31 Ekim 2012, Çarşamba 17:16:24

ÇANAKKALE'YE ULUSLARARASI HAVALİMANI YAPILSIN

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, mevcut havaalanının zaman içerisinde Çanakkale’ye yetersiz kalacağını belirterek, uluslararası yeni bir havalimanı inşa edilmesini istedi.
  • Once eldekini kullanin, yetmezse genisletilir, o da yetmezse yenisi yapilir. Bu manyakligin onune gecilsin artik. Her vekil bi havalimani, hizli tren tutturmus gidiyor. Para nerde? Hukumet yatirim programina 5 sene evvel girmis islere bile 1 TL odenek ayiriyorken bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?

Milletvekili Serdar Soydan, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesiyle, Çanakkale havaalanının durumunu sordu. Soydan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Çanakkale, dünyanın tanıdığı, coğrafyasına tüm ulusların imrendiği, bünyesinde bulundurduğu zengin kültür ve tarih mirasıyla ülkemizin en güzide şehirlerinden birisidir. Çanakkale ilimize dünyanın her hangi bir ülkesinden veya ülkemizin her hangi bir ilinden hızlı ve modern bir şekilde ulaşabilmenin en önemli aracı hava yolu ulaşımıdır. Çanakkale de hava yolu ulaşımının en önemli unsuru olan havalimanının modern, gelişmeye açık ve şehir planlamasına uygun bir şekilde hizmet vermesi, hem Çanakkale’nin dış dünya ile bağının modern ve hızlı bir şekilde sağlanması, hem de Çanakkale de yaşayanların olumsuz etkilenmemesi açısından önem taşımaktadır” dedi.

Soydan, “Çanakkale Havalimanı'nda yapılacak olan genişletme, pist uzatma ve modernleştirme çalışmaları ne zaman başlayacak, ne zaman tamamlanacaktır, çalışmalar bitirildikten sonra tarih ve turizm kenti olarak her yıl yüz binlerce ziyaretçi ağırlayan ilimizdeki havalimanının kapasitesinin önümüzdeki 20 yıl için yeterli olması mümkün müdür? Çanakkale Havalimanı'nın şehir içerisinde kalmış olması şehircilik ve hava yolu güvenliği açısından herhangi bir sakıncası yok mudur? Mevcut havalimanının bulunduğu yerin şehrin gelişim aksında olması, şehrin planlı gelişmesine, büyümesine ve havalimanı çevresinde yaşayan vatandaşlarımız için sorun teşkil etmeyecek midir? Kültür ve turizm şehri, dünyanın göz bebeği, eşsiz coğrafyaya sahip, yüzyıl tarihin şekillenmesine sebep olmuş bir dünya şehri olan Çanakkale ilimize, belediyemizin ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının kabul edeceği bir bölgede uluslararası yeni bir havalimanı inşa etmeyi neden düşünmüyorsunuz?” diye sordu.

ÇANAKKALE'YE ULUSLARARASI HAVALİMANI YAPILSIN

Yorumlar

Bi bismillah ~ 11 yıl önce
Once eldekini kullanin, yetmezse genisletilir, o da yetmezse yenisi yapilir. Bu manyakligin onune gecilsin artik. Her vekil bi havalimani, hizli tren tutturmus gidiyor. Para nerde? Hukumet yatirim programina 5 sene evvel girmis islere bile 1 TL odenek ayiriyorken bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000