21 Ekim 2012, Pazar 11:48:00

"BURUK KONTOLÖRLER GÜNÜ YAŞIYORUZ"

20 Ekim Uluslararası Hava Trafik Kontrolörleri Günü nedeniyle Kıbrıs Golden Tulip Hotel’de Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası ve Hava Trafik Kontrolörleri Derneği’nin iş birliği ile resepsiyon düzenlendi.

Kıbrıs Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, düzenlenen resepsiyonda şöyle konuştu;

Uluslararası bir tanınmışlığımızın olmamasının halk olarak bize her sektörde sorun  oluşturduğu bu cografyada Sivil Havacılık Dairesi ve özellikle Hava Trafik Kontrol Şubesi uluslararası arenaya açılan tek kapıdır. Biz hava trafik kontrolörleri olarak verdiğimiz güvenli ve kaliteli servis sonucu, transit geçiş yapan yabancı havayolu şirketleri tarafından tercih edilmenin ve Ercan hava sahasını tüm uluslararası uçak şirketlerine kabullendirmenin haklı gururunu yaşarken bir yandan da yıllardır mesleğimize gereken önemin verilmemesinin ve haklarımızın budanmasının burukluğunu yaşıyoruz. Havacılık sektörü bugün dünyada çağ atlamakta kontrolörler hizmet verdikleri meydanlarda el üstünde tutulmaktadırlar.

KKTC’de ise yanlış politik kararların faturası hep çalışanlara kesilmektedir. Bu sorunlar nedeniyle haklarımız ilerletilmek yerine sürekli geriye götürülmekte ve de sömürülmektedir. Bugün kontrolörler gönüllü olarak üst derecelerde ağır koşullarda, ek mesai almadan, hatır gönül ile On-call çalıştırılmakta ve terfi haklarını kazanmış çalışanların, hakları verilmemektedir.

Fedakarlığın hep çalışana yüklendiği, kontrolör sorunlarının her geçen gün büyüdüğü ve tüm iyi niyetimize rağmen hükümet tarafından görmezden gelindiği bir Kontrolörler Günü yaşıyoruz. Bu özel günümüzde yanımızda olan tüm şirket temsilcileri, TEL-SEN Yönetim Kurulu ve Başkanı Tamay Soysan’a bize verdikleri destekden dolayı teşekkür ederiz.

"BURUK KONTOLÖRLER GÜNÜ YAŞIYORUZ"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000