18 Eylül 2012, Salı 08:24:19

ÇAKMA "F-35" Mİ YAPTILAR?

Çin’in yeni savaş uçağı J-21’in, yeni nesil savaş uçakları F-22 ve F-35’lere olan benzerliği dikkat çekiyor. Uzun süredir yeni nesil savaş uçakları üzerinde çalışan Çin’in tasarladığı ilk uçak, Shengyang’da görüntülendi.
  • biz yıllardır f16 monte ediyoruz hemde bitince bak orjinalinin aynısı. Atak helikopteri yapıyoruz 20 yıldır. 4 cobra ile terörle mücadele ediyoruz. daha neler yapıyoruz neler.
  • Şu anda hayattakilerden fazla şehitliklerde tanıdığı olan biri olarak söylüyorum; sadece iyi ve şanslı olanlar aramızdalar. Standartların altında veya şansız olanlar ise bizi yukarıdan izliyorlar. Hayatında 30 derece yatışı aşmamış, 1,19'G yi geçmemiş, .8M'ın üzerini görmemiş uçak bilgisayar operatrörlerinin; 100.000 feet (+), 2,4M(+), 9 G (Sustain) (+) 360 derece manevra kabiliyetli bir uçağı taşıt olarak değil savaş aracı ve silah olarak kullanan insanları anlayabilmesi mümkün değil. Dolayısı ile bu tür eziklere laf yetiştirmek abesle iştigal olur. Şurada üç kişiyiz birbirimizi de biliriz.
  • Konu bir savaş uçağının yapısal özellikleri. Özelliklede konu başka tarafa çekilmesin diye pilotlarımızı tenzih ettim! Ama yinede başardın hocam. Yine pilotlarımızı tenzih ederek ve araştırmadan genel kültür bilgime dayanarak diyorum ki savaş uçağı pilotluğu zor iş. Beceriksiz diye itham edebileceğimiz kimse yok, eğer beceriksizce bir hareket varsa oda canlarına mal oluyor bunun da beceriksizlik olduğunu (pilot hatası denilen niteleme) işin uzmanları aylarca belki yıllarca süren kaza kırım çalışmaları sonucunda karar veriyor.
  • Cinliler senelerdir dunyanin tum gereksinimlerini karsiladilar. Ucuza, hatta bedavaya calistilar. Uretmeyi ogrendiler vesselam. Bugun Cin ne istese uretir. Kimse durduramaz. Dunya'ya bile hakim olur. Bereket versin baslarindaki adamlar acizde dunya bunlarin eline gecmiyor. Demokrasi yoksunu, halkini somuren, kafasi kizinca halkin uzerine muhimmat yagdiran devletler parlayamaz fazla ilerleyemez bir yerde tokezler. Suriye en guzel ornegidir su an. Libya, Irak ona keza. Norvec olurlardi baslarindakiler adam olsa.
  • arkadaşım pilotlarınada o kadar güvenme...anlatılanların çoğu şehir efsaneleri...biraz araştır gerçekleri öğrenirsin
  • Adamlar yapıyor vessalam. Pilotlarımızın kabiliyetlerini tenzih ederek teknik açıdan allah korusun iki gün sonra bizim uçaklarımızla karşı karşıya gelse lan çakma bu diyip bizim o uçakların yanında eski nesil kalan F-16 larımız kafamı tutabilecek? Adamlar Amerikanın teknolojine kafa tutyor. Sonuçta bu otomobil değilki yolda bırakır diyelim;)
  • Her ne kadar kopyada olsa kendisi üretmiş ya helal olsun.. Bizlerde görebilecekmiyiz acaba?

 J-21 olarak adlandırılan uçağın arkadan görünümü, Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan çift motorlu F-22 Raptor’a benziyor. Motor çıkışlarının farklı yönlendirme yaptığı tahmin edilen J-21’in bu özelliği ile yüksek manevra kabiliyetine sahip olduğu tahmin ediliyor. En son 2010’da J-20 adı verilen uçak yine aynı fabrikada görüntülenmişti. İki modeli karşılaştıran uzmanlar, Çinli mühendislerin tasarımda bu modelde farklı bir yol izlediğine ve uçağın radar ekolarını en düşük oranda yansıtması için bazı değişikliklere gittiğine dikkat çekiyor.

