26 Nisan 2016, Salı 13:30:11

Büyükşehirler havacılığa el attı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin havacılık alanındaki projeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin havayolu kurma fikrine, Bursa Büyükşehir Belediyesinin uçak fabrikası projesi ve Mersin'in heliport, hava taksi ve uçuş okulu projelerine esin kaynağı oldu.
  • melih ne anlar la uçaktan?
  • Kurulmuş olan bu okul Ankara Büyükşehir Belediyesinin mi yoksa Güneydoğu Havacılığın mı? (Seymen Havacılık)Büyükşehir Belediyesiyle Seymen Havacılığın nasıl bir bağlantısı var, bilen varsa ve açıklarsa sevinirim.
  • glass cockpit son teknoloji uçaklar ve tecrübeli hocalarımız sayesinde havacılığı yerinde öğreniyoruz. teşekkürler!
  • başganım belediyecilikten sıkılmış uçakcılık oynir, başganım bizimle eğlenir.
  • Ankara'nın pilot okulu ihtiyacı karşılandı bu sayede. Pilot olma sevdalıları THK'nın eline düşmekten kurtuldu, hatta THK üniversitesinin öğrencileri bile Seğmen sayesinde uçuşlarına başlayıp lisanslarına kavuştular.
  • Ankara Büyük Şehir belediyesi nin sayesinde havacılığın gelişmesi mükemmel. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
  • YAŞAMADAN ÖLMEK YOK. ARABESKDEN DÖNMEK YOK.
  • istanbul havayolları 1250 tane 747-800 ve 380 siparişi vermiş hatta ist-saw uçacakmış. maketler çin den gelecek:)
  • istanbul havayollari nasil para kazanicak cok az yolcuyla? calistiracak pilot bulabilecek mi merak ediyorum.
  • Bizde belediye başkanı olsak paranın göz yaşına bakmam ilçeden çok havaciliga yatırım yaparim :)) zirai ilaclamadan uçuş okulundan havayoluna uzanan el kadar :))))

Son dönemde büyükşehir belediyelerinin birbiri ardına hayata geçirdikleri havacılık projeleri dikkat çekerken son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin havayolu kurma fikri heyecan yarattı.

Başkan Kadir Topbaş'ın,  "Ulaştırma Bakanımız ile de görüştük. İstanbul Havayolları Şirketi’ni kuruyoruz. Ülke içinde uçacak ve baraj göllerine inebilecek, uçak taksi tarzında çalışabilecek bir havayolu şirketi olacak. Bu kente ve bu ülkeye yeni bir değer kazandıracağız" açıklaması ile proje hakkında ipucu verilirken Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle kurulacak uçak fabrikası, Mersin Belediyesi'nin heliport ve hava Taksi ile Uçuş okulu projeleri gelecek adına umut verici projeler olarak değerlendirildi. Büyükşehirlerin havacılık yatırımlarına örnek teşkil eden şehir ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'ydi.

1992 yılından başlayarak, şehir planlama ve kaçak yapıların önlenmesi, havadan gözetleme, su havzalarının kontrolü, kaçak kömür kullanımı kontrolü çok çeşitli maksatlar ile 2 adet helikopter ile havacılık faaliyetlerine başlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi 2013 yılı itibarıyla Uçuş okulu alanında yatırımlar da yaptı. İlk etapta 3 adet gyrocopter ve 2 adet Ultrılıgt tipi hava aracı ile  Çok Hafif Hava Araçları ile uçuş eğitimi verilmesi için hem Milli Eğitim Bakanlığı’ndan hem de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yetki alındı.

Aynı zamanda bir üniversite şehri de olan Ankara’da  Sportif Havacılığın gelişmesi, gençlerin  gelecek 50 yılın gözde mesleği olan havacılık ile tanışması maksadıyla, Gölbaşı Yavrucuk mevkiinde hava parkı inşa edilmesine de öncülük edildi.

Havacılığın hızla gelişmesi ve  ortaya çıkan pilot ihtiyacının giderilmesi amacıyla  Ankaralı gençlerin de bu mesleği seçmelerine öncülük etmek maksadıyla, 2014 yılında sabit kanat uçuş okulu kurulması için harekete geçildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi  temel pilotaj eğitimi vermek üzere  5 adet Cessna 172, 2 adet Piper seminol çift motorlu uçak ve 1 adet Piper archer complex hava aracı siparişi verdi. 

2015 yılı içinde siparişi verilen 5 adet Cessna 172, 2 adet Piper Seminol tipi uçağın işlemleri tamamlanarak, ülke havacılığının hizmetine sunuldu. Bu alanda ülkemizdeki en yeni ve donanımlı uçaklara sahip olan tek kuruluş olan Ankara Büyükşehir Belediyesi,  başlangıçta kendisine bağlı şirket eli ile açtırdığı Uçuş Akademisinin adını Seğmen Uçuş Okulu olarak değiştirdi. Havacılık alanına bir çok ilki yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi,  şehir merkezinde sahip olduğu Heliport ile de başkent e gelen helikopterlerin konma ve konaklama ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Büyükşehirler havacılığa el attı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

kobra ~ 8 yıl önce
melih ne anlar la uçaktan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COUGAR ~ 8 yıl önce
Kurulmuş olan bu okul Ankara Büyükşehir Belediyesinin mi yoksa Güneydoğu Havacılığın mı? (Seymen Havacılık)Büyükşehir Belediyesiyle Seymen Havacılığın nasıl bir bağlantısı var, bilen varsa ve açıklarsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot adayı ~ 8 yıl önce
glass cockpit son teknoloji uçaklar ve tecrübeli hocalarımız sayesinde havacılığı yerinde öğreniyoruz. teşekkürler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayta ismo ~ 8 yıl önce
başganım belediyecilikten sıkılmış uçakcılık oynir, başganım bizimle eğlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abb ~ 8 yıl önce
Ankara'nın pilot okulu ihtiyacı karşılandı bu sayede. Pilot olma sevdalıları THK'nın eline düşmekten kurtuldu, hatta THK üniversitesinin öğrencileri bile Seğmen sayesinde uçuşlarına başlayıp lisanslarına kavuştular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATT ~ 8 yıl önce
Ankara Büyük Şehir belediyesi nin sayesinde havacılığın gelişmesi mükemmel. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAİLE ALINAN ~ 8 yıl önce
YAŞAMADAN ÖLMEK YOK. ARABESKDEN DÖNMEK YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yürüüü ~ 8 yıl önce
istanbul havayolları 1250 tane 747-800 ve 380 siparişi vermiş hatta ist-saw uçacakmış. maketler çin den gelecek:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ~ 8 yıl önce
istanbul havayollari nasil para kazanicak cok az yolcuyla? calistiracak pilot bulabilecek mi merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air ~ 8 yıl önce
Bizde belediye başkanı olsak paranın göz yaşına bakmam ilçeden çok havaciliga yatırım yaparim :)) zirai ilaclamadan uçuş okulundan havayoluna uzanan el kadar :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000