28 Mart 2014, Cuma 15:01:14

ÇALIŞANLAR İSTİFA EDİYOR!

Türk Hava Yolları’na bağlı hat bakım biriminin Teknik A.Ş’ye bağlanmak istenmesi istifaları da beraberinde getirdi.
  • Geçen haftalarda burada mühendis konusu vardı, mühendislerin arkasından burada demedik bırakmıyordu. Ama birkaç haftadır görüyorum, Habomcu Teknikçiye, teknikçi hatçıya bir güzel giydiriyor. .. Birlik olamayan, birbirinin kuyusunu kazan, başkalarının arkasından gıybet yapana bu muameleler yakışır. Bence dua edin değerli yönetime, size hakkınızdan çok maaş veriyor, ben olsam böyle bir topluluğa asgari ücret veririm.
  • Değerli Teknisyen arkadaşlarım, lütfen etrafımıza bakıp birbirinizle didişmekten başka yapılabilecekler nelerdir bunları araştırıp, birlikte hareket etmeye çalışmalıyız. Bu kafayla gidersek bir arpa boyu yol alamayacağımız çok açık.
  • yeni işe başlıcak bir hat bakım personeli olarak ,teknik a.ş ye geçersek ne gibi kayıplarımız olacak..? ve şu an kime bağliyiz ki ?
  • Butun teknisyen abilerime hakli davalarinda dualarimla destekci olduğumu buradan belirtmek istiyorum...bende bi habom personeliyim butun camianin içinde iyiside var kötüsüde bi kaç kisinin davranislari yüzünden bütun zumreyi top atesine tutmayalim ben kimseye nankorluk edemem abilerimden allah razi olsun cok sey öğrendim ve hala da öğrenecek bi sürü seyim var degerli abilerimden..yorumlari ürülerek okuyorum bizim davamiz ekmek davasi olmasi gerekirken düştüğümüz utanc verici davranişlar hic bi teknik a.şli abilerime ve habom a.ş'li kardeslerime yakistiramadim doğrusu rabbim yar ve yardimcimiz olsun.
  • habom da calisan kardeslerim bizim habomda calisan siz meslektaslarimizla bir sorunumuz yok teknis as , habom, thy bizler bastan beri haboba karsiyiz dusuk ucretle taseron calistirilmasina karsiyiz. İnsanlarin habomu kucumsemesin habom hakkinda kotu dusunmesinin sizlerle alakasi yok. Bu habom mantigi bastan yanlisti havacilikta calisan teknisyenler kalifiyedir oyle olmak zorundalarda. burakin artik hatbakima laf atmayi lutfen herkesin istegi ayni, agir sartlar altinda calismamak. istedikleri oldu yonetimin bol parcala yonet. allah sonumuzu hayir etsin. tecrubeli yetkili teknisyenler icin bi kacis yolu var ama yeni arkadaslara ozellikle lisansi olmayanlara allah kolaylik versin
  • Hamdi topçu diyorki; Birgün Gelejek herkes Habomcu olacak daaa Ha uşa haa !
