29 Nisan 2012, Pazar 08:55:59

BÜYÜMEYİ GÖZLER ÖNÜNE SEREN ARTIŞ!

Son yıllarda sivil havacılık alanına yapılan yeni yatırımlar, sektörün istihdam potansiyeline de yansıdı...
  • Evet çok önemli TGS'de sitede alım ilanı yok dün arkadaşım işe başladı müsteşar cv yolluyor tgs'ye ordan arıyolar mülakata gidiyor ingilizce sınava alıyorlar geçer not 60 fakat arkadaşım 50 aldı elemelerden sonra eğitime 10 kişi kalıyor düşünün işte her biri birinin tanıdığı kimse yalandan sıkmasın eğitimdi ingilizceydi bu kişilere aralık ayına kadar geçici sözleşme yaptırıldı daha sonrasında kadroya geçicekler aralarında gerçekten havacılık okuyanlarda var alakası olmayanlarda var allah sonumuzu hayır etsin
  • gücü nereden geliyormuş? :))) 2 senede kabin amiri yaparsınız daha ergenlik çağından yeni çıkmış insanları:)) okyanusaşırı uçuşlarınız yatılarınız yok kalkmış deneyim tecrübe diyorsun...sen bir amerika uçuşu yapta deneyimi gör nasıl oluyormuş...böyle çaaattt diye resimini çekerler kabinde neolduğunu anlamazsın bileadama çarptın diye...yada okyanus üzerinde sert bir türbülansa gir bakalım deneyim nasıl oluyormuş tecrübe? öyle pass bilet ile mykonosa miamiye uçmaya benzemez bu işler...
  • sen gıcır uçağını arabistan'a gönderip, 3 kuruş kar için dandik uçak kiralarsan olacağı budur. 3 günlüğüne denmiş o da yalan. ben uçtum aylarca. kandırmayın insanları.
  • Atlasjet'i böyle bir komplo ve şantaja boyun eğmediği için kutlamak lazım. Hukuğa saygısından dolayı da. Bu krizde de hukuki sorumluluklarının tamamını, talep edilmeden yerine getirdiği gibi, merhumların hukuki hakları için de yardımcı olmuştu. Gücü personelinin eskiden gelen profosyenelliğinden geliyor. Umarım personelinin kalitesini muhafaza etmeye devam ederler.
  • cevap yazan 2 kişide hakaret etmiş sadece.. verecek cevabı olmayan agzını bozar boyle işte :)
  • Ets nin konu ile hicbir ilgisi yokken haberde yer aliyor. Ets nin gazetelere verdigi reklamlarin boyutunu bir dusunun
  • arkadaş dikkat et sanada uçmasın.anlamadığın konu hakkında bilgisiz ve cahilce yorum yapma.yoksa dediğim gibi sana da uçmak zorunda kalırlar.bilmiyorum alanın müsaitmi
  • Küçük balık, daha küçük balığı yutmaya çalışıyorsa, büyük balıkta küçük balığı yutsun. Bu işler böyle. Reklam bahane.
  • tek kelime ile üzücü yorumuna bence atlasjet zaten yıllardır bunun için konuşmadı yoksa cevap verebilirdi o kadar can gitmiş konu hukuki süreçte saygı gösterdi ne zaman sabah yalan haber yapana kadar çünkü artık karalama ve çıkar var
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Kariyer.net verilerine göre son iki yılda sivil havacılık sektöründen gelen iş ilanlarında yüzde 87 artış yaşandı. Rakamlar yolcu hizmetlerinden kabin görevlisine, teknisyenden mühendise önemli sayıda çalışana ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

 

Türkiye’de son yıllarda yakaladığı büyüme rakamları ile dikkatleri üzerine çeken sivil havacılık sektörü, istihdam hacmini de hızla arttırıyor. Türkiye’nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net verilerine göre son iki yılda sivil havacılık sektöründen gelen iş ilanlarında yüzde 87 oranında artış görüldü. Sektörde en çok ihtiyaç duyulan pozisyonlar arasında yolcu hizmetleri görevlisi, kabin görevlisi, teknisyen ve mühendis öne çıkıyor.
 
Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, sivil havacılığın iş ilan sayısını en çok arttıran sektörler arasında yer aldığını belirterek, son iki yılda iş ilanları sayısında yüzde 87 gibi bir artış yaşandığını vurguluyor. Azoz: “Sadece geçtiğimiz yıl içinde sivil havacılık sektöründen yaklaşık 1500 kişi için iş ilanı yayınlandı. Her hızlı gelişen sektörde olduğu gibi  sivil havacılıkta da yetişmiş personel ihtiyacı çok büyük. Sektör hem teknik hem de operasyon tarafında yetişmiş personele ihtiyaç duyuyor. Bu da adaylar için önemli bir fırsat.”
 
Kabin memurundan uçak mühendisine ihtiyaç büyük
 
Sektörden gelen iş ilanlarının, teknik ve yolcu hizmetleri olarak belirgin bir ayrım gösterdiğinin altını çizen Yusuf Azoz, “ sektör bu yüzden de mavi yaka çalışanlardan üniversite mezunlarına, teknisyenlerden mühendislere çok geniş bir yelpazede istihdam olanağı yaratıyor” diyor.
 
