15 Mayıs 2012, Salı 00:24:53

BUSINESS DÜNYASI BULUŞTU

İş dünyasının vazgeçilmez fuarlarından biri olan EBACE her yıl olduğu gibi bu yıl da özel uçak dünyasını bir araya getirdi. Sadece satıcılar değil, üreticiler, tedarikçiler ve temsil gözetim firmaları ile brokerler da fuarın katılımcıları arasında yer aldı. Türk şirketleri de EBACE’de stant açtılar.

İsviçre’nin Cenevre kentinde her yıl düzenlenen business uçak fuarı EBACE, dün kapılarını bir kez daha açtı. Büyük iş jetlerinden küçük iş jetlerine kadar birçok uçak yeniden görücüye çıkarak alıcıların beğenisine sunuldu.

Uçak satıcılarının yanı sıra helikopter üreticileri, uçak motoru üreticileri, MRO firmaları fuarda yerini aldı. Dünyanın dört bir yanından gelen firmalar kendi tanıtımları yaparken Türk firmaları da boş durmadı.

Türkiye’den fuara Gözen Havacılık, Bilen Havacılık, Merkür Havacılık'tan Halis Din ve Havacılık Müdürü Muhammed Davut Yüce ve son dönemin gözde şirketlerinden ApronJet Havacılık katılıyor. Gözen Havacılık başta Mekin Gözen olmak üzere, Mete Bozyiğit, İzzet Tükenmez gibi ağır toplarla fuara katılırken, Bilen Havacılığın Sahibi Hakan Celt de fuarda idi. ApronJet Havacılık ise Zafer Yeşilgül ile Gökçehan Daçe ile fuarda ilk kez yer aldılar.

Türkiye’den EBACA fuarına çok sayıda havacı da ziyaret amaçlı bulunuyor. Koçoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Koçoğlu, Pan Havacılık Sahibi Mehmet Yılmaz, Air Charter Market adına Harika Akkent, Deniz Salamcı Tasal, havacılık alanında branşlaşan ve  uluslararası bir çok şirketin avukatlığını üstlenen  Şafak Herdem gibi isimler fuarda ikili görüşmeler yapıyorlar.



Uğur Koçoğlu’nun bugün önemli bir iş anlaşması yapacağı öğrenildi. AirportHaber bu anlaşmayı okuyucuları ile paylaşacak.

Yıllardır yapılan EBACE fuarında bu yıl da fuara katılan çoğu işadamları ve business hizmet veren havacılık işletmeleri için 25-40 kişilik süper lüks uçaklarını görücüye çıkarttı. Bu lüks uçaklarda yatak odası, oturma odası, TV odası, banyo ve lüks mutfak bulunuyor.



Dev uçak üreticilerinin yanında üretimi yılan hikayesine dönen HondaJet yine fuarın gözdesi idi. Ziyaretçi akınına dönen HondaJet standı “Ne zaman başlayacak” sorularının en çok sorulduğu yer oldu. AirportHaber’in edindiği bilgilere göre General Electric ile kurulan ortak şirketin ürettiği motorların sertifikasyon sürecinde olumsuzluklar yaşandı. Alüminyumdan üretilen motor pallerinde beklenenden fazla aşınma oldu. İşte bu aşınmayı en aza indirmek için çalışma başlatıldı. BU sebeple HondaJet’in pazara çıkışı yeniden ertelendi.



HondaJet kaynaklarından edinilen bilgilere göre 2013 yılından itibaren HondaJet uçakları artık test uçuşlarını tamamlamış olacak. HondaJet’in 200’ün üzerinde kesin sipariş aldığı belirtilirken gecikmeden kaynaklanan olumsuz havadan dolayı çok sayıda alıcının bu uçağı almaktan vazgeçtiği ifade edildi. HondaJet diğer araçlarının vermiş olduğu güven sayesinde piyasaya geç girmeyi göze aldığı belirtilirken sağlam adımlarla havacılık sektöründe yer almayı amaçladığı kaydediliyor.

HondaJet’in 2014 yılında Türkiye’deki Airex fuarına uçak getirmeyi de planladığı öğrenildi.

ALİ KIDIK EBACE FUARINDAN AKTARIYOR

BUSINESS DÜNYASI BULUŞTU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000