19 Nisan 2011, Salı 08:50:40

"ÇANAKKALE HAVAALANI ŞEHİR DIŞINA TAŞINSIN!"

Çanakkale Havaalanı’nın kent merkezinde kaldığı ve kentin gelişimini olumsuz yönde etkilediğini iddia eden yerel yöneticiler ve işadamları havaalanının şehir dışına taşınmasını istedi.
  • ÖNCELİKLE ÇANAKKALE NİN HAVAALANI NDAN DEĞİL BU BAŞKANDAN KURTULMASI LAZIM.BUNU HERKES BİLİYOR. ÖNCE ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVLERİ YAPSIN ÇANAKKALE TÜRKİYENİN EN GERİ KALMIŞ İLİ NE YATIRIM YAPTINIZ BU İLE NE KAZANDIRDINIZ 18 MART TÖRENLERİ YAKLAŞIR YOLLAR KAZILIR.CHP LİDERİNİN GELİŞİNDEN GELİŞİNE SOKAKLAR TEMİZLENİR.BIRAKIN BU İŞLERİ BAŞKAN HALK HAVAALANINDAN MENMUN SİZ KENDİ İŞİNİZE BAKIN
  • nekadar kolay dimi yık yenisini yap başkana batmış olmalı bence yada paranın pardon musluğun suyu kesildi.yapılaşma izni olmadığından olsa gerek kaldıkı taşınsa bile askeriye buyrun sayın başkan istediğinizi yapın mı diyecek sonuç olarak burası askeri bir bölgebaşkan bunu adı gibi biliyor ama işin içinde başka şeyler olunca herkez uykuya dalıyor.sayın ülgür size iyi uykular bakalım kış uykusundan nezaman uyanacaksınızzz...ghost217
  • Halk çıkıp yakın havaalanı ister sonra böyle dernekler belediyeler de ne hikmetse havaalanı uzağa taşınsın der. Oldu efendim hemen yıkar yenisini yaparız siz de o alana yüksek yüksek bina yapar satarsınız... ne de olsa herşey vatandaşa hizmet için...
  • Tamam şehrin ortasında orasıda doğru fakat zaten bu havalimanı yetiyor artıyor zaten o havalimanı oraya evler gelmeden önce vardı 5 sene öncesine kadar her yer tarlaydı değerli değildi baştan oraya yaptırmasaydın .
  • şehri böldü derken , ne güzel demişler kat yüksekliklerine sınır getirildi , işin içine maddiyat girmişte ondan bu sıkıntı sanırım yoksa kimse güzel ilimizin menfaatini düşünmüyor herkes kendi menfaatlerini ifade etmiş halbuki bu alanı oraya getirmek için ne uğraş vermişlerdi.
  • Bölge zaten askeri arazi olduğu için yeşil alan olarak kalmış nadide yerlerden biri. Dışarıda bir yerde havalimanı yapılsa bile, bu alanda betonlaşmaya gidilmemeli. Tabiatın dengesinin korunması bakımından da önemli. Bursa'da meydanın kat'lini bizzat belediye yaptı. Şimdiki havalimanı Yenişehir'in ilerisinde. O kadar mesafeye giden zaten İstanbula varmış oluyor. Çanakkaleliler bir düşünsün bence. Balıkesir Körfez hava alanı pek de uzak sayılmaz, üstelik gelişme de müsait. Kısa bir servis otobüsü yolculuğu ile ulaşır, ABD'ye bile uçarsınız...
  • yine birini zengin edecekler..
  • Çanakkale havaalanı askeri bir meydan olup, sivil havacılığın da hizmetine açılmıştır. Herkes görüşünü söyleyebilmelidir ama, "Söze bakarım söz mü diye, söyleyene bakarım adam mı diye" diye bir filozof sözü var. Gözünü rant bürümüş kişilerin paşa gönlü istedi diye koca havaalanı başka yere taşınamaz. Taşınması için; yeni havalimanını burayı "yiyecek" adamların yapması lazım, devletin değil. Meydanın dibine ev yapıp, sonra gürültüden şikayet eden Ataköylüler gibi, dağdan gelip bağdakini kovma alışkanlığından vazgeçilmeli. En iyisi, havayolu ulaşımını yeni meydan yapılıncaya kadar keselim; bakalım bunu söyleyen uyanıkları Çanakkaleliler barındıracaklar mı? Akıllı olmalı yöneticiler. Bakalım askeri yetkililer kullanıma izin verecek mi?
  • Yorumlar gerçekten de güzel. Yorumlara + ya da - puan verebiliyor olsaydık iyi olurdu. Site sahibi/tasarımcısı dikkatine..
  • her yere konut yapılacak diye bir şey yok.havalanı olduğu yerde kalsın her yer bina bıktık.

