22 Eylül 2017, Cuma 09:05:32

Facianın boyutu hava aydınlanınca ortaya çıktı!

Atatürk Havalalimanı'ndan kalktıktan bir süre sonra iniş takımı arızalandığı için geri dönen TC-KON tescilli özel jetin nasıl bir tehlike atlattığı hava aydınlanınca ortaya çıktı.
  • Çok büyük geçmiş olsun.O uçakdan hafif yaralarla çıkabilmek tam bir mucize bıravo kaptan seni yürekden alkışlıyorum.Hepinize büyük geçmiş olsun, acil şifalar.
  • Size çağrımdır. Şu fx pilotlarının kumda güvenle oynayabileceği bir haber portalı açın da burada mide bulandırmasınlar. Herkese geçmiş olsun. Allah üzüleceğimiz olaylar göstermesin. Emniyetli uçuşlar.
  • Öncelikle böyle bir enkazdan böyle bir kazadan zayiatsız bir şekilde yangınla mücadele edip kurtarma yapan Arff arkadaşlarımı kutluyorum.Yaralılara acil şifalar diliyorum.
  • havacılık camiasına çalışanlarına ve herkese geçmiş olsun çok şukur can kaybı yok....
  • Pilot asker kökenliymiş...
  • Hüseyin kaptan olsaydı bunu çiziksiz indirirdi.
  • Sadece ama sadece iyi dilekte bulunsanız, geçmiş olsun deseniz ölürsünüz. İllallah sizden arkadaş! Yok ne kökenliymiş, yok flapmış, yok knot'mış. Edep yahu!
  • öncelikle büyük geçmiş olsun.acil sifalar dilerim.bundan sonra da ucmamanizi önerir, yaşamınızda esenlikler dilerim. GL.
  • Pilotaj hatasi olmasaydi ucak bu kadar sürüklenmezdi. Kaza raporu eger bize ulasirsa beni hakli bulacaksiniz
  • Ucmanin ,ucuculugun , ucaklarin hic hot senile sakasi olmadigi gibi kesinlikle hafife alinacak,es gecilecek seyler degil! Ucaklar da ariza yapabiliyor... Allah ucucu personele sabir versin,onlari korusun...

Atatürk Havalalimanından kalktıktan bir süre sonra iniş takımı arızalandığı için geri dönen TC-KON tescilli özel jetin nasıl bir tehlike atlattığı hava aydınlanınca ortaya çıktı.

İniş takımı arızalandığı için Atatürk Havalimanına acil inişi yaptığısırasında pistten çıkarak yanan özel jetin durumu , hava aydınlanınca ortaya çıktı. Tamamen yanarak kullanılmaz hale gelen özel jetin mürettebatı ve yolcusu olası bir faciadan kıl payı kurtuldu. Pistten çıktıktan sonra sürüklenen özel jet, havalimanında bulunan ILS Kulübesine çarparak hızını azaltması uçağın E-5 karayoluna çıkarak araçlara çarpmasını önledi.

Uçağın gövdesi yanarak ikiye bölündü

Pistten çıktıktan sonra özel jet, önce E-5 karayoluna doğru hızlı bir şekilde sürüklenirken, pisttin sonunda önce ILS kulübesine sonrada su kanallarına çarparak hızını kesti. İniş takımları su kanalında kalan özel jet, ortadan ikiye bölündü. Sürüklendiği sırada alev alması nedeniyle tamamen yanan jetin içinde bulunan kabin ekibi ve yolcu ise kazadan hafif yara alarak kurtuldu.

Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı

Kazanın ardından Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Kaza Kırım Ekipleri inceleme başlatırken, pistten çıkan uçağın kaldırılma işlemleri kaza kırım ekiplerinin yapacağı incelemenin ardından başlayacak. Kaza kırım ekiplerinin bu gün Atatürk Havalimanı apronunda bulunan uçağın enkazında inceleme yapacağı öğrenildi.













