06 Ekim 2010, Çarşamba 09:03:39

Büyük ortaklık için ilk adım

Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, Sikorsky ile yapılacak ortaklık için ilk adımı attıklarını söyledi.
  • Kendini Sikorsky san. Emeklerken koşacakmış. Nereye koşuyorsun. Konuşmaya benzemez bu işler. Dünyada kaç devlet var, kaçı tam bir helikopteri üretebiliyor? İnsanlara yeterli ve doğru bilgi vermek gerek. Şişirmenin bize hiç bir yararının olmadığını yıllardır görüyoruz.
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Alp Havacılık Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Alpata, Sikorsky ile yapacakları anlaşma ile ortalama 1.2 milyar dolar elde edeceklerini belirterek, ''Bu anlaşma sayesindeTürkiyehavacılık konusunda emeklerken koşmaya başlayacak. Yaptığımız ortaklıkta anlaşma sağlandığı takdirde biz 750 kişiye istihdam imkanı sağlayacağız. Biz artık burada belli bir parçaya bağlı kalmayarak yeni parçalarla kendimizi geliştireceğiz'' dedi.

Alpata, F-22, F-35 uçaklarında kullanılmaya başlanan yeni IBR teknolojisine ilk defa ABD ve Pratt ve Whitney firması dışında sahip olan ve bu teknolojiyi daha da geliştirecek olan firmanın kendileri olduğunu vurgulayarak, "Temel farkı, disk ve kanatçıkların entegral bir yapıya sahip olması ve böylece daha hafif, ekonomik, esnek ve güvenilir hale gelmesidir. Bu teknolojinin ileriki yıllarda tüm sivil ve askeri uçak motorlarına tatbiki ön görüldüğünde, Alp Havacılık on milyarlarca dolarlık büyük bir pazara açılacaktır'' diye konuştu.

Sikorsk firmasının Stratejik Ortaklıklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Stephen B. Estilli, ihaleden sonra ortaklık gerçekleştiğinde, Alp Havacılık Black Hawk'un hassa ana, orta ve arka dişli kutularının üreteceğini ifade ederek, "Bu değerliteknolojişu anda sadece ABD'de bulunan fabrikamızda var. Alp, aynı zamanda rotor başlıkları ve iniş takımlarını da üretecek. Bugün elimizdeki mevcut siparişlere göre, sikorsky önümüzdeki 12 sene boyunca senede 150 Black Hawk ve Seahawk üretimini garantilemiş durumda; ilaveten küresel talebe baktığımızda, önümüzdeki 20 yıl zarfında yaklaşık dört bin Black Hawk talebi olacağını tahmin ediyoruz. Türk genel maksat helikopter programını kazandığımız takdirde, derhal Türkiye'ye 1 milyar dolar değerinde sipariş vermeyi garanti ediyoruz. Ömür boyu ortaklık diyebileceğimiz bir anlaşma olacak. Türkiye helikopter parçalarının hepsini yapabilme durumuna gelecek'' şeklinde konuştu.

(Samanyoluhaber)
Büyük ortaklık için ilk adım

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Kendini Sikorsky san. Emeklerken koşacakmış. Nereye koşuyorsun. Konuşmaya benzemez bu işler. Dünyada kaç devlet var, kaçı tam bir helikopteri üretebiliyor? İnsanlara yeterli ve doğru bilgi vermek gerek. Şişirmenin bize hiç bir yararının olmadığını yıllardır görüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000