29 Eylül 2017, Cuma 12:15:08

Çanakkale Havalimanı yeni terminal binası açıldı

Başbakan Binali Yıldırım, yapımı kısa süre önce tamamlanan Çanakkale Havalimanı yeni terminal binasını açtı.
  • Ne gibi şartlar var aydinlatirmisiniz
  • bu adamlar yüzünden sanayi 4.0 kaçırdık gelmiş daha devlet bankalarının kredisiyle yapılan üstüne yandaş taahütlü yolları anlatıyor aloo uyanın biraz 2003 de lg,samsung,facebook,xiaomi,google,huawei,apple,twitter,tesla aklınıza gelen bütün baba bilişim şirketleri ya öyle kendi halinde iş yapıyodu yada kurucuları şirketlerine isim arıyodu apple market değerinde 300. microsoft 47. sıradaydı şimdi bakın bide ne haldeler
  • herşey destan haha vergiler destanııı ülkesi kazık destanı en büyük destan
  • Gördük destanı 15 yıldı 10 küsür havayolu kapandı, tarkim uçuş okulunu kapatıp 260 öğrencinin haklarının yenilmesine göz yumdunuz sessiz kaldınız kulağınızın üstüne yattınız oysaki siz değilmiydiniz geçen yıl gelip okulu ziyaret eden!
  • yahu 2000 den bu yana iktidardasınız dünyada neler değişti son 15 yılda biliyormusunuz? Binali bey bizde değişen sadece uçak sayısı ve uçulan nokta
  • ÇOK GÜZEL BİR AÇILIŞTI, KISA ZAMANDA BÖYLE BİR ORGANİZASYON DOĞRUSU ŞAŞIRDIM.
  • Gunde 1-2 ucak inen bir yere bence bos yatirim
  • neyin destanı nı yazıyorsun siirt havalimanı kapandı sen buraya geldikten 15 gün sonra
  • Hayırlı olsun ancak terminal iki aydır açık.
  • Havacılık deyince ne anlıyoruz acep? Otobüscülükte de destan yazdık yıllardır. En büyük otobüs sektörü bizde. Dolmuş desen ona keza. Avrupa daha dolmuşu icad edemedi. Biz yıllardır ucuza ve hızlı ulaştırıyoruz dolmuşla. Acayip büyüdük.

Başbakan Binali Yıldırım, yapımı kısa süre önce tamamlanan Çanakkale Havalimanı yeni terminal binasını açtı.

Başbakan Binali Yıldırım, havaalanı açılışında yaptığı konuşmada, "15 yılda Türkiye havacılıkta sadece Türkiye'de değil, dünyada da destan yazdı" dedi. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de eşlik ettiği programda Yıldırım'ı havalimanında çok sayıda vatandaş karşıladı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "Bu güzel terminali, 12, 13 bin metrekarelik hem iç hatlar hem dış hatlar hizmet edecek terminali de Çanakkale'mize armağan ediyoruz diyen Başbakan Binali Yıldırım, "Çanakkale'den Ankara'ya günlük seferler var. 1 Kasım'dan itibaren inşallah İstanbul'a da günlük seferler yapılacak. Bunun da müjdesini vereyim. Atatürk Havalimanına. Böylece 2 büyük şehrimize oradan da yurt dışına bütün bağlantılar gerçekleşmiş olacak. Ben Çanakkale'ye 2003 yılında ilk defa geldiğimde bir şey fark ettim. 'Çanakkale geçilmez' yazısı her yerde yazıyordu. Doğru, atalarımız ecdadımız düşmana karşı 'Çanakkale Geçilmez' dedi ve geçilmedi. Ama daha sonra Çanakkale ulaşımda da geçilmez hale gelmiş. Denizde yok, karada yok, havada yok. Ecdat düşman için 'geçilmez' dedi, Çanakkale, Türkiye için geçilir, Türk Milleti için geçilir, havadan da gelinir, karadan da gelinir, denizden de gelinir. Çanakkale bunu en fazlasıyla hak eden bir ilimiz. Çünkü Türkiye'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık yürüyüşünde en önemli direnişin destanların yazıldığı şehrin adıdır" dedi.

"Havacılık sektöründe destan yazdık"