Çanakkalale’de inşaat sektörünün ve şehrin sorunlarını masaya yatıran Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Birliği Derneği (ÇİMDER), ilk olarak gündeme getirdiği bu konuya belediye başkanından destek geldi. ÇİMDER Başkanı Güven Barış Yüksel, "Şehrin gelişimi için kısa vadede çok önemli yararları olan havaalanımız uzun vadede Çanakkale’nin büyüme hızı ve gelişmesini engelleyecektir. Bu yüzden derhal uygun bir alan tespit edilmeli ve planlama faaliyetlerine başlanılmalıdır. Önümüzdeki dönemde yapılacak olan köprü ve çevre yolları da dikkate alındığında Çanakkale - Lapseki arasında tüm bölgeye hizmet sunabilecek uluslar arası bir havaalanı düşünülmelidir." dedi.

Mevcut havaalanı arsasının yerleşim ve konut yapımı açısından değerinin fazla olduğuna dikkat çeken Yüksel, havaalanının şimdiki hali ile kenti ikiye böldüğünü kaydetti. Havaalanının kısa zamanda şehir dışına taşınmasının şart olduğunu anımsatan Yüksel, şehir dışında bir alana yurtdışı uçuşlarının da yapılabileceği yüksek standartlarda bir havaalanının inşa edilebilmesinin önemli bir gelişme olacağını vurguladı. Havaalanının şehrin gelişmesinin ve kat yüksekliklerindeki kısıtlama ile engellendiğini, ses gürültü kirliliğine sebep olduğunuda sözlerine ekleyen Yüksel, havaalanının, tarla fiyatına alınacak şehir dışındaki alanlara taşınması gerektiği görüşünü savundu.

"HAVAALANI ÇANAKKALE’Yİ İKİYE BÖLÜYOR"

ÇİMDER Yönetim Kurulu Üyelerinin görüşüne Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da destek verdi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan her fırsatta Çanakkale Havaalanı’nın konumu gereği kenti ikiye böldüğü, kentin İzmir istikametine doğru daralan bir koridora girdiğini ve mevcut havaalanının şehir dışına taşınarak uluslararası uçuşlara uygun şekilde inşaa edilmesi gerektiğini belirtti. Gökhan, ÇİMDER’in görüşüne katıldığını belirterek, “Daha öncede bu konuyu bizzat ben dile getirmiştim. Çanakkale’yi havaalanı ikiye bölüyor. Havaalanı kesinlikle şehir dışına taşınmalı. Havaalanı nedeniyle bugün yollar kapandı ve yine bir yol daha kapanacak. Kentimizin İzmir yönüne doğru giden bölümü havaalanı dolayısıyla daralıyor. Kent bu bölgede dar bir koridora hapsedildi. Havaalanı kent dışında uygun bir bölgeye taşınarak uluslar arası uçuşlara uygun bir şekilde inşaa edilebilir. Mevcut alan ise gerek yeşil alan, gerek konut alanı gerekse diğer ihtiyaçlar için kullanılabilir.” diye konuştu.

