31 Mart 2016, Perşembe 15:00:30

Canan Karatay'dan pilotlara; 'Şekerden uzak durun'

Verdiği tavsiyeler ve yazdığı kitaplarla sık sık Türkiye gündemine oturan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez pilotlara hitap etti.
  • Akli dengesi bozulmuş. Hiç bilmediği, hiç çalışmadığı konularda konuşuyor. Söyledikleri hiçbir bilimsel veriye dayanmıyor. Basın onunla rating aldığı için gerçek bilimsel açıklamalara yer vermiyor. Gebe kadınların aklını karıştırdı ve ceza aldı. Şimdi de pilotları karıştırıyor. Kanmayın.
  • bu kadar sağlıklı yaşamasını biliyor acaba merak ediyorum kaça kadar yaşıcak
  • Oradaydim, bu sabah kahvaltida ekmek yemedim
  • Şimdi Karatay hoca bir grup pilota uçakta yemek yerken neye dikkat edileceğini anlatmış iihoşda Zaten kaptanlar kendi tepsisini yese sorun olmayacak.
  • Gel o uçakta kokpit veya kabin personeli olarak 10-15 saat uçta zeytin yee...atıp tutmak kolay benim favorim diyetisyen NEBAHAT ÇEHRE...
  • Gaziosmanpaşa hastanesinesine gitme bu kadar basit.
  • Zaten sütlacı kabin ekibi yiyor.
  • Hayatımı tümüyle değiştirdi bu güzel insan geleceğe daha mutlu bakıyorum...
  • Canan Hocaya saygi duyuyorum. Kendisinin diyetiyle 5 ayda 15 kilo verdim ve bir yildan fazla suredir de son kilomu korumaktayim. Sunu ilave etmeden gecemeyecegim ama: "diyet listesi hakikaten cok aristokat". Uzulerek soyluyorum, 1300 TL maasla yapilacak diyet degil.
  • GAZIOSMANPASA hastanesi hep SEKER YUKLEMESI yapiyor!! Genc bir doktor pilotlara karsi cok kompleksli!!!

Verdiği tavsiyeler ve yazdığı kitaplarla sık sık Türkiye gündemine oturan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez pilotlara hitap etti.

Bugün THY Uçuş İşletme Merkezi’nde Pilotlar Vakfı'nın organize ettiği konferansta açıklamalarda bulunan Karatay, özellikle şeker ve şekerin vücutta yaptığı tahribatlara değindi.

PİLOTLARA ŞEKER YÜKLEMESİ MANTIK DIŞI!

1 saati aşkın sunumunun tamamını şekere ayıran Karatay, 'şeker en tatlı zehirdir. Uzak durun, ekmek de şekerdir ve  ekmeğin her türlüsü zararlıdır' dedi.

Pilotlara şeker yüklemesi yapıldığını ve bunun son derece tehlikeli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay; 'Şeker yüklemesi şeker hastalığı yapar. Bakıyorsunuz değerler 110'u bulmuş ama şeker yüklemesi yapılıyor. Bu akıl ve mantık dışıdır. Neden yapılır, Sivil Havacılık neden bu yöntemi seçer anlam veremiyorum. Pankreas zaten yorulmuş üzerine bir de şeker yüklemesi yapılıyor. Son derece tehlikelidir' ifadelerini kullandı.

Eskiden THY pilotlarının tedavisi ile de uğraştığını belirten Karatay, bu uygulamadan vazgeçilmesi tavsiyesinde bulundu.

'YANINIZDA ZEYTİN TAŞIYIN

Pilotların beslenmesi ile ilgili de uyarılarda bulunan Karatay, 'Gece gündüz uçuyorsunuz. O nedenle uyandığınızda yediğiniz çok önemldir. İlk yediğiniz çok sağlıklı olmalı. Paket yiyeceklerden uzak durun, yemeğinizi yanınızda taşıyın ve onu yiyin. Ayrıca bol bol zeytin tüketin, yanınızdan ayırmayın ve leblebi gibi sürekli yiyebilirsiniz. Zeyinde bol lif vardır. 

Diyelim ki yurt dışında oteldesiniz, kalkıp 3-4 yumurta yaptırın onu yiyin. Çok daha sağlıklıdır. Türk kahvesi içebilirsiniz, antioksidandır, faydalıdır.  Protein ve yağ tüketimi çok önemlidir, doğal yağlardan tüketebilirsiniz' ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 saat süren konferansta soruları da yanıtlayan Karatay, özellikle şeker konusunda çok çarpıcı ifadeler kullandı. Şekerin her türlü hastalığın başlangıcını olduğunu belirten Canan Karatay, sık sık alkışlanarak katılımcılar tarafından yoğun destek gördü.

©AirportHaber











Canan Karatay'dan pilotlara; 'Şekerden uzak durun'

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Akli denge ~ 8 yıl önce
Akli dengesi bozulmuş. Hiç bilmediği, hiç çalışmadığı konularda konuşuyor. Söyledikleri hiçbir bilimsel veriye dayanmıyor. Basın onunla rating aldığı için gerçek bilimsel açıklamalara yer vermiyor. Gebe kadınların aklını karıştırdı ve ceza aldı. Şimdi de pilotları karıştırıyor. Kanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 8 yıl önce
bu kadar sağlıklı yaşamasını biliyor acaba merak ediyorum kaça kadar yaşıcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oradaydim ~ 8 yıl önce
Oradaydim, bu sabah kahvaltida ekmek yemedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bende ~ 8 yıl önce
bende, ama yedim :)
Come onnnnn ~ 8 yıl önce
Şimdi Karatay hoca bir grup pilota uçakta yemek yerken neye dikkat edileceğini anlatmış iihoşda Zaten kaptanlar kendi tepsisini yese sorun olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 8 yıl önce
Gel o uçakta kokpit veya kabin personeli olarak 10-15 saat uçta zeytin yee...atıp tutmak kolay benim favorim diyetisyen NEBAHAT ÇEHRE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B747 ~ 8 yıl önce
Gaziosmanpaşa hastanesinesine gitme bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi ~ 8 yıl önce
Zaten sütlacı kabin ekibi yiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Opss ~ 8 yıl önce
Aman siz de bamyayla dana yanagı yiyin ne olcak be hocam
Opss'a ~ 8 yıl önce
terbiyesizzzzzzzzzzzzz
?? ~ 8 yıl önce
Terbiyesiz derken gayet normal birşey söyledim sizin içiniz fesat bence çarpıtmayın
memur ~ 8 yıl önce
Sonra oluyorlar el pursero dombiko :)
Ops'a ~ 8 yıl önce
Dana yanağını da kabin ekibi yiyor. Kaptan yemekleri ve tatlıları yeme hakkınız var mı? Helal midir?
Karatay.. ~ 8 yıl önce
Hayatımı tümüyle değiştirdi bu güzel insan geleceğe daha mutlu bakıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 ~ 8 yıl önce
Canan Hocaya saygi duyuyorum. Kendisinin diyetiyle 5 ayda 15 kilo verdim ve bir yildan fazla suredir de son kilomu korumaktayim. Sunu ilave etmeden gecemeyecegim ama: "diyet listesi hakikaten cok aristokat". Uzulerek soyluyorum, 1300 TL maasla yapilacak diyet degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seker Yuklemesi ~ 8 yıl önce
GAZIOSMANPASA hastanesi hep SEKER YUKLEMESI yapiyor!! Genc bir doktor pilotlara karsi cok kompleksli!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000