09 Ocak 2012, Pazartesi 16:11:05

BÜYÜK TEHLİKE ATLATILDI

Emirates’e ait Airbus 380 tipi uçak piste çıkınca iki uçakla birden çarpışma tehlikesi yaşadı. Kulenin son andaki müdahalesi yüzlerce yolcuyu ölümden kurtardı.
  • Elalemin ülkesinde olay oluyor biz birbirimize giriyoruz. Demek bizde olsaydı neler olurdu? Artık ülke içinde birbirinizi yemeyi bırakın. Yabancı hayranlığını bırakın, Ülkemizde eğitimler yetersiz olabilir ama en azından böylesi olaylarda yabancı Ülke ve şirketleri karalayın kazan biz olalım.
  • bir thy fanatiği olarak,thy ile dalga gecen her havayolunun kazası bızım ıcın sevındırıcı haber olmalıdır..ınsanı bir yorum olmadıgınız bılıyorum ama onlarında Thy kaza yaptıgı zaman zil takıp oynadıklarınıda gözlerimle sahıt oldum..bırakın kafaya kafaya girmiş olsalardı..
  • Hangi mantıkla canımızı kimlere emanet ediyoruz, ingilizce bilmiyordur, askerdir, thy pilotudur gibi şeyler yazıyorsunuz. Haberin Türkiye ile alakası yok. Siz her haberin altına aynı şeyleri yazıyorsunuz. Gerçekten yaranız var herhalde bir yerlerden. Her haberin altına aynı şekilde beyinsizce şeyler yazıyorsunuz. Gerçekten mantığınızı anlamak zor. Okuduğunuz haberi anlayamıyorsanız yorum yapmayın. Gerçekten ezik ezik yorumlar okumaktan sıkıldık. MEA
  • Ingilizce olan raporda Ek ucaginin 16R pisti icin hold short line i gectigi soyleniyor ne kadar piste cikmis ya da cikmamis mi belli degil... Japan Airlines ucagi da dusuk hizda RTO yapmis zaten oyle sisirdiginiz gibi buyuk bir facianin esiginden falan donulmemis....
  • A- 380 , B-747 , B-777 aynı anda çarpışsaydı , sayısal loto sydney' e çıkardı..
  • Bu hava yollarının pilolarının hepsini ingilizce sınavına tabi tutmak lazım. İngilizce bilselerdi bunlar olmazdı degilmi. Yoksa ana dilleri ingilizce olabilirmi onların ! Görüldüğü gibi mütercim tercüman seviyesinde ingilizce bilmek ile Havacılık kaza ve olaylarını engellemek mümkün değil. Tenerife kazası zaten bunun daha önce göstermişti. Ama hala ingilizce konuşan ülkelerin hiç bir çaba sarf etmeden kendi dillirinden para kazanmasına alet olyor ya bu dünya na demeli ki?
  • Cnn'deki habere göre üç uçağın da pilotları Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli, eski THy pilotları imiş. (3 HvKK, 3 KKK, 2 JnGK, 1 DzKK) Yapılan incelemede yabancı dil notları ve DLR sonuçları çok yetersizmiş ve hepside kabin ekine sarkıntılıktan sabıkalıymış. (Nasıl haber ama, içiniz gitti değil mi?)
  • Yapmayın lutfen,böyle başlıklara gerek yok. Yüreğimizi hoplatmayın lutfen. Allah kaza bela vermesin. Fakat ürpertici ifadeler kullanmamaya dikkat etmemiz lazım. Saygılar.
  • yazik biz Turkler kendimizi vurmayi cok severiz, zaten gecmiste de isden yikildik, bilmeden okumadan hemen olayi thy veya turk havayolu sirketlerine baglamak anlamak anlamsiz ortada ne Turkiye ne de Turk havayolu sirketleri ile ilgili bir durum var. Avusturalya da olmus bir hadise binlerce mil otede bir ulke cografayaniz yeterli degil galiba ayri bir kita pasific okyanusundadir..
  • Tenerife kazasını çok iyi biliyorum. Haberde abartma olduğunu hala da düşünüyorum. Her zamanki gibi detay verileceğine direk olayı sansasyonelleştirme yoluna gidilmiş. Olayın ne kadar tehlikeli bir durum haberde verilen detaylardan anlaşılamıyor. Asker, sivil, THY kavgasına da gerçekten bir anlam veremiyorum. Canımızı kimlere emanet ediyoruz diye yazan yorumcuyu da kınıyorum. Laf olsun diye yorum yapmayın lütfen. Pilotlar en üst seviyede eğitim alan, sürekli denetlenen insanlardır. Ama sonuçta onlarda insandır ve hata yapabilirler. Kimse kimseyi hiçbir zaman zorla uçurmuyor. Daha emniyetli olduğunu düşünüyorsanız başka ulaşım araçlarını kullanmakta özgürsünüz.
Sydney Havalimanı’nda kelimenin tam anlamıyla facianın eşiğinden dönüldü.

Üç geniş gövdeli uçağın çarpışmasına ramak kaldığı olay geçtiğimiz günlerde yaşandı.

Emirates Havayolları’na ait A6-EDN kuyruk tescilli Airbus A380 tipi yolcu uçağı, Sydney-Yeni Zelanda seferini yapmak üzere taksi yoluna çıkmak üzere hareket etti.

