25 Mart 2014, Salı 08:05:53

ÇANAKKALE'DE İLK UÇAK TÖRENLE KARŞILANDI

Çanakkale Havalimanı'nda yapılan pist uzatma ve yenileme çalışmalarının ardından ilk tarifeli uçak seferi gerçekleştirildi. Ankara’dan Çanakkale’ye şehit torunları ile öğrencileri taşıyan uçak, Çanakkale Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı.
  • haberin basliginda: "ÇANAKKALE'DE İLK UÇAK TÖRENLE KARŞILANDI" diyor ve haber okunuyor okunmuyor bilmiyorum lakin hemen ardindan muhalefet ruzgarlari esiyor. yahu birazda guzeliklere bakin, guzelligini tadin, neden hep bardagin bos kisimlar konusuluyor. bilmiyorsaniz bilmiyoruz deyip, bilgi isteyin ayip olan bu degil ki. istersenizde dogrulugunu tartisin. her haberde bakiyorum bu tarz yorumlar var. "vatanimizin aziz topraklarindan canakkaleye hayirli olsun, kazasiz belasiz nice ucuslar .." dilemek cok mu zor. yapici yorumlar her zaman kazandirir.
  • Pisti yıkayın, stablize mi diye soran arkadaşlar: yeni açılan pistler bi nevi gösteri amaçlı olarak bu şekilde bırakılır. Bilginize..
  • pisti yıkasalarmış iyiiimiş
  • Çanakkale ye hayırlı olsun.çkale li olarak sevindim..
  • Emeği geçen herkesin eline sağlık . Umarım en kısa zamanda frekans artışları ile birlikte yeni hatlarda da seferler başlar . Kalan tek sorun , yeni olmasına rağmen DHMİ'nin bugünkü vizyonuna yakışmayan otobüs garajı benzeri terminal binası ...
  • seçimlerden sonra iptal olur,nasıl bir yolcu potansiyeli var acaba?Kocaeli uçuşları gibi aynı,50 kişiyi geçmez.
  • Giderek artan havaalanı ve pist sayıları Türk havacılığı için olumlu gelişmeler.Allah devamını nasip etsin
  • En kısa zamanda TGS 'nın Çanakkale Havalımanı 'nı İstasyonu yer hizmetlerini alması dileğiyle...
  • O toz ne oyle, meydan stabilizemi,,
  • Hayırlı uğurlu olsun... Çanakkale halkımız için bol yolcu ve kazanç getirsin inşallah. Şu zor günlerde böyle güzel haberler görmek birazda olsa mutluluk verici...

Çanakkale Havalimanı'nda yapılan pist uzatma ve yenileme çalışmalarının ardından ilk tarifeli uçak seferi gerçekleştirildi. Ankara’dan Çanakkale’ye şehit torunları ile öğrencileri taşıyan uçak, Çanakkale Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı.

Dün Sabah saat 08.55’de Ankara’dan havalanan Anadolujet’e ait Boeing 737 tipi uçak, 148 yolcusuyla saat 09.55’de Çanakkale Havalimanı'na indi. Şehit torunları, öğrenciler ve diğer yolcuların bulunduğu uçak resmi törenle karşılandı. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale milletvekilleri İsmail Kaşdemir, Mehmet Daniş ve daire müdürleri havalimanında hazır bulundu. İtfaiye araçlarının su gösterisi altında aprona yanaşan uçaktan inen yolcuları karşılayan Vali Ahmet Çınar, daha sonra kurdeleyi kesti. Vali Çınar, “Hepimize hayırlı olsun. Uzun süredir beklediğimiz bir seferdi. Temmuzda tamamlanmak üzere bir sözleşme vardı. Çok şükür erkenden açıldı. İlk seferi gece uçuşuyla sayın Başbakanımız yaptı. Bugün de sivil anlamda ilk uçuş yapıldı. Misafirlerimizi karşıladık” dedi.


AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş ise, “Havaalanımızda pistin uzaması ve genişlemesiyle birlikte yeni seferler başladı. Anadolujet bugün ilk tarifeli seferini yaptı. Haftada 4 gün uçacak. Bizim girişimimiz ve temennimiz, İstanbul’a da uçuşların başlaması ve firma sayısının artması” diye konuştu.

İlk kez uçağa binen çocuklar ise heyecanlarını paylaştı. Çanakkale’ye gelmenin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen çocuklar, şehitlikleri ziyaret ettikten sonra yine uçakla Çanakkale’den ayrılacak.

1995 yılında hizmete açılan Çanakkale Havaalimanı, 2008 yılında yeni terminal ve yeni apron inşaatı ile genişletilerek tarifeli uçuşlara başlamıştı. 14 Aralık 2012’de başlayan pist uzatılması, genişletilmesi ile PAT sahaları bakım ve onarımı inşaatı sebebiyle ara verilen uçuşlar, çalışmaların tamamlanmasıyla yeniden başlamış oldu.





ÇANAKKALE'DE İLK UÇAK TÖRENLE KARŞILANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

guzel bakmak.. ~ 10 yıl önce
haberin basliginda: "ÇANAKKALE'DE İLK UÇAK TÖRENLE KARŞILANDI" diyor ve haber okunuyor okunmuyor bilmiyorum lakin hemen ardindan muhalefet ruzgarlari esiyor. yahu birazda guzeliklere bakin, guzelligini tadin, neden hep bardagin bos kisimlar konusuluyor. bilmiyorsaniz bilmiyoruz deyip, bilgi isteyin ayip olan bu degil ki. istersenizde dogrulugunu tartisin. her haberde bakiyorum bu tarz yorumlar var. "vatanimizin aziz topraklarindan canakkaleye hayirli olsun, kazasiz belasiz nice ucuslar .." dilemek cok mu zor. yapici yorumlar her zaman kazandirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pisti yıkayın, stablize mi diye soran arkadaşlar: yeni açılan pistler bi nevi gösteri amaçlı olarak bu şekilde bırakılır. Bilginize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
34 ~ 10 yıl önce
pisti yıkasalarmış iyiiimiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuyucu ~ 10 yıl önce
Çanakkale ye hayırlı olsun.çkale li olarak sevindim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ellerinize Sağlık ~ 10 yıl önce
Emeği geçen herkesin eline sağlık . Umarım en kısa zamanda frekans artışları ile birlikte yeni hatlarda da seferler başlar . Kalan tek sorun , yeni olmasına rağmen DHMİ'nin bugünkü vizyonuna yakışmayan otobüs garajı benzeri terminal binası ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
seçimlerden sonra iptal olur,nasıl bir yolcu potansiyeli var acaba?Kocaeli uçuşları gibi aynı,50 kişiyi geçmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok güzel ~ 10 yıl önce
Giderek artan havaalanı ve pist sayıları Türk havacılığı için olumlu gelişmeler.Allah devamını nasip etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 10 yıl önce
En kısa zamanda TGS 'nın Çanakkale Havalımanı 'nı İstasyonu yer hizmetlerini alması dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 10 yıl önce
O toz ne oyle, meydan stabilizemi,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇANAKKALE LTBH ~ 10 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun... Çanakkale halkımız için bol yolcu ve kazanç getirsin inşallah. Şu zor günlerde böyle güzel haberler görmek birazda olsa mutluluk verici...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000