  • Habom personeli olup hat bakımda çalışmayan kardeşlerim bu konu altında neden yorum yaparsınız bilmem ? Biz hat bakım çalışanları özellikle hat bakım da bulunan habom çalışanlarına her zaman saygılı ve iş konusunda yardımsever davranmış insanlarınız.Bildiğimiz kadar işi öğretmeye çalışmış olup hiçbir zaman tüm yükü onların sırlarına atmayan insanlarız.Kolay değil bizde onlarda evlerine buradan ekmek götürüyorlar alın teri ile hak edilmeyen işden gelecek paranın bizim cebimizde yeri yok.
  • Yorumları okuyunca o kadar utandım ki , Yazıklar olsun SİZE , BİZE ya hiçbiriniz benim iş arkadaşım olamazsınız , Yönetime değil de kendinden büyük tecrübeli abilerine laf yapanlar size bu sözlerim ! Hedefiniz bize bu zulmü çektirenler olmalı , Hat Bakım Çalışanı abilerimiz değil. Kaptan pilotlar bile bize yazıklar olsun demiş burada. Dicek hiçbirşey bulamıyorum Sırf Hamdi Topçu piyasada 1200 liraya çalışacak teknisyen bulamadığı için , Aramıza o kadar vasıfsız , o kadar boş insan aldı ki ; o kadar düşürdü ki kaliteyi .. Buradaki MANZARANIN sebebi de budur. Dışarıda asgari ücretle bile iş bulamayan bu kişilikler gelip burada Yönetimin oynadığı oyuna destek verdiklerinin farkında değil mi ? Ve şu an bu sistemi Kabine de uygulamaya başladılar. Hedefinizi bilin , aptal olmayın ! Bu arada Ben Uçak Bakım mezunu olarak, Teknik A.Ş.ye başvurup aylarca tüm elemeleri sınavları mülakatları ve 6 aylık TYP'yi geçip, 8 ay bekletilip önüme 1200 lira konulan 100lü sicillerde Habom Personeli biriyim
  • Evet hatçı abiler,teknik aşdeki abiler beklediğiniz yorumu tekrar yapıyorum. BİRGÜN BU ŞİRKETTEKİ HERKES THY HABOM çatısı altında toplanacak.o Habom tulumlarını sizlerinde üzerinde göreceğiz. ;) sizleri seviyoruz sizin zamanında biz kardeşlerinizi sevmediğiniz gibi.özledik bekliyoruz..
  • iki gündür burda habomcu yata hatcı rumuzlarıyla yorumlarda birbirlerini yiyenleri izliyorum.Ben haboma başlayan ilk grupta olan ve 2012-2013 yılında 1 sene boyunca hat bakımda görev yapan habomcu ucak teknisyeni olmaya çalışan bir kardeşinizim.Teknik a.ş. de ki abilerimiz bizi işe başladıgımızda yuksek egolarıyla ezerken hat bakıma geldiğimizde burada ki abilerimiz ustalarımız bu mesleği bize en iyi şekilde ögretmeye çalıştılar ve teknik a.ş deki personel gibi hem donanımsız hemde insalık dısı tutumlarıyla bizi ezmediler çünkü onlar zaten kendilerine güveniyorlardı.Suan teknik a.ş personeli olmayı haketmiyor Hat Bakım da çalışan ustalarımız çünkü onlar gercekten şirketimizde gercekten uçak teknisyenliğini icra ediyorlar.Kötü yorum yapan habomcu arkadaslarım siz belliki hiç hat bakımda bulunmamış ve revizyonda çalışan tek derdi a2 ingilizce notu alıp yetkisini kaybetmemeye çalısan özgüvensiz teknisyenler gibi sanıyorsunuz hatcı abilerimizi.saygılar :)

