19 Nisan 2017, Çarşamba 17:30:58

Çavuşoğlu'dan vize serbestisi açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya ile vize serbestisini sağlamak istiyoruz' dedi.
  • 54 yıldır bekleten sevgiliden umudu olanlar çok yazık sizin zihniyetinize. Bu düşüncelerle hep yenilir he zaman yenilir gidip gelip yenilir havada yenilir karada yenilir denizde yenilir gidersiniz.(muharreme selam olsun) Yeni Türkiye nin önü açık bunu unutmayın. Vizelerinide,kuruş etmez hristiyan derneklerinide istemiyoruz. Take off tayız istemesenizde.Yeni haritalar çizilecek,alman arabalarına vergi artacak.o zaman görün siz nasıl geliyorlar yola.
  • Kaldırılsın şu Vize yeter be !!
  • İktidarın dış politikası resmen bizi batırdı ama hala şakşaklayan çıkarcılar var.Birileri kükrüyordu ey diye!Putin'i sıradan bir lider Rusya'yı da sıradan bir ülke sanırsanız başınıza böyle işler gelir normaldir.Narenciye,turizm vs de bize muhtaç dediler gördük kimin neye muhtaç olduğunu.Turistini göndermedi oteller battı şimdi charter uçuşları da iptal oldu ve bu kaçıncı Rusya'ya heyet gidişi ? Ayrıca hala ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa koruyan ab ülkelerinin çoğunun vatandaşları ülkemize sadece kimlikleriyle geliyor yetmiyor vergisiz ev,arsa alıp,iş kurabiliyorlar! Bu nasıl bir onursuzluktur,muhtaçlıktır? Adamların ülkemizdeki kar ortakları olan vize aracı kurumları sadece evrakları toplayıp,konsolosluklara iletmek için dünya para alıyorlar, bu kurumlarda bir fotokopi eksik olsun ondan bile para alıyorlar utanmadan,arlanmadan ama kendi ülkemizde kendi devletimiz kendi insanının hakkını korumuyor,umursamıyor ise elin adamı da bunları yapar paraları sayar biz de sineye çekeriz!
  • Başbakan Medvedev 14 nisanda imzaladığı kararname ile Türkiye dahil 18 ülke vatandaşının E-Vize ile Vladivostok Limanından ülkeye girişini sağladı.
  • Vize kalkarsa herkesi yollarlar Antalyaya, diger türlü belli ekipler gidiyor. Ic hotelden bıktık arkadaş:)
  • Hayal dunyasinda yasiyor sakin Bakanimiz, Rusya artik vizeyi kaldirmaz.Adamlar ile resmen sidik yarisina girdik.Tomates e karsilik bugday almiyacagiz restini cektik.Adamlarda charter ucuslari yasaklarim resti ile karsilik verdi.Bizimkiler orta yolu bulmak icin gidip geliyor ama sonuc alamiyorlar.Simdi de Turkiye den gelen narenciyenin gumruk vergisini artiyorlar.Siz milleti uyutmaya devam edin , sacma sapan dis politikanizdan dolayi ,Turkiye de bir cok sektor zarara etti ve etmeye evam ediyor.Ama kime anlatiyorum,millet boylesini hakediyor demekki ...
  • Avrupaya vizeler kalkiyordu ne oldu ???
  • Koskoca T.C bakanını ülkelerine sokmuyorlar bi de 80 milyona vizesiz giriş hakkı mı verecekler.
  • "Emri ben verdim ben" diyen arkadaşta girecek mi vizesiz Rusyaya?
  • MİLLETİN GAZINI ALMAK İÇİN SALLAYIN DURUN,YOK OCAK AYINDA VİZELER KALKACAK,YOK ŞUBAT AYINDA KALKACAK ,İŞİNİZ GÜCÜNÜZ YALAN DOLAN.PASAPORT SÜRESİNİN BİTMESİNE 3 AY VAR YUNANİSTAN HAFTA SONU İÇİN BİLE ALMIYOR,SİZ NEDEN BAHSEDİYORSUNUZ.?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya ile vize serbestisini sağlamak istiyoruz. Rusya güvenlik endişeleri sebebiyle aşama aşama gitmek istiyor. Önce resmi ve hususi pasaportlar üzerinde, kabin görevlilerinin vizesiz veya daha kolay vize ile girmesi ve tır şoförlerinin girmesini kolaylaştırmak için birtakım adımları öncelikli atmak istiyor. Bizim arzumuz eskiden olduğu gibi tamamen vizelerin kalkmasıdır” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Guatemala Dışişleri Bakanı Carlos Raul Morales ile bir görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda gerçekleşen görüşmenin ardından mevkidaşı Morales ile ortak basın açıklamasında bulunan Bakan Çavuşoğlu, Guatemala ile ilişkilerin potansiyelin gerisinde olduğunu ve bu potansiyeli harekete geçirmek için bir takım görüşmelerin ve anlaşmaların yapıldığını söyledi.

