13 Mayıs 2010, Perşembe 09:13:44

Camiye çarpmamak için çaba göstermiş

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinden Libya'ya giden Afriqiyah Havayolları'na ait 104 kişiyi taşıyan Airbus tipi uçak Libya'nın Trablusgarb Havaalanı'nda piste sadece birkaç metre kala düşmüştü. Uçakla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.
  • YA BIR KAZA OLDUGUNDA NEDEN SADECE UCAK TIPI TARTISILIR ANLAMAM,,,BU ISINDE ICINDE OLAN BILIR..TEKNIK, KOKPIT YANISIRA KABIN NIDE COK ETKENI VAAR,,,YANI PARAYA KIYIP 777 ALSA BU KAZA OLMAYACAKMIYDI..BUUNUN GARANTISINI KIMSE VEREMEZ..BAZI SIRKETLERIN NASIL UCTUGU VE NE SARTLARA RAGMEN UCTUGU ORTADA..BUNUN TAM TERSINE COK IYI BIR TEKNIK ALTYAPIYA SAHIP MILLI HAVAYOLU SIRKETLERINDEDE NEDENSE BOEING KAZASI OLUYOR VE ARASTIRILDIGINDA KAPTAN HATASI OLDUGU ORTAYA CIKIYOR..YANI OZETLE AGZI OLAN KONUSMASIN..BILEN KONUSSUN...
  • Metal yorgunluğunun neolduğunu çok iyi bilirim ama şuda bir gerçek 1yaşındaki bir uçak bakımsızlıktan düşebildiği gibi 15yaşındaki bir uçak bakımı yapıldığı sürece sorunsuz uçabileceğini bilmicek kadar cahil değilim lütfen yorum yaparken dikkatli olun..
  • Sanki ucakta buyuk bir (veya birkac tane) bomba patlamis gibi bir goruntu sergiliyor. piste 800/1000 m'deki =1/2 mil olan bir ucak irtifasi en fazla 200 feet yapar, bu yolcu sayisiyla ucagin hizi 130knot olur ve goruntelerden tek tanilinabilinen empennage(bile degil, sadece dikey kismi). Bu irtifada differential pressure'da sifirlanmak uzere oldugundan dolayi tek kucuk bir bomba bile boyle bir etki yaratamaz. dolayisiyla 130kt'la ucan ve 200 feetten dikey bir sekilde cakilsa dahi, boyle bir hale hicbir pilot getiremez.
  • airbus a330
  • geçenlerde de polonyada düşen uçak için yazılmıştı. piste 1 m. kala düştü diye. ne yani 1 m. daha gitseydi kurtulucakmıydı. uçak paramparça olmuş. çakılmış resmen yada havada patlamış. 1m. daha gitse piste çakılırdı hepsi bu. zaten alakasıda yok 1m. falan değil. pist mi var görüntülerde.
  • yanı sızın her ucunuzda 330 mu gelıyor valla tebrık edıyorum sızı :) ne olacak yanı sızın ıcın airbus 430 mu cıkarsın :))) paraya kıyın 777 ıle ucun :)))
  • Kaza fotograflarına bakınca, ilk aklıma gelen bu uçağın yakıtsızlıktan düşmüş olacağı yönünde. Petrol zengini bir ülke, para varmı ? var. Uluslararası bir meydan ve ILS sistemi kurmamışlar. Rüzgar sakin güneşe karşı inişe geliyorlar. Gece boyunca uçmuş bir ekip, hata yapma ve reaksiyon verme olasılıklarının en üst seviyesini yaşadıkları bir zamanda iniş yapıyorlar. Acıları çok büyük. Tüm kalbimle hissediyorum. Allah, kalanlara sabır versin, ölenlere rahmet eylesin. Selamlar
  • eski ve yeni uçak diye birşey vardır.uçak teknisyeni ya da mühendisi değilseniz (ya da bu konularda teknik bilginiz yoksa)buralara yorum yaparak komik duruma düşmeyin.metal yorgunluğu bakım falan dinlemez.
  • Ben ikisi ilede uctum ve yine de tercih farki yapmadan ucarim. Onemli olan hangi sirketin ucagi oldugu. Afriqiyah 787 bile ucursa binmem cunku Libya'lilarin islerini ne kadar ciddi yaptigini ! gayet iyi biliyorum. Ama Jet Airways hem 777 hem 330 ucuruyor veya Emirates veya Etihad .
  • Simdi sana 777 ye veya 330 binecen deseler 330 lami ucarsin ? bende aksam ucuyorumki 777 le dubaiye varayim diye. 330 la ucup sürekli aklima air france veya dünkü libya kazasimi gelsin. su fransizlarda adam gibi herseyi saklamasa inanacaksin. ama adamlar her kazada kutulari alip kaciyorlar. simdide libyadaki kara kutulari aldilar.

Camiye çarpmamak için mi?