Türk Hava Yolları’na bağlı hat bakım biriminin Teknik A.Ş’ye bağlanmak istenmesi istifaları da beraberinde getirdi.

Türk Hava Yolları Hat Bakım birimi, 31 Mart tarihinden itibaren Teknik A.Ş bünyesine geçecek. Hat bakımda çalışan yaklaşık 700 kişinin, 31 Mart tarihine kadar kendilerini Teknik A.Ş personeli yapacak sözleşmeye imza atması gerekiyor.

Teknik A.Ş bünyesine geçmeleri ile bazı haklarını kaybeden bir kısım çalışan sözleşme imzalamayı redderken peşpeşe istifa haberleri geldi.

Sözleşmeyi imzalamayanların iş akdinin feshedileceği belirtilirken bazı çalışanların bunu göze aldığı kaydedildi.


©Airporthaber.com
 

ÇALIŞANLAR İSTİFA EDİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (85)

yiyin birbirinizi ~ 10 yıl önce
Geçen haftalarda burada mühendis konusu vardı, mühendislerin arkasından burada demedik bırakmıyordu. Ama birkaç haftadır görüyorum, Habomcu Teknikçiye, teknikçi hatçıya bir güzel giydiriyor. .. Birlik olamayan, birbirinin kuyusunu kazan, başkalarının arkasından gıybet yapana bu muameleler yakışır. Bence dua edin değerli yönetime, size hakkınızdan çok maaş veriyor, ben olsam böyle bir topluluğa asgari ücret veririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Değerli Teknisyen arkadaşlarım, lütfen etrafımıza bakıp birbirinizle didişmekten başka yapılabilecekler nelerdir bunları araştırıp, birlikte hareket etmeye çalışmalıyız. Bu kafayla gidersek bir arpa boyu yol alamayacağımız çok açık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
yeni işe başlıcak bir hat bakım personeli olarak ,teknik a.ş ye geçersek ne gibi kayıplarımız olacak..? ve şu an kime bağliyiz ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Butun teknisyen abilerime hakli davalarinda dualarimla destekci olduğumu buradan belirtmek istiyorum...bende bi habom personeliyim butun camianin içinde iyiside var kötüsüde bi kaç kisinin davranislari yüzünden bütun zumreyi top atesine tutmayalim ben kimseye nankorluk edemem abilerimden allah razi olsun cok sey öğrendim ve hala da öğrenecek bi sürü seyim var degerli abilerimden..yorumlari ürülerek okuyorum bizim davamiz ekmek davasi olmasi gerekirken düştüğümüz utanc verici davranişlar hic bi teknik a.şli abilerime ve habom a.ş'li kardeslerime yakistiramadim doğrusu rabbim yar ve yardimcimiz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dejavu ~ 10 yıl önce
hayırlısı gardaş
haboma ~ 10 yıl önce
habom da calisan kardeslerim bizim habomda calisan siz meslektaslarimizla bir sorunumuz yok teknis as , habom, thy bizler bastan beri haboba karsiyiz dusuk ucretle taseron calistirilmasina karsiyiz. İnsanlarin habomu kucumsemesin habom hakkinda kotu dusunmesinin sizlerle alakasi yok. Bu habom mantigi bastan yanlisti havacilikta calisan teknisyenler kalifiyedir oyle olmak zorundalarda. burakin artik hatbakima laf atmayi lutfen herkesin istegi ayni, agir sartlar altinda calismamak. istedikleri oldu yonetimin bol parcala yonet. allah sonumuzu hayir etsin. tecrubeli yetkili teknisyenler icin bi kacis yolu var ama yeni arkadaslara ozellikle lisansi olmayanlara allah kolaylik versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaaaa ~ 10 yıl önce
Hamdi topçu diyorki; Birgün Gelejek herkes Habomcu olacak daaa Ha uşa haa !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEK HAT BAKIM ~ 10 yıl önce
Habom personeli olup hat bakımda çalışmayan kardeşlerim bu konu altında neden yorum yaparsınız bilmem ? Biz hat bakım çalışanları özellikle hat bakım da bulunan habom çalışanlarına her zaman saygılı ve iş konusunda yardımsever davranmış insanlarınız.Bildiğimiz kadar işi öğretmeye çalışmış olup hiçbir zaman tüm yükü onların sırlarına atmayan insanlarız.Kolay değil bizde onlarda evlerine buradan ekmek götürüyorlar alın teri ile hak edilmeyen işden gelecek paranın bizim cebimizde yeri yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatçıhabompersonel ~ 10 yıl önce
Sizi kutluyorum.Teşekkür ederim.Bende hat bakımda çalışmış biri olarak söylediklerinizin hepsine katılıyorum.Hat Bakımda çalışmaya geldiğim ilk gün daha üzerimden geldiğim yerin aşağılanmış hissini üzerimden atmadan arıza gittiğimizde bana insan gibi davranıp gel sende öğren mantığıyla hareket eden bütün Hat Bakım çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım.Keşke sizlerle ilerde beraber çalışma fırsatını tekrar bulabilsem..Biz Hat Bakımda çalışmış Habom personelleri olarak bizleri bir habomcu olarak değil birer Hat Bakım bünyesinde çalışan kardeşleriniz için gördüğünüz içinde ayrıca teşekkür eder haklı davalarınızda her zaman yanınızda olduğumuzu,olmak istediğimizi bilmenizi isteriz.
