16 Mayıs 2018, Çarşamba 12:55:06

Cathay Pasific blockchain sistemi üzerinde çalışıyor

Cathay Pacific, uçuş puanlarının eş zamanlı kullanılabileceği yeni bir blockchain sistemi üzerinde çalışıyor.
  • THY de böyle bir sistem e katılmalı !ancak thy miles&miles programını bile doğru dürüst uygulayamıyor! Uçuşla alakası yok kim çok para veriyorsa ona mil veriyor promosyon bilet v.s indirmli bilet v.s diye ne puan ne mil veriyor?
  • Thy nin acilen arastirmasi ve daha gec olmadan yakalamasi gerekiyor bence. Ne kadar erken girerse maliyeti de o kadar ucuz olacak ayrica bilgi birikimi saglayacak.

Havacılık sektöründe birçok dev firma, Blockchain tabanlı sistemler geliştirebilmek için çalışmalarına son sürat devam ediyor. Bunlardan sonuncusu da, Hong Kong merkezli hava taşımacılığı devi Cathay Pacific. Çıkan haberlere göre firma; Blockchain tabanlı bir ödül sistemi üzerinde çalışmalara başladı.

Hava yolu taşımacılığında artık önemli bir konu haline gelen hediye miller ve promosyonlar konusunda Blockchain tabanlı bir atılım yapmaya hazırlanan dev firma; kazanılan milleri tek bir dağıtılmış defter üzerinde işleyerek; gerek müşterilere, gerek iş partnerlerine gerekse de çalışanlarına eş zamanlı olarak bu hediye milleri kullanmalarını sağlamak için kolları sıvadı.

KoinBülteni adlı sitede yer alan habere göre; Cathay Pacific’in ilk olarak bu sistem için iyi tasarlanmış bir mobil aplikasyon geliştireceği belirtilirken, şirketin yazılım ve teknoloji partnerliğini yapmakta olan Accenture isimli firmanın; ‘Daha Fazla Mil Kazan’ sloganı ile yola çıkacağı bilgisi, okuyucular ile paylaşıldı. Kampanyada sistemin özellikleri ve Cathay Pacific’in ödüllendirme programının detaylarının müşteriler ile paylaşılacağı belirtilirken; müşterilerin kazandığı milleri sadece bir gün sonra kullanmasının yolunun açılacağı bilgisi de paylaşıldı.

Blockchain tabanlı bu platformun veri doldurma ve işleme süreçlerini otomatikleştireceği belirtilirken; aynı zamanda sistemin; müşteriler ve hava yolu firmaları arasında da şeffaflığı arttıracak özellikleri bulunduğu bildirildi. Özellikle veri setini hem müşteri, hem hava yolu hem de uçuş partnerleri ile paylaşacak sistem ile ilgili yapılan açıklamada, Cathay Pacific tarafından şu ifadelere yer verildi:

”Blockchain teknolojisinin nimetlerinden faydalanarak; Cathay Pacific Group ve Asia Miles ortak çalışacağız ve bu sayede, tek bir veri seti kaynağı sunacağız. Siz değerli müşterilerimiz ile olan iletişim ve şeffaflığımızı arttıracak bu sistem sonrasında Asia Miles ve partnerleri, kazanılan millerin ve uçuş puanlarının eş zamanlı kullanılmasını mümkün kılacak. Bu yeni hamlemiz ile birlikte iş yükümüzü azaltıp, verimi de arttıracağız.”

Asya pazarında en önemli hava yolu şirketlerinden biri olarak bilinen Cathay Pacific’in bu hamlesinin; yine sektördeki en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen Singapur Airlines’ın yaptığı Blockchain atılımına karşı cevap olduğu yönünde de yorumlar sıklıkla mevcut. Hatırlanacağı üzre Singapur Airlines; geçtiğimiz dönemde bir Blockchain tabanlı uygulamayı yürürlüğe sokarak; kendisi ile sürekli olarak uçan yolcularını ödüllendirecek bir cüzdan formülünü uygulamaya sokmuştu. Singapur Airlines, bu projede Microsoft ile iş birliği yaparken; program üzerinden sadakat puanı kazanan yolcuların; bu puanları harcamalarının önü açılmıştı.

Asya sektörünün önemli hava taşımacılığı şirketlerinden bir diğeri olan Air Asia da, ödüllendirme programlarını Big Coin adı verilen yeni bir kripto para üzerinden yapacağını açıklamıştı. Firmanın aynı zamanda bu sistemleri geliştirmek ve iyileştirmek için bir ICO düzenleyebileceği de gelen haberler arasında ancak; bu konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.

Blockchain kullanımı hava yolu şirketleri arasında git gide popüler bir hal alırken; Almanya merkezli dev hava yolu şirketi Lufthansa da, İsviçre merkezli Blockchain girişimi olan bir firmaya ICO vasıtası ile yatırım yapmıştı.

Cathay Pasific blockchain sistemi üzerinde çalışıyor

Yorumlar

Oscar ~ 6 yıl önce
THY de böyle bir sistem e katılmalı !ancak thy miles&miles programını bile doğru dürüst uygulayamıyor! Uçuşla alakası yok kim çok para veriyorsa ona mil veriyor promosyon bilet v.s indirmli bilet v.s diye ne puan ne mil veriyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 6 yıl önce
Thy nin acilen arastirmasi ve daha gec olmadan yakalamasi gerekiyor bence. Ne kadar erken girerse maliyeti de o kadar ucuz olacak ayrica bilgi birikimi saglayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000