 

"ÇANAKKALE HAVAALANI ŞEHİR DIŞINA TAŞINSIN!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
ÖNCELİKLE ÇANAKKALE NİN HAVAALANI NDAN DEĞİL BU BAŞKANDAN KURTULMASI LAZIM.BUNU HERKES BİLİYOR. ÖNCE ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVLERİ YAPSIN ÇANAKKALE TÜRKİYENİN EN GERİ KALMIŞ İLİ NE YATIRIM YAPTINIZ BU İLE NE KAZANDIRDINIZ 18 MART TÖRENLERİ YAKLAŞIR YOLLAR KAZILIR.CHP LİDERİNİN GELİŞİNDEN GELİŞİNE SOKAKLAR TEMİZLENİR.BIRAKIN BU İŞLERİ BAŞKAN HALK HAVAALANINDAN MENMUN SİZ KENDİ İŞİNİZE BAKIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nekadar kolay dimi yık yenisini yap başkana batmış olmalı bence yada paranın pardon musluğun suyu kesildi.yapılaşma izni olmadığından olsa gerek kaldıkı taşınsa bile askeriye buyrun sayın başkan istediğinizi yapın mı diyecek sonuç olarak burası askeri bir bölgebaşkan bunu adı gibi biliyor ama işin içinde başka şeyler olunca herkez uykuya dalıyor.sayın ülgür size iyi uykular bakalım kış uykusundan nezaman uyanacaksınızzz...ghost217

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Halk çıkıp yakın havaalanı ister sonra böyle dernekler belediyeler de ne hikmetse havaalanı uzağa taşınsın der. Oldu efendim hemen yıkar yenisini yaparız siz de o alana yüksek yüksek bina yapar satarsınız... ne de olsa herşey vatandaşa hizmet için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tamam şehrin ortasında orasıda doğru fakat zaten bu havalimanı yetiyor artıyor zaten o havalimanı oraya evler gelmeden önce vardı 5 sene öncesine kadar her yer tarlaydı değerli değildi baştan oraya yaptırmasaydın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şehri böldü derken , ne güzel demişler kat yüksekliklerine sınır getirildi , işin içine maddiyat girmişte ondan bu sıkıntı sanırım yoksa kimse güzel ilimizin menfaatini düşünmüyor herkes kendi menfaatlerini ifade etmiş halbuki bu alanı oraya getirmek için ne uğraş vermişlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bölge zaten askeri arazi olduğu için yeşil alan olarak kalmış nadide yerlerden biri. Dışarıda bir yerde havalimanı yapılsa bile, bu alanda betonlaşmaya gidilmemeli. Tabiatın dengesinin korunması bakımından da önemli. Bursa'da meydanın kat'lini bizzat belediye yaptı. Şimdiki havalimanı Yenişehir'in ilerisinde. O kadar mesafeye giden zaten İstanbula varmış oluyor. Çanakkaleliler bir düşünsün bence. Balıkesir Körfez hava alanı pek de uzak sayılmaz, üstelik gelişme de müsait. Kısa bir servis otobüsü yolculuğu ile ulaşır, ABD'ye bile uçarsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yine birini zengin edecekler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çanakkale havaalanı askeri bir meydan olup, sivil havacılığın da hizmetine açılmıştır. Herkes görüşünü söyleyebilmelidir ama, "Söze bakarım söz mü diye, söyleyene bakarım adam mı diye" diye bir filozof sözü var. Gözünü rant bürümüş kişilerin paşa gönlü istedi diye koca havaalanı başka yere taşınamaz. Taşınması için; yeni havalimanını burayı "yiyecek" adamların yapması lazım, devletin değil. Meydanın dibine ev yapıp, sonra gürültüden şikayet eden Ataköylüler gibi, dağdan gelip bağdakini kovma alışkanlığından vazgeçilmeli. En iyisi, havayolu ulaşımını yeni meydan yapılıncaya kadar keselim; bakalım bunu söyleyen uyanıkları Çanakkaleliler barındıracaklar mı? Akıllı olmalı yöneticiler. Bakalım askeri yetkililer kullanıma izin verecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumlar gerçekten de güzel. Yorumlara + ya da - puan verebiliyor olsaydık iyi olurdu. Site sahibi/tasarımcısı dikkatine..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her yere konut yapılacak diye bir şey yok.havalanı olduğu yerde kalsın her yer bina bıktık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000