24 Mart 2017, Cuma 11:59:56

Çarşamba Havalimanı'nda eğitim uçağı kazası

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda bir eğitim uçağının iniş sırasında kırım geçirdiği öğrenildi.
  • Yazik. Sırf bu resim meraklisi kiz yuzunden 1 aile babasi öldü. Yine de pilot yapacaklarsa lanet olsun boyle adalete
  • Geçmiş olsun.Allah daha büyük kaza bela göstermesin.. Niye insanlar olarak bir kusur bir sorun oluştuğunda, kusuru örtmek yerine, karalamayı .. soruna çözüm üretmek yerine,sorunu büyültmeyi tercih ediyoruz ? Nedendir insanlarda kendilerinde hata-kusur yokmuş gibi egolu olmaları diğer insanları hakir görmeleri..
  • işsiz pilot cok dıyolar ama geneli böyle gereksız ve dedıkoducuysa sıkıntı yok bu iş bende..yetersızler yoruma bızler milli havayolumuzda işe inşallah...
  • Erkek kadin ayrimciligi yapmak yanlistir..fakat araba kullanirken bile yolda hangi arabayi kadinin hangi arabayi erkegin kullandigi anlisiliyor malesef..buda bir gercek..ben yolcu ucagina bndigimde iki pilotda kadinsa inerim bakmam arkama
  • Bu meslek oyle bir meslektirki herhangi olumsuz bir durumda herkes biyik altindan guler
  • Gecmis olsun.. insanlik halidir olacaktir bunlar arkadasimiz sag saglim hayatta en azindan
  • İşsiz, hayatinda bir başarı elde edememis, insanlarin mutsuzluklarından mutluluk duyan, sevgiyle değil öfkeyle; umutsuzlukla beslenen ve klavye basina gecip yorum yapmak icin hazirda bekleyen bu insan müsvettelerinin pilot adayi arkadaşımızı incitme çabaları cok acınası... ilk inişini emniyetsiz gören pilot adayı arkadasımiz pisti pas gecmeye karar verdi ve tırmanıs sırasında emergency durumu yasadıgını dusundugu icin kalktıgı piste geri dönmeye çalısarak acil inme kararı aldi fakat piste yöneldiginde pistin icinde ucak oldugunu fark etti. Piste inemeyecegini fark ettigi icin pistin disindaki toprak araziye acil inis yapti. Cok sukur Allah'a ki yaralanmadan boylesine büyük bir kazadan kurtuldu. Haberlerde cikan SIDDETLI RUZGAR nedeniyle piste inemedi pas gecti 2. iniş denemesinde ise propellerı piste surterek takla atti ibaresi yalandir... Pilot adayı arkadaşımızı ne bu asılsız haberler ne de sacma insan musvetterinin, kadın düşmanlarının, kalpleri zift bağlamıs zavallılarının yaptıgı yorumlar Allah'ın izniyle incitemeyecek yıldıramayacaktır.
  • Arkadas amma doluymussunuz,su olay olmasaymis catlayacakmissiniz!nasil.bir ulkede yasiyoruz?bir olay yada kaza oldugunda icindeki nefreti kusan insanlarla dolu burasi!bi aksaklik gorduyseniz cikin kalitecinize anlatin.shgmye bildirin.olay olduktan sonra yok efendim o zaten soyleydi diyerek buyuk gunaha giriyor ve seviyeyi dusuruyorsunuz.varsa bir hata sistem geregini yapar.gecmis olsun allah sifa versin der gecersiniz.nerdeb geliyor bu kin anlamiyorum.
  • Bu olayda ki pilot adayi, bolumden arkadasim, cidden ne kadar acinasi insanlar oldugunuzu yorumlardan cok iyi bi sekikde anlamis olduk. Bu yorumlari yazan 4 tip insan tipi var. Birincisi herhangi bi bolumden mezun olup dlr/inglizce gibi egitimleri girip sirf parasi ve pilotluk mesleginin getirdigi sozde havali bi meslek oldugu icin secip sinavi kazanamayanlar, ikincisi cinsiyet ayrimcilari, bir digeri suanda cesitli havayolu sirketlerinde pilotluk yapan ama bir o kadar kendinden sonrakilerin pilotluga gelmesini istemeyen dinazorlar diye tabir ettigimiz tipler. Evet eskisine gore cok daha fazla biliniyor bolum, her yil yuzlerce binlerce yeni pilot adayi geliyor. Onlardanda basarili olanlar pilot olacak, sanane? Babanin mali mi orasi? Senin digerlerinden farkin ne? 3-4 yildir bi havayolu sirketindesin diye, her tanidiginin bir arkadasi pilotluk arastiriyor diye prim mi kaybediyorsun? Soylesene pilotluk meslegin olmasa elinde sen kimsin? Nedendir meslegin ile prim yapmaya calismak? Onun yerine oturmus duzgun bi kisiliginle yapmak yerine? Ayrica nereden biliyorsunuz 1 tane kanit gosterebilir misiniz fotograf cekerken oldu gibi? Siz hic mi koymuyor oraya buraya fotograflarinizi? Ya da kazanamadiginiz icin koyamiyor musunuz o tip fotograflar? Buradan kokpiti maymuna cevirdiniz dediginizde kendi icinizi mi rahatlatiyorsunuz? Evet babasinin parasiyla maddi durumu iyi ki gelmes okula? Sanane? Zaten basarili olursada pilot olur ya da olamaz. Ozenmistir goprosudur o budur cekmistir daha oncesinden video falan. Cok mu batiyor bu sana? Evet onun gibi 100 lerce 1000lerce pilot adayi gumbur gumbur geliyor. Elimden geldigince de benden kucuk adaylarada yardimci olup bu yolda ilerlemesi icin bilgilendurecem. Hava atmak icin degil havaci olmak icin gelenlere sonuna kadar saygimiz var. Bu arada gecmis olsun dilerlerini getiren abilerimizde var onlardan cok tesekkur ediyorum. Basimizdan eksik olmayin.
  • Neden erkek pilotların veya erkek öğrenci pilotların başına gelen olaylarda haber yazılırken ERKEK pilot diye altı çizilmiyor da pilot kadın olunca KADIN pilot diye özellikle yazılıyor? Sadece öğrenci pilot yazmanız daha doğru değil mi? Bu cinsiyetçi yaklaşımla bunca seviyesiz konuşmaya siz mahal vermiş oluyorsunuz. Daha geçen sene thy akademi öğrencisi iniş takımlarını açmayı unutup çift motorlu uçağı kontrol uçuşunda gövde üstü indirdi. Neden erkek öğrenci pilot iniş takımlarını açmayı unu

