede herşey ateş pahası, alım gücü gittikçe düşüyor, ekonomik kriz patladı patlayacak, terör pusuda bekliyor, turizm bitme noktasında, işsizlik fırlamış, suç patlama yapmış, adalet,hukuk,güvenlik ara ki bulasın, hayvancılık,tarım bitirilmiş, istihdam ya yok ya da olsa bile hep yandaşlara var, insanlar kutuplaştırılmış,ayrıştırılmış,haksızlık,kul hakkı yemek sıradan,normal,olması gereken şeyler olmuş, eğitim kalitesi yerle bir ve daha birçok olaylar hep iktidarın dış ve iç politikaları sonucu meydana gelmiş,sen hala projeden çekilen yok,prestij bilmem ne masalları anlatıyorsun!

İstanbul yeni havalimanı inşaat çalışmalarında gaza basıldı. İnşaatının yüzde 42’si tamamlanan havalimanında havaların ısınmasıyla çalışan sayısı 23 binden 30 bin kişiye çıkacak.

10.25 milyar euro yatırımla hayata geçirilen İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) inşaatında yolun yarısı göründü. 23 bin kişinin inşaatında 3 vardiya halinde çalıştığı İstanbul yeni havalimanının yüzde 42’si tamamlandı. Bu yıl ağır kış şartlarında 19 gün tamamen kapatılan ve çalışanlarına izin verilen inşaatta arayı kapatmak için çalışmalar da hız kazandı. Mart ayından itibaren inşaatta çalışan sayısının artırılacağı açıklanan havalimanında haziran ayında 30 bin kişi çalışacak. Bu da 7 bin kişilik ek istihdam anlamına geliyor.2018 yılının ilk çeyreğinde birinci fazı hizmete sunulması planlanan havalimanının tüm yatırımlarıyla 2025 yılında tamamlanması öngörülüyor. İstanbul yeni havalimanı, aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin tek kalemde yapılan en büyük altyapı yatırım projesi olma özelliğini de taşıyor.

‘KAYNAKLARI FUL BASACAĞIZ’
Havalimanındaki son gelişmeleri ve İYH’nin Türkiye ekonomisine yapacağı katkıları analiz eden raporu açıklamak için bir toplantı düzenleyen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, şuanda havalimanında inşaatın tam gaz devam ettiğini belirterek, yoğun kar yağışı nedeniyle 19 gün ara verdiklerini, fakat bunu telafi edeceklerini söyledi. Keskin, “Havalar ısındıkça ek kapasite alacağız. Havalar ısındıkça 7 bin kişi ilave istihdam ile 30 bine çıkacağız. Kaynakları ful basacağız” diye konuştu. Yerli ve yabancı bir çok şirketin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını dile getiren Keskin, havalimanının sadece inşaatıyla değil, tüm yapısıyla doğrudan ve dolaylı olarak ekonomiye önemli katkıları olduğunu vurguladı.

‘KÖTÜ SENARYODA BİLE CİDDİ KATKI’
Bağımsız düşünce ve danışmanlık kuruluşları İstanbul Ekonomi ile Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) tarafından hazırlanan ‘İstanbul Yeni Havalimanı Ekonomik Etki Analizi’ raporuna göre, havalimanının, 2025 yılına kadar 225 bin kişiye istihdam yaratması bekleniyor. İlave hane halkı gelirinin ise 4.4 milyar dolara kadar çıkabileceği öngörülürken, Türkiye’nin ulusal ekenomisine katkısının ise milli gelirin yüzde 4.9 seviyesine kadar çıkabileceği düşünülüyor. Keskin, “Bunlar en iyi senaryo olarak ortaya çıkan veriler. Ancak en kötü senaryoda bile, biz buna ‘ayrışan dünya senaryosu’ dedik, milli gelirin yüzde 4.22 seviyesine gelecek. En kötü senaryoda bile katkısı çok ciddi” dedi.

‘120 MİLYONU AŞAN YOLCU’
EDAM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kasım Han’ın verdiği bilgiye göre, yüzde 4.9’luk oranın, 2025 yılında milli gelir içinde 73 milyar lira olması hesaplanıyor. Yine verilen bilgiye göre, havalimanında 100’e yakın havayolu şirketine 350’nin üzerinde destinasyona uçuş imkânı sağlaması bekleniyor. İyimser senaryoya göre 2025 yılı itibariyle 35.5 milyon iç hatlar, 84.9 milyon dış hatlar olmak üzere toplam 120 milyonu aşan yolcuya hizmet verilmesi öngörülüyor. 2025 yılında yolcu trafik beklentisi 120 milyon yolcu iken, yolcuların yüzde 69’unun dış hat, yüzde 31’inin ise iç hatlarda seyahat etmesi bekleniyor.

KAPLADIĞI YER İSTANBUL’UN YÜZDE 1.4’Ü
Ahmet Kasım Han, diğer havalimanları ile karşılaştırıldığında milli gelire katkının en çok öne çıktığı Schipol ve Charles de Gaulle havalimanlarını geride bıraktığını söyledi. Ahmet Kasım Han, “Mesela Schipol Havalimanı'nın Amsterdam şehrinde kapladığı alan şehrin yüzde 11’i, İstanbul yeni havalimanı ise İstanbul’un yüzde 1.4’ünü kaplıyor. Elbette bulunduğu bölgede yeni bir ekosistem, sosyal alan ve demografi de oluşturacak” diye konuştu.

