19 Ocak 2017, Perşembe 09:30:44

Büyükelçi kaza bölgesini ziyaret etti

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, pazartesi günü başkent Bişkek yakınlarında düşen Boeing 747-400 tipi kargo uçağının enkazının bulunduğu yerleşim birimini ziyaret etti.
  • Kırgızistan uçağın pilotunun suçlu olduğunu ifade etti. Bu yüzden haberin başlığı bu şekilde. Minimum altında iniş yapıldığı iddiasıyla pilot
  • Kafa Ak büyükelçi kafası
  • düşürülmüştür uçak kendi kendine düşmedi
  • Bunların ağızlarından çıkanı kulakları duyuyormu acaba,Kaza yaşanmış iki ülkenin dostluğuna zarar vermeyecekmiş bide verseydi yani.Sanki pilot bile bile uçağı evlerin üstüne yöneltti hayret birşeyler ya.Bu nasıl bir açıklamadır büyükelçi pes doğrusu.
  • Niye zarar versin ki adı üstünde kaza.
  • tmm olay çözülmüş, dağılın:) kazadan kaç gün geçti yeni mi gitti!

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, pazartesi günü başkent Bişkek yakınlarında düşen Boeing 747-400 tipi kargo uçağının enkazının bulunduğu yerleşim birimini ziyaret etti.

Bişkek'e 25 kilometre uzaklıkta bulunan Daça Su yerleşim biriminde Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev tarafından karşılanan Kılıç, Kaza Yeri Yönetim ve Koordinasyon Merkezinde Başbakan Birinci Yardımcısı Muhammetkalıy Abulgaziyev ile bir araya geldi.

Görüşmeye, Acil Durumlar Bakanı Kubatbek Boronov, Sağlık Bakanı Batıraliyev ile Ulaştırma ve Yol Bakanı Jamşitbek Kalilov da katıldı.

Büyükelçi Kılıç, görüşmeden sonra kaza yerini inceledi, ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kılıç, görüşmede "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kardeş Kırgız halkına her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu" yetkililere ilettiğini belirterek, Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Abdulgaziyev'in kazada hayatını kaybeden Türk mürettebat için taziye dileğinde bulunduğunu söyledi.

Metin Kılıç, Kırgız yetkililerin şu an için herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadıklarını dile getirdiklerini ifade ederek, Abdulgaziyev'in "kazanın, Kırgız-Türk dostluğuna asla zarar vermeyeceğini" vurguladığını kaydetti.

Bişkek Büyükelçisi Kılıç, kazada hayatını kaybeden Türk mürettebattan üçünün kimlik tespitinin yapıldığını sözlerine ekledi.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek Uluslararası Manas Havaalanı yakınlarında, ACT Havayolları'na ait uçak havaalanına iniş yaptığı sırada önceki gün yerel saatle 07.17'de Daça Su yerleşim birimine düşmüştü.

Kazada, Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül, Yükleme Uzmanı Melih Aslan ve Uçuş Teknisyeni İhsan Koca'nın yanı sıra 33 Kırgızistan vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Büyükelçi kaza bölgesini ziyaret etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Pilotaj ~ 7 yıl önce
Kırgızistan uçağın pilotunun suçlu olduğunu ifade etti. Bu yüzden haberin başlığı bu şekilde. Minimum altında iniş yapıldığı iddiasıyla pilot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak Büyükelçi ~ 7 yıl önce
Kafa Ak büyükelçi kafası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mamado ~ 7 yıl önce
düşürülmüştür uçak kendi kendine düşmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl? ~ 7 yıl önce
Nerden biliyorsun, oradamiydin? 'Retard' modunda kalmışsın.
Tk ~ 7 yıl önce
Bunların ağızlarından çıkanı kulakları duyuyormu acaba,Kaza yaşanmış iki ülkenin dostluğuna zarar vermeyecekmiş bide verseydi yani.Sanki pilot bile bile uçağı evlerin üstüne yöneltti hayret birşeyler ya.Bu nasıl bir açıklamadır büyükelçi pes doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamikaze ~ 7 yıl önce
muamelesi değil o bunun için küslük yaşanacak hali yok ortalık karıştırma ihtimali olan insanlara duyurulur amaçlı bir söz
B737 Cpt ~ 7 yıl önce
Niye zarar versin ki adı üstünde kaza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tmm ~ 7 yıl önce
tmm olay çözülmüş, dağılın:) kazadan kaç gün geçti yeni mi gitti!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000