Samsun’da bir eğitim uçağı havaalanına iniş yaparken düştü.

Edinilen bilgiye göre, yalnız uçuş yapan öğrenci kadın pilot Ecenaz Kalyoncu'nun kokpitinde olduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezine (UZAYTEM) ait eğitim uçağı, Samsun-Çarşamba Havalanına inmeye çalışırken kaza yaptı. Pist dışına çıkan pilot, toprak zemine çarparak takla attı. Uçakta büyük maddi hasar meydana gelirken, kadın pilot ise kazayı yaralı olarak atlattı. Yaralı, Samsun’daki bir hastaneye kaldırıldı.

Uçağı kurtarmak için giden havaalanı itfaiye ekibinin aracı da virajı alamayarak devrildi. Kazada itfaiye görevlileri Ömer Pat ve Mustafa Arıcı yaralandı.

Çarşamba Havalimanı'nda eğitim uçağı kazası

Yorumlar Tüm Yorumlar (197)

773 ~ 7 yıl önce
Yazik. Sırf bu resim meraklisi kiz yuzunden 1 aile babasi öldü. Yine de pilot yapacaklarsa lanet olsun boyle adalete

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 7 yıl önce
Geçmiş olsun.Allah daha büyük kaza bela göstermesin.. Niye insanlar olarak bir kusur bir sorun oluştuğunda, kusuru örtmek yerine, karalamayı .. soruna çözüm üretmek yerine,sorunu büyültmeyi tercih ediyoruz ? Nedendir insanlarda kendilerinde hata-kusur yokmuş gibi egolu olmaları diğer insanları hakir görmeleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kesın tk dayım:)) ~ 7 yıl önce
işsiz pilot cok dıyolar ama geneli böyle gereksız ve dedıkoducuysa sıkıntı yok bu iş bende..yetersızler yoruma bızler milli havayolumuzda işe inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin haaa ~ 7 yıl önce
He he sen kendini böyle avut kardeş...gider bir uçuş okulunda 3-5 kuruşa lövye pedal basarsın mu ha ha haaaaaaa
Tarafsiz ~ 7 yıl önce
Erkek kadin ayrimciligi yapmak yanlistir..fakat araba kullanirken bile yolda hangi arabayi kadinin hangi arabayi erkegin kullandigi anlisiliyor malesef..buda bir gercek..ben yolcu ucagina bndigimde iki pilotda kadinsa inerim bakmam arkama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Sizin gibi bilinçsiz insanlar o uçağa binmese daha iyi olur zaten doğru bir karar vermişsiniz.
nolur bın yalvarırım:)) ~ 7 yıl önce
çok üzülürüz nolur gel nolur gıtme yapma bunu:))))))))
Hehe ~ 7 yıl önce
Bu gune kadarki kirimlari hep kizlar yapti ya,adam olacak cocuklar anlatin,dinliyoruz.
Malesef ~ 7 yıl önce
Bu meslek oyle bir meslektirki herhangi olumsuz bir durumda herkes biyik altindan guler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can sagligi ~ 7 yıl önce
Gecmis olsun.. insanlik halidir olacaktir bunlar arkadasimiz sag saglim hayatta en azindan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E İnsaf ~ 7 yıl önce
İşsiz, hayatinda bir başarı elde edememis, insanlarin mutsuzluklarından mutluluk duyan, sevgiyle değil öfkeyle; umutsuzlukla beslenen ve klavye basina gecip yorum yapmak icin hazirda bekleyen bu insan müsvettelerinin pilot adayi arkadaşımızı incitme çabaları cok acınası... ilk inişini emniyetsiz gören pilot adayı arkadasımiz pisti pas gecmeye karar verdi ve tırmanıs sırasında emergency durumu yasadıgını dusundugu icin kalktıgı piste geri dönmeye çalısarak acil inme kararı aldi fakat piste yöneldiginde