08 Nisan 2010, Perşembe 11:45:37

CANKUT BAGANA'NIN BÜYÜK GURURU

Onur Havayolları’nın sahibi Hamit Cankut Bagana bugünlerde büyük bir gurur yaşıyor...
  • Arkadaşlar, adamın biri ilk kez bir hava yolu şirketini yöneterek ödediği vergilerle Türkiye'de vergi rekortmenleri arasına girmiş. Haber budur. Ücretlilerin tüm ülkedeki durumu ortada, kimse bu durumdan gurur duyamaz ama Onur Air bu kadar kötüyse bu şirkette neden 10 yıldır çalışıyorlar? Her yeni personel alımında neden bu kadar çok başvuran var?
  • gururuna,10yıldır tek kurus zam yapmadan çalısan kabin ekibini açlık sınırından kurtararak bir gurur daha ekleyebilir ya da yetişmiş personelinin tek tek daha insani şartlarda yaşamak üzere başka şirketlere gidişini izleyip,bi hevesle sektöre giren genç arkadaşlarında canına tak edene kadar bikaç uçak daha alır.
  • Uçan kuşa borcu olduğu doğru mudur ? Evetse bu neyin gururudur ?
  • Öncelikle Onur air personeli olarak gurur duyarım. Ancak bizler hakikaten zor geciniyoruz. Lütfen Kaptanlara göstermiş oldugunuz bonkörlüğü bizede gösterin. Bizler daha iyi şartları hak ediyoruz. Sizinde bizlerle gurur duymanız gerekir ama biz cok düşük standartlardayız...
  • kaptanlarına ve kabin ekiplerine değer vermeyen bir şirket.sadece paraya dayalı çalışıyor.parayı baştakiler kazanır çalışanlarıda açlıktan sürünür.bu yüzden tk ya geçtim ve insan değeri görmeye başladım.
  • kabin ekiplerini herkonuda aç bırakan maaş olsun uçaktaki yemek olsun hep açız apron kartı altında toplanan paraların üstüne yatıyorsunuz ayrılmak isteyene 3 maaş altında para ödetiyorsunuz.Sizden zenginimi olur kabin ekibi milletten borç alarak hayatını sürdürüyor sizce bunlada gurur duyulurmu?buyrun gururunuzla yaşayın
  • Neyin gururu olmuş açıklar mısınız ? Bedava personel çalıştırmanın sık sık arıza yapan uçakların vaktinde yapılmayan seferlerin gururu mu ?
  • onur air kabin ekipleri 2 milyari degil 1.5 milyari bile göremiyorlar bu gidislede zor görürler,ayrica onur kabin ekipleri bu piyasadaki en iyi ekiplerdendir bu kadar az para almalarina ragmen islerini cok iyi yapmaktadirlar,ama maalesef sirket olarak hicbir degerleri yoktur...bu basaridaki payin büyük bölümü kabin ekiplerine aittir bunu kimse inkar edemez...
  • biraz kesenin ağzını açıp kaliteyi yükseltmeniz gerek.A dan Z ye her konuda.
  • allah aşkına mantıklı bir şeyler söyleyın ikramı uçakta para ileve yolcu memnun olmamaış umrumu sanki birde sankibuyuk bir olay valla hangi personele ne vermiş ne yapmış bak frre bird hersey dort dotluk

2009 yılı gelirleri için Mart ayında verilen yıllık gelir vergisi ve gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) beyannameleri üzerinden yapılan değerlendirmeler tamamlandı ve Türkiye'nin en fazla gelir vergisi ödeyecek 100 ismi belirlendi.

Gelir vergisinde ilk 100 mükellef arasına İstanbul'dan 86, Ankara'dan 8, İzmir'den 3, Bursa, Isparta ve Kocaeli'den de 1'er mükellef girdi. Sadece GMSİ beyanında bulunarak, Türkiye'nin en fazla kira geliri elde eden ilk 100 mükellefinin de 79'u İstanbul'dan, 8'i Ankara'dan, 5'i İzmir'den, 4'ü Bursa'dan, 2'si Düzce'den, 1'i Adana'dan, 1'i Samsun'dan çıktı.

Onur Havayolları’nın sahibi Cankut Bagana, 7 milyon 202 bin 890 liralık vergi ile 2009 Türkiye vergi rekortmenleri listesinde 7'inci sırada yer aldı.