16R pist başına gelmek amacıyla G taksi yolunu kaçıran A380 tipi yolcu uçağının pistin ortasına çıktığını farkeden kule havalanmak üzere pistte koşmaya başlayan Japon Havayolu şirketi JAL’a ait B777-200 tipi uçağın kalkışını iptal etti.

İki uçağın çarpışması son anda önlenirken bu kez havaalanına inmek üzere olan bir başka uçak korkuya neden oldu. Saniyeler sonra Sydney Havaalanı’na inecek olan Malezya Havayolları’na ait 9M-MPB kuyruk tescilli B747 tipi yolcu uçağı, pist ihlali nedeniyle son anda pisti pas geçti. Dünyanın en büyük yolcu uçağı ile iki geniş gövdeli uçakların çarpışmasının son anda önlenmesiyle yüzlerce yolcunun hayatı da kurtulmuş oldu.


BÜYÜK TEHLİKE ATLATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 12 yıl önce
Elalemin ülkesinde olay oluyor biz birbirimize giriyoruz. Demek bizde olsaydı neler olurdu? Artık ülke içinde birbirinizi yemeyi bırakın. Yabancı hayranlığını bırakın, Ülkemizde eğitimler yetersiz olabilir ama en azından böylesi olaylarda yabancı Ülke ve şirketleri karalayın kazan biz olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir thy fanatiği olarak,thy ile dalga gecen her havayolunun kazası bızım ıcın sevındırıcı haber olmalıdır..ınsanı bir yorum olmadıgınız bılıyorum ama onlarında Thy kaza yaptıgı zaman zil takıp oynadıklarınıda gözlerimle sahıt oldum..bırakın kafaya kafaya girmiş olsalardı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hangi mantıkla canımızı kimlere emanet ediyoruz, ingilizce bilmiyordur, askerdir, thy pilotudur gibi şeyler yazıyorsunuz. Haberin Türkiye ile alakası yok. Siz her haberin altına aynı şeyleri yazıyorsunuz. Gerçekten yaranız var herhalde bir yerlerden. Her haberin altına aynı şekilde beyinsizce şeyler yazıyorsunuz. Gerçekten mantığınızı anlamak zor. Okuduğunuz haberi anlayamıyorsanız yorum yapmayın. Gerçekten ezik ezik yorumlar okumaktan sıkıldık. MEA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ingilizce olan raporda Ek ucaginin 16R pisti icin hold short line i gectigi soyleniyor ne kadar piste cikmis ya da cikmamis mi belli degil... Japan Airlines ucagi da dusuk hizda RTO yapmis zaten oyle sisirdiginiz gibi buyuk bir facianin esiginden falan donulmemis....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
A- 380 , B-747 , B-777 aynı anda çarpışsaydı , sayısal loto sydney' e çıkardı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu hava yollarının pilolarının hepsini ingilizce sınavına tabi tutmak lazım. İngilizce bilselerdi bunlar olmazdı degilmi. Yoksa ana dilleri ingilizce olabilirmi onların ! Görüldüğü gibi mütercim tercüman seviyesinde ingilizce bilmek ile Havacılık kaza ve olaylarını engellemek mümkün değil. Tenerife kazası zaten bunun daha önce göstermişti. Ama hala ingilizce konuşan ülkelerin hiç bir çaba sarf etmeden kendi dillirinden para kazanmasına alet olyor ya bu dünya na demeli ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Cnn'deki habere göre üç uçağın da pilotları Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli, eski THy pilotları imiş. (3 HvKK, 3 KKK, 2 JnGK, 1 DzKK) Yapılan incelemede yabancı dil notları ve DLR sonuçları çok yetersizmiş ve hepside kabin ekine sarkıntılıktan sabıkalıymış. (Nasıl haber ama, içiniz gitti değil mi?)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yapmayın lutfen,böyle başlıklara gerek yok. Yüreğimizi hoplatmayın lutfen. Allah kaza bela vermesin. Fakat ürpertici ifadeler kullanmamaya dikkat etmemiz lazım. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yazik biz Turkler kendimizi vurmayi cok severiz, zaten gecmiste de isden yikildik, bilmeden okumadan hemen olayi thy veya turk havayolu sirketlerine baglamak anlamak anlamsiz ortada ne Turkiye ne de Turk havayolu sirketleri ile ilgili bir durum var. Avusturalya da olmus bir hadise binlerce mil otede bir ulke cografayaniz yeterli degil galiba ayri bir kita pasific okyanusundadir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tenerife kazasını çok iyi biliyorum. Haberde abartma olduğunu hala da düşünüyorum. Her zamanki gibi detay verileceğine direk olayı sansasyonelleştirme yoluna gidilmiş. Olayın ne kadar tehlikeli bir durum haberde verilen detaylardan anlaşılamıyor. Asker, sivil, THY kavgasına da gerçekten bir anlam veremiyorum. Canımızı kimlere emanet ediyoruz diye yazan yorumcuyu da kınıyorum. Laf olsun diye yorum yapmayın lütfen. Pilotlar en üst seviyede eğitim alan, sürekli denetlenen insanlardır. Ama sonuçta onlarda insandır ve hata yapabilirler. Kimse kimseyi hiçbir zaman zorla uçurmuyor. Daha emniyetli olduğunu düşünüyorsanız başka ulaşım araçlarını kullanmakta özgürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000