'PROJEDEN KİMSE ÇEKİLMEDİ'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Dünyanın prestij projesi olan 3. Havalimanı projesinde yer almak adına herkesin yarıştığı bir ortamda, kimsenin çekilmesi söz konusu değil.” dedi. İstanbul 3. Havalimanı projesinden, Hollandalı bir firmanın desteğini çektiği yönündeki iddianın sorulması üzerine Arslan, bahsi geçen firma dahil tüm firmaların işine devam ettiğini söyledi. Projede tüm işlerin planlandığı şekilde yürüdüğünü vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “İçinde bulunduğumuz konjonktürde ekonomik olarak ülkemizi güçsüz göstermeye çalışan tüm Oyun kuruculara ülke olarak en iyi cevabı 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini çok başarılı şekilde gerçekleştirerek verdik. Burada 7 yerli 8 yabancı olmak üzere 4 ülkeden teklif geldi. 13 finans kuruluşu da projeyi finanse etmek için iyi niyet mektuplarını verdiler ki bu sistemde bu mektuplar çok önemlidir. Ülkemiz bu kadar güven ve istikrarla yol alırken ve ülkemizin yaptığı projelere bu kadar büyük teklifler gelirken İstanbul 3. Havalimanı’ndan herhangi bir firmanın çekilmesi söz konusu değil.” Arslan, 3. Havalimanı’ndaki tüm konveyör sistemini dünyanın en önemli firmalarından birinin çok başarılı şekilde yapmaya devam ettiğine dikkati çekerek, “3. Havalimanı’ndaki bütün projelerimizde yerli ve yabancı firmaların ilgisi olağanüstü şekilde devam ediyor. Sadece ticari kazanç için değil, dünyanın prestij projesi olan 3. Havalimanı projesinde yer almak adına herkesin yarıştığı bir ortamda kimsenin çekilmesi söz konusu değil.” değerlendirmesinde bulundu.

'Çekilen yok! 30 bin kişi ile gaza basacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Damla ~ 7 yıl önce
Dört yılda yüzde 42 si bitmiş bir yılda yüzde 58 i nasıl tamamlanacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boşuna plan ~ 7 yıl önce
her kuruma doldurulan iş bilmez,tecrübesiz,bilgisiz,siyasetten torpillilerle ve yenilen kul haklarıyla ne prestij ve başarı sahibi oluruz ne 120 milyon yolcu gelir bu kafayla hiçbir yere varamayız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal ~ 7 yıl önce
'2025 yılında yolcu trafik beklentisi 120 milyon yolcu', breh breh breh. amma guzel analiz yaparmislar. 120 milyon yolcu kac ucakla taisnir haberiniz varmi? lufthansa yada thai airways gelip burayi hub yapacak hali yok. THY nin 2025 plani mi varda ona gucenip rakamlarda bol keseden atiyorsunuz. devlet garantisi var zaten yapin, bankaya yatsin paralar bosverin tahmin yapmayi komik duruma dusersiniz.saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amatör takım liderleri!! ~ 7 yıl önce
Bence işçi almaktan önce işin kaynağına inmek gerekir. Yönetimde bir çok yönetici sıfatı takınanlar küçük beyinlere sahipler. .. Orada işler onun bunun adamı olarak işler yani yapıyormuş gibilerle gidiyor.. Bu nedenle 2018 ilk çeyreği değil 2025 te bile istenilene ulaşılamaz. Evet çalışan var işçiler ve küçük yönetici beyinler altında ezilenler onlarda bir sonra mobbing e dayanamayıp işi bırakanlardır. Bir an önce denetlenmeli.. Ondan sonra 2018 belki!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 7 yıl önce
Çalışan sayısı 50 bine çıkarılsa belki 12 aya ancak biter. 2013'te başladık 4 yıl oldu kardeşim, son bir yılda Bon Bon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Omer ~ 7 yıl önce
Ver mehteri ver !!! EVET :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kenan ~ 7 yıl önce
Allah sizden sonra gelecek olan hükümete şimdiden yardım etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaşallah ~ 7 yıl önce
Yüz akımız,medarı iftiharımız olacak.Allah utandırmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fren ~ 7 yıl önce
Ana problem "frenin olmaması"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayın bakan ! ~ 7 yıl önce
dünyada inşaat,ev,bina,havaalanı,köprü vs yapmakla övünen,ileri bir ülke var mı acaba ? aç kalınca yol'u mu yiyeceğiz?üstelik de yaptığın havaalanında kullandığın malzemelerin çoğu bizi kıskanan,korkan! aleyhimize ne varsa besleyen ve ülkemize vatandaşının kimliği ile geldiği almanya'nın malı ! işimiz,gücümüz elin yabancı adamını zengin etmek ve onların icatlarını tonla para saçıp alarak birbirimize hava atmak! ülkede herşey ateş pahası, alım gücü gittikçe düşüyor, ekonomik kriz patladı patlayacak, terör pusuda bekliyor, turizm bitme noktasında, işsizlik fırlamış, suç patlama yapmış, adalet,hukuk,güvenlik ara ki bulasın, hayvancılık,tarım bitirilmiş, istihdam ya yok ya da olsa bile hep yandaşlara var, insanlar kutuplaştırılmış,ayrıştırılmış,haksızlık,kul hakkı yemek sıradan,normal,olması gereken şeyler olmuş, eğitim kalitesi yerle bir ve daha birçok olaylar hep iktidarın dış ve iç politikaları sonucu meydana gelmiş,sen hala projeden çekilen yok,prestij bilmem ne masalları anlatıyorsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000