17 Ocak 2018, Çarşamba 16:30:17

CASA'nın Türkiye'deki 4. kazası

Bugün Isparta’da düşen CASA CN235 tipi askeri nakliye uçağı akıllara önceki kazaları getirdi.
  • Bir bka yaramaz ispanyol uydurmasi sccik tayyaredir
  • Key escrow sistemi yine işbaşında.
  • ilk yapılacak fiziki kontrollerden biridir: Lövye solda sol kanatçık yukarda, sağ kanatçık aşağıda; löyve sağda sağ kanatçık yukarda, sol kanatçık aşağıda.
  • Bu uçakları hiç sevmem
  • Bu tip uçaklar dünyada en fazla bizde var . SPARTAN KC390 veya AN178 tarzı uçaklara geçikmeli artık
  • Allah rahmet eylesin
  • Allah rahmet eylesin,ailelerine sabırlar versin...
  • bariz pilotaj hatası..hava kapalı görüş düşük..yine yükseltiye çarpma...
  • İsparta meydan dahil olmak üzere uçuşa elverişli olmamasina rağmen bu şekilde metar yayınlayan kafasını dışarı çıkarmayıp 4000 6000 görüş yazan meteorolojici arkadaşların da bu şehitler de vebali var bilgileri olsun.
  • Artik sormak gerek tüm 6 kaza 4 tanesi bizde acaba hata gercekten ucaklardami yoksa pilotlarda kabul etmek mümkün degil

CASA CN-235 tipi uçaklardan bugüne kadar tüm dünyada 5 kaza yaparken, bunların 3'ü Türkiye'de meydana gelmişti. Bugün Isparta'da düşen uçakla birlikte dünyada düşen 6. CASA uçağı olurken ülkemizde düşenlerin sayısı 4'e yükseldi. Gerçekleşen 4 kazada verdiğimiz şehit sayısı ise 44'e yükseldi.

Bugün Türkiye yine acı bir haber aldı. Eskişehir’den havalanan ve eğitim için kullanılan CASA tipi kargo uçağıyla telsiz bağlantısı kesildi. Acı olay ise saat 14:30 civarı gerçekleşti. İçinde 2 pilot ve bir teknisyen bulunan CASA uçağı, Isparta’da düştü. Isparta Valiliği ve Genelkurmay Başkanlığı düşen uçaktaki üç personelin şehit olduğunu açıkladı. Ancak Türk kamuoyu CASA tipi kargo uçaklarının düşmesine hiç de yabancı değil. Bugün gerçekleşen elim kaza, ülkemizde düşen 4. CASA tipi uçak oldu.

2001'de CASA CN-235 tipi uçaklar 3 ay içinde üç kaza yaşamıştı. Ocak ayında Kayseri'de düşen uçakta 3 asker şehit oldu. Mayıs ayında Malatya'da meydana gelen ikinci kazada 34 asker şehit oldu. Aynı hafta içinde Ankara'da test uçuşu yapan uçak piste çakılıp 4 test pilotu yaşamını yitirince, CN-235 uçaklarının uçuşları geçici olarak durdurulmuştu.

Isparta’da gerçekleşen kaza sonrası, üç askerimizin şehit olmasıyla, CASA tipi kargo uçaklarına verdiğimiz şehit sayısı 44’e yükseldi.

CASA'nın Türkiye'deki 4. kazası

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Evet ~ 6 yıl önce
Bir bka yaramaz ispanyol uydurmasi sccik tayyaredir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly bird ~ 6 yıl önce
Key escrow sistemi yine işbaşında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpite Girince ~ 6 yıl önce
ilk yapılacak fiziki kontrollerden biridir: Lövye solda sol kanatçık yukarda, sağ kanatçık aşağıda; löyve sağda sağ kanatçık yukarda, sol kanatçık aşağıda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 6 yıl önce
Bu uçakları hiç sevmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Casa Tipi Uçaklar ~ 6 yıl önce
Bu tip uçaklar dünyada en fazla bizde var . SPARTAN KC390 veya AN178 tarzı uçaklara geçikmeli artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah rahmet etsin ~ 6 yıl önce
Allah rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f kurt ~ 6 yıl önce
Allah rahmet eylesin,ailelerine sabırlar versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etm06 ~ 6 yıl önce
bariz pilotaj hatası..hava kapalı görüş düşük..yine yükseltiye çarpma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yellowbat ~ 6 yıl önce
Nereden çıkıyor hemen yine pilotaj hatası, helikopter mi bu, VMC koşullarda mı uçuluyor, bu teknolojik donanımda bir uçak Isparta’ya en fazla alet alçalması yapmaya gider, her türlü modern aviyoniği var bu uçağın, eğitimse de görevse de usulü uygular minimumda pisti görürse iner göremezse basar TOGA’ya ana üssüne döner. Bu uçağın tüm kazaları kumanda sistemiyle alakalı. Bu konuya yoğunlaşılmalı. Ayrıca askeri sivil tüm kazaların inceleme raporu sonuçları kamuoyu ile paylaşılmalı.
Meteo ~ 6 yıl önce
İsparta meydan dahil olmak üzere uçuşa elverişli olmamasina rağmen bu şekilde metar yayınlayan kafasını dışarı çıkarmayıp 4000 6000 görüş yazan meteorolojici arkadaşların da bu şehitler de vebali var bilgileri olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 6 yıl önce
Artik sormak gerek tüm 6 kaza 4 tanesi bizde acaba hata gercekten ucaklardami yoksa pilotlarda kabul etmek mümkün degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 6 yıl önce
Bilip bilmeden sallayan vatandaş, bu uçaktan envanterinde bizim kadar bulunan başka ülke yok, zamanın siyasi otoritesi artık kimlerin bir tarafını kurtarmak için bu kadar adet sipariş vermiş araştırılması lazım, bu uçağın alım sürecini onaylayanlar yaşıyor, adalete sesleniyorum(kaldıysa) hadi sorsanıza neden bu uçağı tercih ettiniz diye!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000