16 Aralık 2008, Salı 15:04:13

Çeçenistan'dan İstanbul'a uçak seferleri başlıyor

Akdeniz Bölgesi'ndeki yatırım olanaklarını incelemek üzere Antalya'ya gelen Çeçenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nursultan Adayev, önümüzdeki yıldan itibaren Çeçenistan'dan İstanbul ve Antalya'ya karşılıklı uçak seferleri düzenleneceğini bildirdi.

Turizmin başkenti Antalya küresel krize rağmen yatırım çekmeye devam ediyor. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) tesis kurmak isteyen yatırımcı sayısının arttığını belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, "Bugüne kadar 150'den fazla şirket bölgemizden arazi almak için başvurdu. Antalya OSB'nin yüklendiği en büyük misyon, bölgenin en önemli sektörleri olan turizm, tarım ve inşaat sektörünü destekleyen sanayilerin çevreye zarar vermeden kurulmasını sağlamak" dedi.

Çeçenistan'la direkt sefer başlayacak
Akdeniz Bölgesi'ndeki yatırım olanaklarını incelemek üzere Antalya'ya gelen, Rusya'nın Sverdlovsk Bölgesi ve Çeçenistanlı işadamları, ATSO'yu ziyaret etti.
Aralarında Çeçenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nursultan Adayev ile Sverdlovsk Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Vladimir Kıdanyuk'un da bulunduğu heyet, ATSO Başkanı Kemal Özgen ve yönetim kurulu üyeleri ile bir toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Özgen, ATSO olarak bölgede yatırım yapmak isteyen işadamlarına her türlü yardımı ve desteği sağladıklarını kaydetti.

Nursultan Adayev ise iki ülke arasında ticareti ve işadamlarının seyahatini kolaylaştırmak için, önümüzdeki yıldan itibaren Çeçenistan'dan İstanbul ve Antalya'ya karşılıklı uçak seferleri düzenleneceğini bildirdi.

Referans

Çeçenistan'dan İstanbul'a uçak seferleri başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000