pistin icinde ucak oldugunu fark etti. Piste inemeyecegini fark ettigi icin pistin disindaki toprak araziye acil inis yapti. Cok sukur Allah'a ki yaralanmadan boylesine büyük bir kazadan kurtuldu. Haberlerde cikan SIDDETLI RUZGAR nedeniyle piste inemedi pas gecti 2. iniş denemesinde ise propellerı piste surterek takla atti ibaresi yalandir... Pilot adayı arkadaşımızı ne bu asılsız haberler ne de sacma insan musvetterinin, kadın düşmanlarının, kalpleri zift bağlamıs zavallılarının yaptıgı yorumlar Allah'ın izniyle incitemeyecek yıldıramayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Romantik ~ 7 yıl önce
çok duygusalsın bilmeden anlamadan infaza linç e bende karsı olsamda bu meslek bunu kaldırmaz kokpitte yasananı kokpitteki bilir ama bu hikayede cok eksik şeyler var sende cok masumlaştırmamalısın arkadasını korumak adına yarın olabilecek felaketleri öngörebilmelisin
E İnsaf ~ 7 yıl önce
Romantik¿ nicknameli olan arkadas havaciliga ne kadar uzakta olduğunu yaptigi yorumla ispatlamis. Romantik arkadasimiz gitsin klasik muzik dinlesin sevgilisine güller hediye etsin. Kokpitte yaşananları anlattigim olayi goren benin yaptiga yoruma sırf yorum olsun diye yorum yapmakla issizligini ispatlamasin ;)
Ongoru ~ 7 yıl önce
Ongormenin yeri burasi degildir
Bi bitmediniz ~ 7 yıl önce
Arkadas amma doluymussunuz,su olay olmasaymis catlayacakmissiniz!nasil.bir ulkede yasiyoruz?bir olay yada kaza oldugunda icindeki nefreti kusan insanlarla dolu burasi!bi aksaklik gorduyseniz cikin kalitecinize anlatin.shgmye bildirin.olay olduktan sonra yok efendim o zaten soyleydi diyerek buyuk gunaha giriyor ve seviyeyi dusuruyorsunuz.varsa bir hata sistem geregini yapar.gecmis olsun allah sifa versin der gecersiniz.nerdeb geliyor bu kin anlamiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ogrenci pilot ~ 7 yıl önce
Bu olayda ki pilot adayi, bolumden arkadasim, cidden ne kadar acinasi insanlar oldugunuzu yorumlardan cok iyi bi sekikde anlamis olduk. Bu yorumlari yazan 4 tip insan tipi var. Birincisi herhangi bi bolumden mezun olup dlr/inglizce gibi egitimleri girip sirf parasi ve pilotluk mesleginin getirdigi sozde havali bi meslek oldugu icin secip sinavi kazanamayanlar, ikincisi cinsiyet ayrimcilari, bir digeri suanda cesitli havayolu sirketlerinde pilotluk yapan ama bir o kadar kendinden sonrakilerin pilotluga gelmesini istemeyen dinazorlar diye tabir ettigimiz tipler. Evet eskisine gore cok daha fazla biliniyor bolum, her yil yuzlerce binlerce yeni pilot adayi geliyor. Onlardanda basarili olanlar pilot olacak, sanane? Babanin mali mi orasi? Senin digerlerinden farkin ne? 3-4 yildir bi havayolu sirketindesin diye, her tanidiginin bir arkadasi pilotluk arastiriyor diye prim mi kaybediyorsun? Soylesene pilotluk meslegin olmasa elinde sen kimsin? Nedendir meslegin ile prim yapmaya calismak? Onun yerine oturmus duzgun bi kisiliginle yapmak yerine? Ayrica nereden biliyorsunuz 1 tane kanit gosterebilir misiniz fotograf cekerken oldu gibi? Siz hic mi koymuyor oraya buraya fotograflarinizi? Ya da kazanamadiginiz icin koyamiyor musunuz o tip fotograflar? Buradan kokpiti maymuna cevirdiniz