Shenyang Uçak Fabrikası’nda önceki gün çekilen fotoğraflar, ilk olarak internette Çince yayın yapan savunma forumlarında yayınlandı. Uçak, dizayn olarak da yeni nesil savaş uçağı olarak da bilinen F-35'e benzerliğiyle de dikkat çekiyor.

En son 2010’da J-20 adı verilen uçak yine aynı fabrikada görüntülenmişti. İki modeli karşılaştıran uzmanlar, Çinli mühendislerin tasarımda bu modelde farklı bir yol izlediğine ve uçağın radar ekolarını en düşük oranda yansıtması için bazı değişikliklere gittiğine dikkat çekiyor.

ÇAKMA "F-35" Mİ YAPTILAR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

o da bir şeymi teyzemin evladı ~ 12 yıl önce
biz yıllardır f16 monte ediyoruz hemde bitince bak orjinalinin aynısı. Atak helikopteri yapıyoruz 20 yıldır. 4 cobra ile terörle mücadele ediyoruz. daha neler yapıyoruz neler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğal ayıklama ~ 12 yıl önce
Şu anda hayattakilerden fazla şehitliklerde tanıdığı olan biri olarak söylüyorum; sadece iyi ve şanslı olanlar aramızdalar. Standartların altında veya şansız olanlar ise bizi yukarıdan izliyorlar. Hayatında 30 derece yatışı aşmamış, 1,19'G yi geçmemiş, .8M'ın üzerini görmemiş uçak bilgisayar operatrörlerinin; 100.000 feet (+), 2,4M(+), 9 G (Sustain) (+) 360 derece manevra kabiliyetli bir uçağı taşıt olarak değil savaş aracı ve silah olarak kullanan insanları anlayabilmesi mümkün değil. Dolayısı ile bu tür eziklere laf yetiştirmek abesle iştigal olur. Şurada üç kişiyiz birbirimizi de biliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"ENG'ye Cevaba" Cevabım. ~ 12 yıl önce
Konu bir savaş uçağının yapısal özellikleri. Özelliklede konu başka tarafa çekilmesin diye pilotlarımızı tenzih ettim! Ama yinede başardın hocam. Yine pilotlarımızı tenzih ederek ve araştırmadan genel kültür bilgime dayanarak diyorum ki savaş uçağı pilotluğu zor iş. Beceriksiz diye itham edebileceğimiz kimse yok, eğer beceriksizce bir hareket varsa oda canlarına mal oluyor bunun da beceriksizlik olduğunu (pilot hatası denilen niteleme) işin uzmanları aylarca belki yıllarca süren kaza kırım çalışmaları sonucunda karar veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cinliler yapar ~ 12 yıl önce
Cinliler senelerdir dunyanin tum gereksinimlerini karsiladilar. Ucuza, hatta bedavaya calistilar. Uretmeyi ogrendiler vesselam. Bugun Cin ne istese uretir. Kimse durduramaz. Dunya'ya bile hakim olur. Bereket versin baslarindaki adamlar acizde dunya bunlarin eline gecmiyor. Demokrasi yoksunu, halkini somuren, kafasi kizinca halkin uzerine muhimmat yagdiran devletler parlayamaz fazla ilerleyemez bir yerde tokezler. Suriye en guzel ornegidir su an. Libya, Irak ona keza. Norvec olurlardi baslarindakiler adam olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ENG ye cevap ~ 12 yıl önce
arkadaşım pilotlarınada o kadar güvenme...anlatılanların çoğu şehir efsaneleri...biraz araştır gerçekleri öğrenirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ENG ~ 12 yıl önce
Adamlar yapıyor vessalam. Pilotlarımızın kabiliyetlerini tenzih ederek teknik açıdan allah korusun iki gün sonra bizim uçaklarımızla karşı karşıya gelse lan çakma bu diyip bizim o uçakların yanında eski nesil kalan F-16 larımız kafamı tutabilecek? Adamlar Amerikanın teknolojine kafa tutyor. Sonuçta bu otomobil değilki yolda bırakır diyelim;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun. ~ 12 yıl önce
Her ne kadar kopyada olsa kendisi üretmiş ya helal olsun.. Bizlerde görebilecekmiyiz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000