Azoz sözlerine şöyle devam ediyor: “En çok aranan pozisyonlar listesinde yolcu hizmetleri ve harekât görevlisi ile kabin görevlileri ilk sırayı alırken, elektrik, uçuş ve mekanik gibi farklı alanlardaki teknisyenler hemen ikinci sırada yer alıyor. Başta uçak mühendisi olmak üzere makine ve elektrik mühendisleri de sektörün yoğun olarak talep ettiği profesyoneller arasında yer alıyor. Bunlar dışında şoför, sekreter, muhasebe, bilet işlem ve insan kaynakları alanlarında yoğun çalışan talebi bulunuyor.”
 
Kariyer.net’te kaptan pilot da aranıyor
 
Sayısal olarak çok olmasa da, Kariyer.net’te pilotlar için de iş ilanları yayınlandığını söyleyen Azoz, pilotluk gibi sayısı çok az olan özel mesleklerin istihdam süreçlerinin internete taşınmış olmasını, sektörün istihdam süreçlerinin de son derece profesyonel bir yapıya kavuştuğunu göstergesi olarak yorumluyor.  
 
En çok iş fırsatı İstanbul ve Antalya’da
 
Kariyer.net verilerine göre sivil havacılığın en çok istihdam yarattığı şehirler arasında İstanbul açık ara farkla önde görünüyor. Listenin devamında ise turizm sektörünün gelişmiş olduğu şehirler dikkat çekiyor. Sivil havacılık iş fırsatlarında İstanbul’u sırayla Antalya, Ankara, İzmir, Eskişehir, Muğla ve Adana takip ediyor.
 
İngilizce ve mesleki eğitim önemli
 
Sivil havacılık sektöründe çalışmak isteyenler adaylar için İngilizce biliyor olmanın önemli bir avantaj sağladığını belirten Yusuf Azoz: “Özellikle müşteri hizmetleri ile ilgili pozisyonlar için iş ilanlarının büyük çoğunluğunda İngilizce bilme şartı aranıyor. Sivil havacılık yatırımları sürdükçe sektörün istihdam hacminin daha da artması bekleniyor. Son dönemde özellikle sivil havacılık yüksek okulu mezunlarına olan talebin de arttığı görülüyor. Bu alandaki mesleki eğitim de giderek önem kazanacak” şeklinde konuşuyor.
BÜYÜMEYİ GÖZLER ÖNÜNE SEREN ARTIŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

İngilizce ve mesleki eğitim önemli ~ 12 yıl önce
Evet çok önemli TGS'de sitede alım ilanı yok dün arkadaşım işe başladı müsteşar cv yolluyor tgs'ye ordan arıyolar mülakata gidiyor ingilizce sınava alıyorlar geçer not 60 fakat arkadaşım 50 aldı elemelerden sonra eğitime 10 kişi kalıyor düşünün işte her biri birinin tanıdığı kimse yalandan sıkmasın eğitimdi ingilizceydi bu kişilere aralık ayına kadar geçici sözleşme yaptırıldı daha sonrasında kadroya geçicekler aralarında gerçekten havacılık okuyanlarda var alakası olmayanlarda var allah sonumuzu hayır etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sende yaz yaz yazz ~ 12 yıl önce
gücü nereden geliyormuş? :))) 2 senede kabin amiri yaparsınız daha ergenlik çağından yeni çıkmış insanları:)) okyanusaşırı uçuşlarınız yatılarınız yok kalkmış deneyim tecrübe diyorsun...sen bir amerika uçuşu yapta deneyimi gör nasıl oluyormuş...böyle çaaattt diye resimini çekerler kabinde neolduğunu anlamazsın bileadama çarptın diye...yada okyanus üzerinde sert bir türbülansa gir bakalım deneyim nasıl oluyormuş tecrübe? öyle pass bilet ile mykonosa miamiye uçmaya benzemez bu işler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen gıcır uçağını arabistan'a gönderip, 3 kuruş kar için dandik uçak kiralarsan olacağı budur. 3 günlüğüne denmiş o da yalan. ben uçtum aylarca. kandırmayın insanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atlasjet'i böyle bir komplo ve şantaja boyun eğmediği için kutlamak lazım. Hukuğa saygısından dolayı da. Bu krizde de hukuki sorumluluklarının tamamını, talep edilmeden yerine getirdiği gibi, merhumların hukuki hakları için de yardımcı olmuştu. Gücü personelinin eskiden gelen profosyenelliğinden geliyor. Umarım personelinin kalitesini muhafaza etmeye devam ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
cevap yazan 2 kişide hakaret etmiş sadece.. verecek cevabı olmayan agzını bozar boyle işte :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ets nin konu ile hicbir ilgisi yokken haberde yer aliyor. Ets nin gazetelere verdigi reklamlarin boyutunu bir dusunun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaş dikkat et sanada uçmasın.anlamadığın konu hakkında bilgisiz ve cahilce yorum yapma.yoksa dediğim gibi sana da uçmak zorunda kalırlar.bilmiyorum alanın müsaitmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Küçük balık, daha küçük balığı yutmaya çalışıyorsa, büyük balıkta küçük balığı yutsun. Bu işler böyle. Reklam bahane.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tek kelime ile üzücü yorumuna bence atlasjet zaten yıllardır bunun için konuşmadı yoksa cevap verebilirdi o kadar can gitmiş konu hukuki süreçte saygı gösterdi ne zaman sabah yalan haber yapana kadar çünkü artık karalama ve çıkar var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000