19 Nisan 2009, Pazar 08:05:48

Çanakkale'de kendi imal ettiği uçakla test uçuşu yaptı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde elektrik işleri ile uğraşan Erkan Çapar, kendi yaptığı uçakla deneme uçuşu yaptı.
  • Bundan yıllar önce aynı gayretleri bizler de acizane göstermiştik.Daha sonra elimize şu yazı geçti buyrun yıllar sonra.evinizde yapacağınız uçakla mavi göklere çıkabilirsiniz.www.googl'da yaz =john moody ultralıght easy rıser airshow sussex. +tıkla =iki kanat bir motor sizleri bekliyor iyi uçuşlar.
  • Araştıran çabalayan insanlara her zaman ihtiyacımız var. Basarılarının devamını dilerim.
  • eskiden kendi uçağını yaptıda noldu fabrikayı kapattılar kanadaya uçak bile sattık haberiniz yoktur eminim araştırın bulun size bir ip ucu NURİ DEMİRAĞ bu adam adam gbi adamdı
  • Ne güzel İşte yurdum insanı kendi çapında birşeyler yaratmaya çabalıyor. Bugün vasat birşey yapar ancak gelecekte bir bakmışsın türkiye kendi uçağını yapıyor hor görmemek desteklemek lazım. Uçmak adı gibi kolay birşey değildir.
  • Adamın bi tanesi ucak yapiyo diye haber yapiyorsunuz.Bunun neresi haber.Ucak yapmak icat edilmesi gereken bir sey degil bunun okulu var dizayninida ,imalatinida yapabilecek insanlar var.Bu sacma haberle nereye varmak isteniyor cok merak ediyorum.İçinde insan taşıyan ilk hava aracı deyin bari de haberiniz tam ŞOV olsun.
  • bır turkun bunu basarması acıkcası gogsumuzu kabarttır.kutlarım erkan çapar ı.boyle gıderse ondan bır fılo beklıyoruz :))
  • helal olsun tebrik edeerim.yalniz bir seyi merak ettim,gerekli makamlardan ucus izni almasi gerekiyordu.acaba aldi mi?
  • Helal... Bu gibi girişimlere destek vermek ve öncüük etmek gerekir.. KOSGEB'ler şunlar bunlar hadi bu gibi çalşmalara önem verin.. Veya sayın airporthaber!! Bunu haber yapmaya değer bulduysanız kesinlikle gibip daha detaylı incelemelerde bulunup havacılık haberlerinin yanı sıra desteklerde sağlamalısınız... Belki bu şekilde sadece kendi çabası ile ayakta kalmaya çalışan bu tip insanlar çevreden farklı destekler bularak, projelerini ilerletirler... SAYGILAR-SEVGİLER
  • Evet, "Son Osmanlı Padişahı" konusunda hemfikirim. Son yıllarda, teknolojik yönden dışarıya olan bağımlılığımızın azalmasına vesile olan, Türkiye'nin kendi eğitim uçağını, İHA'larını, Millî tankını ülkesine kazandıran, bayrak taşıyıcı şirketini en üst sıralara taşıyan insanlar bu projeyle de yakından ilgilenecektir.
  • Hazerfen devri geri gelirse olmaz diyemeyiz.Amma Atatürk Gencligi isterse herseyi basarir.Yardimda alir yalniz dogru adresi aramasi lazim.

1 yıldır uğraştığı planör tipi uçak imal eden Çapar, ilk deneme uçuşunu yaparak uçağın denge ayarlarını kontrol etti. Önümüzdeki günlerde motoru da uçağa monte ederek uçuş yapacak olan Erkan Çapar, daha önce de bu tür deneme uçuşu yaptığını, fakat rüzgarın ters yönden gelmesi sonucu yaklaşık 10 metreden yere çakıldığını söyledi.

Çapar, bu kazanın ardından bir süre uçuşlara ara verdiğini de belirterek, "Yaklaşık bir yıl önce yine böyle bir çalışma yapmıştım. Bu tür icatlara meraklıyım. Daha önce de bir kar aracı yapmıştım. Bu kez daha temkinli hareket ediyorum. İlk denememde paraşüt kullanmamıştım. Bu kez bu tedbiri de aldım.

Bu deneme uçuşunda uçağın denge ayarlarını görmek istedim. Şu an her şey yolunda. Önemli bir aksaklık yok. Sadece gövde biraz ağır geldi. Motoru da taktığımda kalkış sorunu yaşayabilirim diye düşüncem var. Bu nedenle gövdeyi biraz daha motor ağırlığı kadar hafiflettiğimde uçuşuşu gerçekleştireceğime inanıyorum" dedi.

Çanakkale'de kendi imal ettiği uçakla test uçuşu yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bundan yıllar önce aynı gayretleri bizler de acizane göstermiştik.Daha sonra elimize şu yazı geçti buyrun yıllar sonra.evinizde yapacağınız uçakla mavi göklere çıkabilirsiniz.www.googl'da yaz =john moody ultralıght easy rıser airshow sussex. +tıkla =iki kanat bir motor sizleri bekliyor iyi uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Araştıran çabalayan insanlara her zaman ihtiyacımız var. Basarılarının devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
eskiden kendi uçağını yaptıda noldu fabrikayı kapattılar kanadaya uçak bile sattık haberiniz yoktur eminim araştırın bulun size bir ip ucu NURİ DEMİRAĞ bu adam adam gbi adamdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne güzel İşte yurdum insanı kendi çapında birşeyler yaratmaya çabalıyor. Bugün vasat birşey yapar ancak gelecekte bir bakmışsın türkiye kendi uçağını yapıyor hor görmemek desteklemek lazım. Uçmak adı gibi kolay birşey değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adamın bi tanesi ucak yapiyo diye haber yapiyorsunuz.Bunun neresi haber.Ucak yapmak icat edilmesi gereken bir sey degil bunun okulu var dizayninida ,imalatinida yapabilecek insanlar var.Bu sacma haberle nereye varmak isteniyor cok merak ediyorum.İçinde insan taşıyan ilk hava aracı deyin bari de haberiniz tam ŞOV olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bır turkun bunu basarması acıkcası gogsumuzu kabarttır.kutlarım erkan çapar ı.boyle gıderse ondan bır fılo beklıyoruz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
helal olsun tebrik edeerim.yalniz bir seyi merak ettim,gerekli makamlardan ucus izni almasi gerekiyordu.acaba aldi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Helal... Bu gibi girişimlere destek vermek ve öncüük etmek gerekir.. KOSGEB'ler şunlar bunlar hadi bu gibi çalşmalara önem verin.. Veya sayın airporthaber!! Bunu haber yapmaya değer bulduysanız kesinlikle gibip daha detaylı incelemelerde bulunup havacılık haberlerinin yanı sıra desteklerde sağlamalısınız... Belki bu şekilde sadece kendi çabası ile ayakta kalmaya çalışan bu tip insanlar çevreden farklı destekler bularak, projelerini ilerletirler... SAYGILAR-SEVGİLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet, "Son Osmanlı Padişahı" konusunda hemfikirim. Son yıllarda, teknolojik yönden dışarıya olan bağımlılığımızın azalmasına vesile olan, Türkiye'nin kendi eğitim uçağını, İHA'larını, Millî tankını ülkesine kazandıran, bayrak taşıyıcı şirketini en üst sıralara taşıyan insanlar bu projeyle de yakından ilgilenecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hazerfen devri geri gelirse olmaz diyemeyiz.Amma Atatürk Gencligi isterse herseyi basarir.Yardimda alir yalniz dogru adresi aramasi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000