04 Nisan 2017, Salı 09:23:08

Çareyi Türk bilim adamları buldu

Yüksek irtifada uçan uçakların yaydıkları radyasyona Türk bilim adamları çare buldu.
  • Gönülden tebrik ediyorum! Uygulandığı günleri de kısa zamanda görmek dileğiyle.
  • Tebrikler! Ne mutlu! Yasasin guzel bir haber
  • Bu teknoloji bae ve loockhed martin tarafından geliştirildi, olaki yerli üretim yaptınız hadi ortaya çıkarın insanları boşa umutlandırmayın, beyaz önlük giyinip eline uçak maketi olmakla şunu bulduk bunu yapacağız şeklinde ifadeler ucuz reklam, nobel barışlı bilim adamımızı düşünün nobel alana kadar kimse bilmiyordu çünkü ortalığa reklam için çıkmıyordu!
  • Benim anlamadığım bir şey var; radyasyon zaten pencerelerden de bol miktarda girecek, bundan kaçamayız. O zaman bu boyanın nasıl bir faydası olacak? Anlayan aydınlatsın lütfen.
  • Cok güzel haber ya. Senin ne isin var disarida gadam? Senin gibiler iceride su sira :D
  • Potansiyel o kadar büyük ki, cep telefonların çerçevelerinden uçakların gövdelerine röntgen cihazlarından baz istasyonlarına aşırı önemli bir buluş. Gönülden tebrik etmek lazım bu şirketi
  • Gerçek mi bu? Bravo yaa. işte beklediğimiz güzel haberler. İnşallah başka kulvarlarda devamı da gelir..Başarılar
  • bu isin fitratinda radyasyon var bosuna ugrasmissiniz, kader der gecerdik, bilim ne ki
  • Haberin ilk cümlesini tekrar okurmusunuz?

Yüksek irtifada uçan uçakların yaydıkları radyasyona Türk bilim adamları çare buldu.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Kale Naturel, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile 9 su molekülüne kadar indirgenebilen bor türevli sodyumpentaborat maddesini 7 su molekülüne indirmeyi başardı. Geçtiğimiz aylarda 7 su molekülüne sahip sodyumpentaborat maddesi katılarak dünyanın en sağlam betonu elde edilirken, bu betonun nükleer santrallerdeki radyasyon sızıntılarını durdurduğu açıklanmıştı. Patenti alınan Türkiye’deki bu gelişmeyle birlikte dünya bilimi ve nükleer santrallere sahip ülkeler, dikkatlerini Türkiye’ye yoğunlaştırıp firmayla irtibata geçmeye başladı.

Kale Naturel'in sahibi Faruk Durukan, 7 su molekülüne sahip sodyumpentaborat maddesinin uçakların izolasyon duvarlarına uygulanmasıyla birlikte yolcuların yüksek irtifalarda hiçbir şekilde radyasyona maruz kalmayacağını belirterek, “Bu yaptığımız çalışma, uçakların havada yolcularını radyasyona maruz bırakmadan uçurabileceği bir projedir. Biz daha önce de nükleer santraller ile röntgen binalarındaki radyasyonu durdurmak için sodyumpentaborat maddesini kullanmıştık. Bu maddeyi şimdi uçaklarda uyguluyoruz. Uçakların radyasyon geçirgenliğini durdurmayı başardık. Türk uçakları dünyada rakipsiz olarak uçacak. Bu teknoloji ile uçabilen bir uçak henüz dünyada yok. Bu malzeme, 7 su moleküle indirgenmiş sodyumpentaborattır. Bu malzemeyle nötron ışınlarını tamamen absorbe edebiliyoruz. Bu çalışma, dünyaya ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bu radyasyon problemi sadece yolcu uçaklarında değil, dünyadaki bütün savaş uçaklarında da var. Savaş uçaklarında maalesef pilotlar radyasyona maruz kalıyor. Elde ettiğimiz malzememiz savaş uçaklarının kokpitlerinde ve gövdelerine uygulanabiliyor” diye konuştu.

Çareyi Türk bilim adamları buldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Tango#1NeverDies ~ 7 yıl önce
Gönülden tebrik ediyorum! Uygulandığı günleri de kısa zamanda görmek dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohh ~ 7 yıl önce
Tebrikler! Ne mutlu! Yasasin guzel bir haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaza gelmeyin ~ 7 yıl önce
Bu teknoloji bae ve loockhed martin tarafından geliştirildi, olaki yerli üretim yaptınız hadi ortaya çıkarın insanları boşa umutlandırmayın, beyaz önlük giyinip eline uçak maketi olmakla şunu bulduk bunu yapacağız şeklinde ifadeler ucuz reklam, nobel barışlı bilim adamımızı düşünün nobel alana kadar kimse bilmiyordu çünkü ortalığa reklam için çıkmıyordu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
Benim anlamadığım bir şey var; radyasyon zaten pencerelerden de bol miktarda girecek, bundan kaçamayız. O zaman bu boyanın nasıl bir faydası olacak? Anlayan aydınlatsın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyenadayı ~ 7 yıl önce
en azından azalmış olacak
vay ~ 7 yıl önce
Cok güzel haber ya. Senin ne isin var disarida gadam? Senin gibiler iceride su sira :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Potansiyel ~ 7 yıl önce
Potansiyel o kadar büyük ki, cep telefonların çerçevelerinden uçakların gövdelerine röntgen cihazlarından baz istasyonlarına aşırı önemli bir buluş. Gönülden tebrik etmek lazım bu şirketi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harika ~ 7 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ooo ~ 7 yıl önce
Gerçek mi bu? Bravo yaa. işte beklediğimiz güzel haberler. İnşallah başka kulvarlarda devamı da gelir..Başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 7 yıl önce
bu isin fitratinda radyasyon var bosuna ugrasmissiniz, kader der gecerdik, bilim ne ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir anlamayan. ~ 7 yıl önce
Haberin ilk cümlesini tekrar okurmusunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000