Başbakan Yıldırım, 15 yılda Türkiye'nin havacılıkta dünyada da destan yazdığını belirterek, "Bugün Türkiye havacılıkta dünyada 11'inci. Avrupa'da 28 Avrupa ülkeleri arasında 5'incci sıraya yükseldi. Bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları, Avrupa'nın 2'inci büyük şirketi haline geldi. Nereden, nereye? İç, dış hat, 34 milyon yolcudan bugün 174 milyon yolcuya çıktı. Bu sene sonunda 190'ı geçecek. 350'de n fazla noktaya uçuş yapıyoruz. Dünyada daha fazla uçuş yapan daha havayolu yok. 159 ülkeye doğrudan uçuşlarımız var. Bu zamana kadar 60 ülkeydi şimdi 150'ye geldi. 55 tane uçağımız vardı şimdi sayısını bilmiyorum. Dünyanın en büyük havaalanını Türkiye yapıyorsa boşuna yapmıyor. Bu 15 yıllık bir başarının sonucudur. Bu güzel terminalimiz Çanakkale'mize hayırlı uğurlu olsun. Şüphesiz Çanakkale buradan yapılacak seyahatlerde ekonomik olarak ve turizm açısından çok daha büyük bir fayda sağlayacaktır. 2018 Uluslararası Troia Yılı. Kültür Bakanlığımız burayla birlikte çok büyük bir etkinlik planlıyor. Buraya hem yurt içinden hem de yurt dışından çok daha büyük misafirler gelecek. Çanakkale'mizi çok daha iyi tanıtma imkanına sahip olacağız" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından, yeni terminal binasının kurdelesini keserek, açılışa katılan halkla selamlaştı. Yıldırım, buradan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademik Yıl açılış törenine geçti.





Çanakkale Havalimanı yeni terminal binası açıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Kenan ~ 6 yıl önce
Ne gibi şartlar var aydinlatirmisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 7 yıl önce
bu adamlar yüzünden sanayi 4.0 kaçırdık gelmiş daha devlet bankalarının kredisiyle yapılan üstüne yandaş taahütlü yolları anlatıyor aloo uyanın biraz 2003 de lg,samsung,facebook,xiaomi,google,huawei,apple,twitter,tesla aklınıza gelen bütün baba bilişim şirketleri ya öyle kendi halinde iş yapıyodu yada kurucuları şirketlerine isim arıyodu apple market değerinde 300. microsoft 47. sıradaydı şimdi bakın bide ne haldeler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
destan ~ 7 yıl önce
herşey destan haha vergiler destanııı ülkesi kazık destanı en büyük destan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakamısın!!! ~ 7 yıl önce
Gördük destanı 15 yıldı 10 küsür havayolu kapandı, tarkim uçuş okulunu kapatıp 260 öğrencinin haklarının yenilmesine göz yumdunuz sessiz kaldınız kulağınızın üstüne yattınız oysaki siz değilmiydiniz geçen yıl gelip okulu ziyaret eden!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nokta ~ 7 yıl önce
yahu 2000 den bu yana iktidardasınız dünyada neler değişti son 15 yılda biliyormusunuz? Binali bey bizde değişen sadece uçak sayısı ve uçulan nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 6 yıl önce
iktidarı eleştirecek noktalar çok ta yaptığın eleştiri tamamen sallama arkadaşım. Havacılıkla ilgili gelişmeler için bu iktidara fazla söyleyecek laf yok.
mahmut ~ 6 yıl önce
havacılıkta bu iktidarın eleştirilecek noktası yok mu dedin kardeş? hafızanı bir zorla bakalım....ısparta uçak kazasını, muhsin yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin başına gelenleri bir hatırla da öyle konuş.pamukova tren kazasını şöyle gözlerinin önüne getir de vicdanınla karar ver iktidarın bir suçunun olmadığına.ıspartada ki uçak kazasında uçağın karakutusu şirket yetkilisinin evinde bulundu!üstelik tahribata uğratılmış şekilde.o karakutu uçağın tüm sisteminin çalışmasıyla ilgili kayıtları muhafaza ediyordu.ortaya çıkan belgeler SHGM'nin havalanmasına kesinlikle müsaade edilmemesi gereken uçağa uçuş izni verdiğini ortaya koydu.kazayı araştırmakla görevli ekibin başında ,fizik bölümü mezunu üstelik uçak kazalarıyla ilgili geçerli tek bir sertifikaya bile sahip olmayan bir adamın olduğu ortaya çıktı.ki o adam elinde tornavidayla muhsin yazıcıoğlunun düşen helikopterinin içinde parça sökerken yakalandı. 8 ay cezaevinde kaldı sonra bu iktidar o adamı serbest bıraktı güzel kardeşim.
ÇANAKKALE ~ 7 yıl önce
ÇOK GÜZEL BİR AÇILIŞTI, KISA ZAMANDA BÖYLE BİR ORGANİZASYON DOĞRUSU ŞAŞIRDIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tt ~ 7 yıl önce
Gunde 1-2 ucak inen bir yere bence bos yatirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gallipoli ~ 6 yıl önce
Anzac'lara ayıp olmasın bari.
ya herro ya merroo ~ 7 yıl önce
neyin destanı nı yazıyorsun siirt havalimanı kapandı sen buraya geldikten 15 gün sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CKZ ~ 7 yıl önce
Hayırlı olsun ancak terminal iki aydır açık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne anlıyoruz? ~ 7 yıl önce
Havacılık deyince ne anlıyoruz acep? Otobüscülükte de destan yazdık yıllardır. En büyük otobüs sektörü bizde. Dolmuş desen ona keza. Avrupa daha dolmuşu icad edemedi. Biz yıllardır ucuza ve hızlı ulaştırıyoruz dolmuşla. Acayip büyüdük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000