21 Mayıs 2012, Pazartesi 09:25:25

BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI

Brezilya'lı havayolu şirketi TAM Airlines'a ait A320 tipi yolcu uçağının havalandıktan kısa bir süre sonra motor kapağı açıldı.
  • non uzmana katılıyorum, ölçülmeyen kilit tansiyonu ve sonucunda ram air patlaması. Tebrik ederim sizi gerçekten rumuzunuz gibi uzmanmışınız.
  • tum cesitli uzmanlar, fan kaportasinin yada kilidinin motor imalatcisi ile ilgisi yoktur. tum bu parcalar ucak imalatcisinin sorumlulugundadir ve genellikle de baska firmalara subconract edilir. TK olayina gelince, bu olay: 1- bakimlarda kilit tansiyonunun yapil(a)madigindan 2- zamanla gerdire gerdire fankaportasinin uzamasindan ve olmasi gereken gap in olcul(e)mediginden olusmustur. Onde olusan ve olmamasi gereken cepten ram air iceri girmis ve kaportalari bir balon gibi sisirerek patlatmistir. bu konuda AIB in AD si ve/veya ASB ivardir. Bilginize.
  • non-uzman a v2500 motorlar kilit mekanizmasının yapısı sebebiyle hatalı kilitlemeye daha yatkındır. Kilitler açıldıktan sonra açıkta kilitlenmediyse kapatılırken kilitli görünür ama kilitlenmezler. Daha önce TK nın da başına böyle bir kaza gelmiştir, genelde aceleden ve acemilikten meydana gelir.
  • sayin uzman bey, sizce motor tipi ile kaportanin ne ilgisi vardir acaba?
  • Daha birkaç sene evvel tk da da oldu arkadaşlar...
  • motor V2500 ise bu tur bir olay ile karsilasmaniz normaldir.
  • nedir bu sayfanın bu thy kaderi insanlar sadece siyaset peşinde bırakın yahu thy de ucsun pegasus ta ucsun hepsi büyüsün british buyuceğine onlar daha buyusun gelişsin..gelişiyor işte ikiside karışmayın sadece...
  • vaaay arkadaş bunuda THY bağlayan bir zihniyet olabilir mi? keske bu havacılıgı bizim ulkemızden kaldırsalarda bu zihniyetteki toplum uçmasa bir yere
  • THY de B-707 lerin havada motor kaporta kapağı çok düştü. Sefaköy taraflarında kaporta kapağı arar dururduk.
  • Ne kadar kompleks sahibi bir millet olmuşuz. Brezilyada uçağın motorunda sorun yaşanıyor, yorumcular THY ve yönetimine vuruyor. Korkmayın biz Türkler havacılığı da iyi bilir, o çok bayıldığınız avrupalı'dan da amerikalı'dan da daha iyi yaparız, yeter ki sizin gibi ayarı bozmaya çalışan kompleksliler olmasın.

Brezilya'lı havayolu şirketi TAM Airlines'a ait Airbus A320 tipi uçağın, Natal - Sao Paulo seferini yapmak üzere havalandığı sırada motor kapağı açıldı.

Bazı medya organları motorda patlama meydana geldiğini iddia ederken, havada yakıt azaltan pilotlar, yaşanan olay nedeniyle havalandıkları Augusto Severo Havalimanı'na geri döndü.

İtfaiye ve sağlık ekiplerinin beklediği pist başında yolcuların tahliye edilmesinin ardından, uçak bakıma alındı.

O olay bir yolcunun makinesine işte böyle yansıdı;

BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

uzman ~ 12 yıl önce
non uzmana katılıyorum, ölçülmeyen kilit tansiyonu ve sonucunda ram air patlaması. Tebrik ederim sizi gerçekten rumuzunuz gibi uzmanmışınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
non-uzman ~ 12 yıl önce
tum cesitli uzmanlar, fan kaportasinin yada kilidinin motor imalatcisi ile ilgisi yoktur. tum bu parcalar ucak imalatcisinin sorumlulugundadir ve genellikle de baska firmalara subconract edilir. TK olayina gelince, bu olay: 1- bakimlarda kilit tansiyonunun yapil(a)madigindan 2- zamanla gerdire gerdire fankaportasinin uzamasindan ve olmasi gereken gap in olcul(e)mediginden olusmustur. Onde olusan ve olmamasi gereken cepten ram air iceri girmis ve kaportalari bir balon gibi sisirerek patlatmistir. bu konuda AIB in AD si ve/veya ASB ivardir. Bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
semi-uzman ~ 12 yıl önce
non-uzman a v2500 motorlar kilit mekanizmasının yapısı sebebiyle hatalı kilitlemeye daha yatkındır. Kilitler açıldıktan sonra açıkta kilitlenmediyse kapatılırken kilitli görünür ama kilitlenmezler. Daha önce TK nın da başına böyle bir kaza gelmiştir, genelde aceleden ve acemilikten meydana gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
non-uzman ~ 12 yıl önce
sayin uzman bey, sizce motor tipi ile kaportanin ne ilgisi vardir acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 12 yıl önce
Daha birkaç sene evvel tk da da oldu arkadaşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman ~ 12 yıl önce
motor V2500 ise bu tur bir olay ile karsilasmaniz normaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuyucu ~ 12 yıl önce
nedir bu sayfanın bu thy kaderi insanlar sadece siyaset peşinde bırakın yahu thy de ucsun pegasus ta ucsun hepsi büyüsün british buyuceğine onlar daha buyusun gelişsin..gelişiyor işte ikiside karışmayın sadece...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamza ~ 12 yıl önce
vaaay arkadaş bunuda THY bağlayan bir zihniyet olabilir mi? keske bu havacılıgı bizim ulkemızden kaldırsalarda bu zihniyetteki toplum uçmasa bir yere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY'de çok oldu.. ~ 12 yıl önce
THY de B-707 lerin havada motor kaporta kapağı çok düştü. Sefaköy taraflarında kaporta kapağı arar dururduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 12 yıl önce
Ne kadar kompleks sahibi bir millet olmuşuz. Brezilyada uçağın motorunda sorun yaşanıyor, yorumcular THY ve yönetimine vuruyor. Korkmayın biz Türkler havacılığı da iyi bilir, o çok bayıldığınız avrupalı'dan da amerikalı'dan da daha iyi yaparız, yeter ki sizin gibi ayarı bozmaya çalışan kompleksliler olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000