Facianın boyutu hava aydınlanınca ortaya çıktı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Yanardağ ~ 6 yıl önce
Çok büyük geçmiş olsun.O uçakdan hafif yaralarla çıkabilmek tam bir mucize bıravo kaptan seni yürekden alkışlıyorum.Hepinize büyük geçmiş olsun, acil şifalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airporthaber'e ~ 6 yıl önce
Size çağrımdır. Şu fx pilotlarının kumda güvenle oynayabileceği bir haber portalı açın da burada mide bulandırmasınlar. Herkese geçmiş olsun. Allah üzüleceğimiz olaylar göstermesin. Emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görkem KIRÇI ~ 6 yıl önce
Öncelikle böyle bir enkazdan böyle bir kazadan zayiatsız bir şekilde yangınla mücadele edip kurtarma yapan Arff arkadaşlarımı kutluyorum.Yaralılara acil şifalar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçmiş olsun ~ 6 yıl önce
bi bitmediniz be kardeşim ne itfaiyemiş..
elektronik ~ 6 yıl önce
havacılık camiasına çalışanlarına ve herkese geçmiş olsun çok şukur can kaybı yok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin bilgi ~ 6 yıl önce
Pilot asker kökenliymiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin bir başka ~ 6 yıl önce
İnsan, Adam olmak başka bir şey... Bazıları için hiç ümit yok.
Kaptan var kaptan var ~ 6 yıl önce
Hüseyin kaptan olsaydı bunu çiziksiz indirirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süpermen ~ 6 yıl önce
kardeşim şimdi yazdığın şu şey doğru mu? hayret birşeysiniz yahu.
Kim ki o? ~ 6 yıl önce
Hüseyin Kaptan kim ya?
Ben hüseyin kaptan ~ 6 yıl önce
Lastiği kalkışta patlamış uçağı sıfır hasarla indirmiş kaptan.
Ölürsünüz ~ 6 yıl önce
Sadece ama sadece iyi dilekte bulunsanız, geçmiş olsun deseniz ölürsünüz. İllallah sizden arkadaş! Yok ne kökenliymiş, yok flapmış, yok knot'mış. Edep yahu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt. M K 'ya ~ 6 yıl önce
öncelikle büyük geçmiş olsun.acil sifalar dilerim.bundan sonra da ucmamanizi önerir, yaşamınızda esenlikler dilerim. GL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 6 yıl önce
Pilotaj hatasi olmasaydi ucak bu kadar sürüklenmezdi. Kaza raporu eger bize ulasirsa beni hakli bulacaksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az bilen ~ 6 yıl önce
Sen kimsin ntsb mi? Kaza kirim heyeti mi? Bir uçağın kirim esnasında ne kadar sürüklenebilecegi konusunda bu öngörünün nereden geliyor. İniş takımı arızası deniyor ne yapsın adam pilotajini kullanıp ucagi yere yakin stall yapip perde gibi yeremi biraksin? Belki frenler tutmadi belki inis takimi katlandi... hemen herseye bi fikriniz var. Turkiyede senin gibiler bi bitmedi yahu.. bitmeyeceksiniz de sanirim
Otorite konuştu ~ 6 yıl önce
Pilot hatası olsa da olmasa da bizi ne ilgilendirir? Bizi insan olarak ilgilendirenin insanların hayatta olması ve hata varsa pilot veya teknik ders çıkarıp tekrarlamaması ilgilendirmeli. Bırakalım hatanın kimde olduğuna ilgili otoriteler, kulaktan duyma veya medyatik değil teknik veriler sonucunda karar versin. Büyük geçmiş olsun.
Sakasi yok! ~ 6 yıl önce
Ucmanin ,ucuculugun , ucaklarin hic hot senile sakasi olmadigi gibi kesinlikle hafife alinacak,es gecilecek seyler degil! Ucaklar da ariza yapabiliyor... Allah ucucu personele sabir versin,onlari korusun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000