Gerçek Habomlu ~ 10 yıl önce
Yorumları okuyunca o kadar utandım ki , Yazıklar olsun SİZE , BİZE ya hiçbiriniz benim iş arkadaşım olamazsınız , Yönetime değil de kendinden büyük tecrübeli abilerine laf yapanlar size bu sözlerim ! Hedefiniz bize bu zulmü çektirenler olmalı , Hat Bakım Çalışanı abilerimiz değil. Kaptan pilotlar bile bize yazıklar olsun demiş burada. Dicek hiçbirşey bulamıyorum Sırf Hamdi Topçu piyasada 1200 liraya çalışacak teknisyen bulamadığı için , Aramıza o kadar vasıfsız , o kadar boş insan aldı ki ; o kadar düşürdü ki kaliteyi .. Buradaki MANZARANIN sebebi de budur. Dışarıda asgari ücretle bile iş bulamayan bu kişilikler gelip burada Yönetimin oynadığı oyuna destek verdiklerinin farkında değil mi ? Ve şu an bu sistemi Kabine de uygulamaya başladılar. Hedefinizi bilin , aptal olmayın ! Bu arada Ben Uçak Bakım mezunu olarak, Teknik A.Ş.ye başvurup aylarca tüm elemeleri sınavları mülakatları ve 6 aylık TYP'yi geçip, 8 ay bekletilip önüme 1200 lira konulan 100lü sicillerde Habom Personeli biriyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hbm ~ 10 yıl önce
Evet hatçı abiler,teknik aşdeki abiler beklediğiniz yorumu tekrar yapıyorum. BİRGÜN BU ŞİRKETTEKİ HERKES THY HABOM çatısı altında toplanacak.o Habom tulumlarını sizlerinde üzerinde göreceğiz. ;) sizleri seviyoruz sizin zamanında biz kardeşlerinizi sevmediğiniz gibi.özledik bekliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilk habomculardan ~ 10 yıl önce
iki gündür burda habomcu yata hatcı rumuzlarıyla yorumlarda birbirlerini yiyenleri izliyorum.Ben haboma başlayan ilk grupta olan ve 2012-2013 yılında 1 sene boyunca hat bakımda görev yapan habomcu ucak teknisyeni olmaya çalışan bir kardeşinizim.Teknik a.ş. de ki abilerimiz bizi işe başladıgımızda yuksek egolarıyla ezerken hat bakıma geldiğimizde burada ki abilerimiz ustalarımız bu mesleği bize en iyi şekilde ögretmeye çalıştılar ve teknik a.ş deki personel gibi hem donanımsız hemde insalık dısı tutumlarıyla bizi ezmediler çünkü onlar zaten kendilerine güveniyorlardı.Suan teknik a.ş personeli olmayı haketmiyor Hat Bakım da çalışan ustalarımız çünkü onlar gercekten şirketimizde gercekten uçak teknisyenliğini icra ediyorlar.Kötü yorum yapan habomcu arkadaslarım siz belliki hiç hat bakımda bulunmamış ve revizyonda çalışan tek derdi a2 ingilizce notu alıp yetkisini kaybetmemeye çalısan özgüvensiz teknisyenler gibi sanıyorsunuz hatcı abilerimizi.saygılar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habom ilk grup ~ 10 yıl önce
Eline sağlık kardeşim. Teknik A.Ş. diye işe alınıp HABOM'da çalışanların farkını göstermişsin. Benim sicilim de 30 larda. Bu sitedeki tüm haberlerin altına saçma saçma yorum yazan habom personellerinden utanıyorum gerçekten. Ne terbiye var ne üslup. Hat Teknik kimseyle sorunumuz olamaz. Bizim sorunumuz yönetimle, sendikayla.
habomcuya ~ 10 yıl önce
hatçı abilerin hat bakıma uzaydan mı geldi. şirketi tarihi hakkında en ufak bilgin yok kalkmış burada yorum yazıyorsun. 1-eskiden hat bakıma revizyonda kendini yetiştirmiş teknisyenler alınırdı.hatta iri yarı olanları airbusa diğerlerini boeing e verirlerdi.şimdi uçağı havada goren hat bakımda işe baslıyor 2- hat bakımdaki iş yükü ve baskılar nedeniyle işi bilenler yurtdısına kapagı attı. bazıları da ozel sırketlere gecti. 3-bundan sonra revızyon ve kabın ıcındekı çıkma adamlar apar topar hat bakımcı yapıldı.bu adamlarda ıngılızce falan yoktu.hala yok. 4-bu da yetmedi atolyelerde lısanslı ve ıngılızce bılen shyo mezunları hat bakıma gecırıldı. 5-tabı bu da yetmedı ozel şirketlerden hazır elemanlar getırıldı. kurum kulturu zaten bıtık durumdaydı.hat bakımda ıyıce bıtırıldı 6-thy çapında ingilizce ortalaması en dusuk bolum hat bakımdır.gider sorarsın. 7-su anda full donanımlı 100 kişi bile bulamazsın hat bakımda.iyiler pegasusta.boeing'in babasıdır dediklerimizin hepsi pegasusta çalışıyo
ikra ~ 10 yıl önce
donanımlı teknisyen olmadıgı için şimdi tek care olarak revizyondakı lisanslı adamları kullanmak kaldı.bu birleşmenin amacı da budur. hat bakımda şirketin en değerli teknisyenleri bulunması gerekirken torpil ,adam kayırmacılık,kontrolsuz buyume ve yanlıs yonetım nedeniyle su anki hat bakım ile 15 seneki hat bakımı kıyaslamak mumkun degıldır.kimse bana hikaye anlatmasın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000