Bagana, geçmiş dönemlerde büyük tur operatörlerinden Ten Tur’u kurmuştu. Bagana, daha sonra ise Ten Tur’u satarak ve bazı otellerdeki ortaklıklarını iptal ederek sadece Onur Air’e yönelmişti.

Cankut Bagana, Turgay Ciner, Murat Ülker, Şarık Tara, Arzuhan Yalçındağ ve Ömer Sabancı gibi isimleri de geride bırakarak bu haklı gururu yaşarken, havacılık camiasından ilk 10'a girmeyi başaran tek isim oldu.

REKORTMEN AYDIN DOĞAN OLDU

Gelir vergisi rekortmenleri listesinin ilk sırasında geçen yılın Türkiye 2'incisi Aydın Doğan yer aldı. 2008 gelirleri için kendisine 12 milyon 187 bin 633 lira vergi tahakkuk eden Aydın Doğan'ın 2009 gelirleri için ödeyeceği vergi tutarı, 19 milyon 161 bin 631 lira olarak hesaplandı.

Bu yıl listenin 2'inci sırasına sürpriz bir isim girdi. Kurtuluş Factoring Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Taragano 15 milyon 614 bin 144 liralık vergiyle Aydın Doğan'ı izledi. Geçen yılın Türkiye rekortmeni Rahmi Koç ise 11 milyon 160 bin 788 liralık gelir vergisiyle 3'üncü oldu.

©AirportHaber.com

CANKUT BAGANA'NIN BÜYÜK GURURU

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar, adamın biri ilk kez bir hava yolu şirketini yöneterek ödediği vergilerle Türkiye'de vergi rekortmenleri arasına girmiş. Haber budur. Ücretlilerin tüm ülkedeki durumu ortada, kimse bu durumdan gurur duyamaz ama Onur Air bu kadar kötüyse bu şirkette neden 10 yıldır çalışıyorlar? Her yeni personel alımında neden bu kadar çok başvuran var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gururuna,10yıldır tek kurus zam yapmadan çalısan kabin ekibini açlık sınırından kurtararak bir gurur daha ekleyebilir ya da yetişmiş personelinin tek tek daha insani şartlarda yaşamak üzere başka şirketlere gidişini izleyip,bi hevesle sektöre giren genç arkadaşlarında canına tak edene kadar bikaç uçak daha alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçan kuşa borcu olduğu doğru mudur ? Evetse bu neyin gururudur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle Onur air personeli olarak gurur duyarım. Ancak bizler hakikaten zor geciniyoruz. Lütfen Kaptanlara göstermiş oldugunuz bonkörlüğü bizede gösterin. Bizler daha iyi şartları hak ediyoruz. Sizinde bizlerle gurur duymanız gerekir ama biz cok düşük standartlardayız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kaptanlarına ve kabin ekiplerine değer vermeyen bir şirket.sadece paraya dayalı çalışıyor.parayı baştakiler kazanır çalışanlarıda açlıktan sürünür.bu yüzden tk ya geçtim ve insan değeri görmeye başladım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabin ekiplerini herkonuda aç bırakan maaş olsun uçaktaki yemek olsun hep açız apron kartı altında toplanan paraların üstüne yatıyorsunuz ayrılmak isteyene 3 maaş altında para ödetiyorsunuz.Sizden zenginimi olur kabin ekibi milletten borç alarak hayatını sürdürüyor sizce bunlada gurur duyulurmu?buyrun gururunuzla yaşayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neyin gururu olmuş açıklar mısınız ? Bedava personel çalıştırmanın sık sık arıza yapan uçakların vaktinde yapılmayan seferlerin gururu mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
onur air kabin ekipleri 2 milyari degil 1.5 milyari bile göremiyorlar bu gidislede zor görürler,ayrica onur kabin ekipleri bu piyasadaki en iyi ekiplerdendir bu kadar az para almalarina ragmen islerini cok iyi yapmaktadirlar,ama maalesef sirket olarak hicbir degerleri yoktur...bu basaridaki payin büyük bölümü kabin ekiplerine aittir bunu kimse inkar edemez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biraz kesenin ağzını açıp kaliteyi yükseltmeniz gerek.A dan Z ye her konuda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
allah aşkına mantıklı bir şeyler söyleyın ikramı uçakta para ileve yolcu memnun olmamaış umrumu sanki birde sankibuyuk bir olay valla hangi personele ne vermiş ne yapmış bak frre bird hersey dort dotluk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000