Referandumun ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, görüşmede ikili ilişkilerin de ele alındığını söyledi. Rusya’nın daveti üzerine Moskova’da bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Moskova’da görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, “Bu görüşmelerin amacı ticaretin önündeki tüm engelleri kaldırmaktır. Özellikle yaş meyve sebze ve tarım ürünlerinin önündeki engelleri kaldırmaktır. Bizim Rusya’dan ithal ettiğimiz, Rusya’nın da bizden ithal ettiği tarım ürünleri var. Uçak düşürme hadisesinin öncesindeki döneme dönmek istiyoruz. Artık normalleşme tamamlandığına göre daha iyiye gitmemiz lazım” diye konuştu.
Rusya ile vize serbestisini sağlamak istediklerini kaydeden Çavuşoğlu, “Rusya güvenlik endişeleri sebebiyle aşama aşama gitmek istiyor. Önce resmi ve hususi pasaportlar üzerinde, kabin görevlilerinin vizesiz veya daha kolay vize ile girmesi, tır şoförlerinin girmesini kolaylaştırmak için birtakım adımları öncelikli atmak istiyor. Bizim arzumuz eskiden olduğu gibi tamamen vizelerin kalkmasıdır. Daha önce görüştüğümüz gibi pasaportsuz, kimlikle seyahatlerin yapılabilmesidir. Ukrayna ile imzaladığımız anlaşmanın bir benzerini umarım Rusya ile imzalamış oluruz” açıklamasında bulundu. 

Çavuşoğlu'dan vize serbestisi açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

lokal hazımsızlık ~ 7 yıl önce
54 yıldır bekleten sevgiliden umudu olanlar çok yazık sizin zihniyetinize. Bu düşüncelerle hep yenilir he zaman yenilir gidip gelip yenilir havada yenilir karada yenilir denizde yenilir gidersiniz.(muharreme selam olsun) Yeni Türkiye nin önü açık bunu unutmayın. Vizelerinide,kuruş etmez hristiyan derneklerinide istemiyoruz. Take off tayız istemesenizde.Yeni haritalar çizilecek,alman arabalarına vergi artacak.o zaman görün siz nasıl geliyorlar yola.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mct ~ 7 yıl önce
Kaldırılsın şu Vize yeter be !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hani güçlenmiştik ~ 7 yıl önce
İktidarın dış politikası resmen bizi batırdı ama hala şakşaklayan çıkarcılar var.Birileri kükrüyordu ey diye!Putin'i sıradan bir lider Rusya'yı da sıradan bir ülke sanırsanız başınıza böyle işler gelir normaldir.Narenciye,turizm vs de bize muhtaç dediler gördük kimin neye muhtaç olduğunu.Turistini göndermedi oteller battı şimdi charter uçuşları da iptal oldu ve bu kaçıncı Rusya'ya heyet gidişi ? Ayrıca hala ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa koruyan ab ülkelerinin çoğunun vatandaşları ülkemize sadece kimlikleriyle geliyor yetmiyor vergisiz ev,arsa alıp,iş kurabiliyorlar! Bu nasıl bir onursuzluktur,muhtaçlıktır? Adamların ülkemizdeki kar ortakları olan vize aracı kurumları sadece evrakları toplayıp,konsolosluklara iletmek için dünya para alıyorlar, bu kurumlarda bir fotokopi eksik olsun ondan bile para alıyorlar utanmadan,arlanmadan ama kendi ülkemizde kendi devletimiz kendi insanının hakkını korumuyor,umursamıyor ise elin adamı da bunları yapar paraları sayar biz de sineye çekeriz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.Kore Sınır ~ 7 yıl önce
Başbakan Medvedev 14 nisanda imzaladığı kararname ile Türkiye dahil 18 ülke vatandaşının E-Vize ile Vladivostok Limanından ülkeye girişini sağladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vize ~ 7 yıl önce
Vize kalkarsa herkesi yollarlar Antalyaya, diger türlü belli ekipler gidiyor. Ic hotelden bıktık arkadaş:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No visa ~ 7 yıl önce
TC, Rusyadan vize istemiyor.
Bak ya ~ 7 yıl önce
Kardeş yıldık artık biraz da siz gidin ..
Fargo ~ 7 yıl önce
Hayal dunyasinda yasiyor sakin Bakanimiz, Rusya artik vizeyi kaldirmaz.Adamlar ile resmen sidik yarisina girdik.Tomates e karsilik bugday almiyacagiz restini cektik.Adamlarda charter ucuslari yasaklarim resti ile karsilik verdi.Bizimkiler orta yolu bulmak icin gidip geliyor ama sonuc alamiyorlar.Simdi de Turkiye den gelen narenciyenin gumruk vergisini artiyorlar.Siz milleti uyutmaya devam edin , sacma sapan dis politikanizdan dolayi ,Turkiye de bir cok sektor zarara etti ve etmeye evam ediyor.Ama kime anlatiyorum,millet boylesini hakediyor demekki ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nnn ~ 7 yıl önce
Avrupaya vizeler kalkiyordu ne oldu ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kalktı ya ~ 7 yıl önce
vizeler kalktı senin haberin yok mu? ... En azından yarımız öyle sanıyor ;)
Eu ~ 7 yıl önce
Aktrollere heryer Avrupa :)
TR ~ 7 yıl önce
Koskoca T.C bakanını ülkelerine sokmuyorlar bi de 80 milyona vizesiz giriş hakkı mı verecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ® ~ 7 yıl önce
"Emri ben verdim ben" diyen arkadaşta girecek mi vizesiz Rusyaya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M:K ~ 7 yıl önce
MİLLETİN GAZINI ALMAK İÇİN SALLAYIN DURUN,YOK OCAK AYINDA VİZELER KALKACAK,YOK ŞUBAT AYINDA KALKACAK ,İŞİNİZ GÜCÜNÜZ YALAN DOLAN.PASAPORT SÜRESİNİN BİTMESİNE 3 AY VAR YUNANİSTAN HAFTA SONU İÇİN BİLE ALMIYOR,SİZ NEDEN BAHSEDİYORSUNUZ.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000