dediginizde kendi icinizi mi rahatlatiyorsunuz? Evet babasinin parasiyla maddi durumu iyi ki gelmes okula? Sanane? Zaten basarili olursada pilot olur ya da olamaz. Ozenmistir goprosudur o budur cekmistir daha oncesinden video falan. Cok mu batiyor bu sana? Evet onun gibi 100 lerce 1000lerce pilot adayi gumbur gumbur geliyor. Elimden geldigince de benden kucuk adaylarada yardimci olup bu yolda ilerlemesi icin bilgilendurecem. Hava atmak icin degil havaci olmak icin gelenlere sonuna kadar saygimiz var. Bu arada gecmis olsun dilerlerini getiren abilerimizde var onlardan cok tesekkur ediyorum. Basimizdan eksik olmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SP ~ 7 yıl önce
Kendi oğulları gelecekken neden başkası gelsin ki arkadaşım? Kunduza yavrusu anka görünürmüş. Hangi kaptanın oğlu üstün zekalı da pilot oluyo? Açıkçası gerizekalı denebilecek halde dahi babası kaptan olduğu için pilot olan arkadaşlar var.. Varsın olsunlar herkes kendi nasibini yer sonuçta da... Benim anlamadığım neden onlara hiç laf yokken baba parası kaptan torpili kadını erkeği tartışıyo bu dinazorlar ben onu anlayamıyorum
Düzgün türkçe ~ 7 yıl önce
Adaylarada değil adaylara da olacaktı. Hadi canım boşa para vermeyin bence, o koltuğa oturmak için zeka-kabiliyet lazım. Parayla satın alınamıyor ne yazık ki. Şirketler yaş tahtaya basmıyorlar.
Ca2 ~ 7 yıl önce
Yavaş gel koçum iyi döktürmişsün afferin tabiki kimsenin babasının malı değil bu meslek ama her mesleğin etiği var bu mesleğin bir nolu kuralı mütavazi olmak bu iş hava civa kaldırmaz yarın kısmetse kokpite oturduğunda yanındaki iki dakkada anlar ne olduğunu hani o dinazor dediklerin varya işte onlar senin hocan olacak sana bu mesleği öğretirler ama adam olmayı öğretemezler onun için saygılı olacan sen bu kafayla kokpittede çok fırça yersin gümbür gümbür gelin ama adam olarak gelin efendi olun bizi uğraştırmayın kimseye batmıyor genç arkadaşlar gelen baş üstüne ama adam olmak kaydıyla senin gibi ukalalar bir zahmet gelmesin gelsede sistemden egale olur gider
işsiz pilot ~ 7 yıl önce
Arkadaşınızı yalnız bırakmayın destek olun, yanında olun. Asla ama asla yılmasın, korkmasın ve devam etsin. Şimdiden birçoğumuzdan tecrübeli bir pilot oldu kendisi. Geri kalan eğitim hayatında başarılar dilerim.
Düzgün Türkçe'ye ~ 7 yıl önce
Bu arkadaşın yazısını da değerlendirir misin? Yoksa sen işine gelene mi laf atarsın sadece.
Düzgün Türkçe'ye ~ 7 yıl önce
Ca2'yi değerlendirmeni istedim.
Gönüllerinkaptanı ~ 7 yıl önce
Bu ne cesaret yiğidim seni tanımak istiyorum beni ara ;)
Airport habere ~ 7 yıl önce
Neden erkek pilotların veya erkek öğrenci pilotların başına gelen olaylarda haber yazılırken ERKEK pilot diye altı çizilmiyor da pilot kadın olunca KADIN pilot diye özellikle yazılıyor? Sadece öğrenci pilot yazmanız daha doğru değil mi? Bu cinsiyetçi yaklaşımla bunca seviyesiz konuşmaya siz mahal vermiş oluyorsunuz. Daha geçen sene thy akademi öğrencisi iniş takımlarını açmayı unutup çift motorlu uçağı kontrol uçuşunda gövde üstü indirdi. Neden erkek öğrenci pilot iniş takımlarını açmayı unu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000