Piste sadece bir metre kala düştüğü iddia edilen uçak aralarında bir caminin de bulunduğu yerlerini pas geçtikten hemen sonra kaza yaptığı belirtildi. Bazı kaynaklarda pilotun camiye çarpmamak için son anda bir manevra yapmış olabileceği belirtilirken piste 800 metre kala düştüğü de iddialar arasında.

Karakutu hemen bulundu...

Uçağın karakutusu görevliler tarafından kısa sürede bulundu ve incelenmek üzere uzmanlara teslim edildi. Kazanın ardından enkaz parçaları uzun süre yanmaya devam ederken, sadece uçağın kuyruğundaki logo okunabiliyordu.

Camiye çarpmamak için çaba göstermiş

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
YA BIR KAZA OLDUGUNDA NEDEN SADECE UCAK TIPI TARTISILIR ANLAMAM,,,BU ISINDE ICINDE OLAN BILIR..TEKNIK, KOKPIT YANISIRA KABIN NIDE COK ETKENI VAAR,,,YANI PARAYA KIYIP 777 ALSA BU KAZA OLMAYACAKMIYDI..BUUNUN GARANTISINI KIMSE VEREMEZ..BAZI SIRKETLERIN NASIL UCTUGU VE NE SARTLARA RAGMEN UCTUGU ORTADA..BUNUN TAM TERSINE COK IYI BIR TEKNIK ALTYAPIYA SAHIP MILLI HAVAYOLU SIRKETLERINDEDE NEDENSE BOEING KAZASI OLUYOR VE ARASTIRILDIGINDA KAPTAN HATASI OLDUGU ORTAYA CIKIYOR..YANI OZETLE AGZI OLAN KONUSMASIN..BILEN KONUSSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Metal yorgunluğunun neolduğunu çok iyi bilirim ama şuda bir gerçek 1yaşındaki bir uçak bakımsızlıktan düşebildiği gibi 15yaşındaki bir uçak bakımı yapıldığı sürece sorunsuz uçabileceğini bilmicek kadar cahil değilim lütfen yorum yaparken dikkatli olun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanki ucakta buyuk bir (veya birkac tane) bomba patlamis gibi bir goruntu sergiliyor. piste 800/1000 m'deki =1/2 mil olan bir ucak irtifasi en fazla 200 feet yapar, bu yolcu sayisiyla ucagin hizi 130knot olur ve goruntelerden tek tanilinabilinen empennage(bile degil, sadece dikey kismi). Bu irtifada differential pressure'da sifirlanmak uzere oldugundan dolayi tek kucuk bir bomba bile boyle bir etki yaratamaz. dolayisiyla 130kt'la ucan ve 200 feetten dikey bir sekilde cakilsa dahi, boyle bir hale hicbir pilot getiremez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
airbus a330

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
geçenlerde de polonyada düşen uçak için yazılmıştı. piste 1 m. kala düştü diye. ne yani 1 m. daha gitseydi kurtulucakmıydı. uçak paramparça olmuş. çakılmış resmen yada havada patlamış. 1m. daha gitse piste çakılırdı hepsi bu. zaten alakasıda yok 1m. falan değil. pist mi var görüntülerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yanı sızın her ucunuzda 330 mu gelıyor valla tebrık edıyorum sızı :) ne olacak yanı sızın ıcın airbus 430 mu cıkarsın :))) paraya kıyın 777 ıle ucun :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaza fotograflarına bakınca, ilk aklıma gelen bu uçağın yakıtsızlıktan düşmüş olacağı yönünde. Petrol zengini bir ülke, para varmı ? var. Uluslararası bir meydan ve ILS sistemi kurmamışlar. Rüzgar sakin güneşe karşı inişe geliyorlar. Gece boyunca uçmuş bir ekip, hata yapma ve reaksiyon verme olasılıklarının en üst seviyesini yaşadıkları bir zamanda iniş yapıyorlar. Acıları çok büyük. Tüm kalbimle hissediyorum. Allah, kalanlara sabır versin, ölenlere rahmet eylesin. Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eski ve yeni uçak diye birşey vardır.uçak teknisyeni ya da mühendisi değilseniz (ya da bu konularda teknik bilginiz yoksa)buralara yorum yaparak komik duruma düşmeyin.metal yorgunluğu bakım falan dinlemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben ikisi ilede uctum ve yine de tercih farki yapmadan ucarim. Onemli olan hangi sirketin ucagi oldugu. Afriqiyah 787 bile ucursa binmem cunku Libya'lilarin islerini ne kadar ciddi yaptigini ! gayet iyi biliyorum. Ama Jet Airways hem 777 hem 330 ucuruyor veya Emirates veya Etihad .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Simdi sana 777 ye veya 330 binecen deseler 330 lami ucarsin ? bende aksam ucuyorumki 777 le dubaiye varayim diye. 330 la ucup sürekli aklima air france veya dünkü libya kazasimi gelsin. su fransizlarda adam gibi herseyi saklamasa inanacaksin. ama adamlar her kazada kutulari alip kaciyorlar. simdide libyadaki kara kutulari aldilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000