10 Mart 2010, Çarşamba 08:13:04

Bursalıların tercihi: Yunuseli Havalanı

Yenişehir Havaalanı’nın geleceği tartışılırken, Bursa halkı, havaalanı ve hava ulaşımı konusundaki tavrını Yunuseli Havaalanı’nından yana koydu.
  • Arkadaşlar ucak ucaktır. ATR olması önemli degil. Ne derseniz deyin BORA JETİ oraya bekliyoruz. Yeterki açılsın. Yunuselinden Bora jet en az 5 destinasyona ful uçuş yapacak. Vaktinde Bursayla ilgilenmeyen ucak firmalarına ise bizler hadi oradan demeliyiz.
  • Bursalilar ne istediklerini biliyorlarmi? Yarin kalkip Yunuseline inen kucuk ATR tipi ucaklara kalkipta sitem etmesinler ondan sonra?

İçerik Ofisi ile Aksoy Araştırma Şirketi’nin birlikte gerçekleştirdiği, “Bursa Ulaşım Araştırması” başlıklı çalışmasının sonuçları açıklandı. Şubat ayı sonunda, kent merkezinde yaşayan 18-65 yaş arası 384 kişiyle yapılan çalışmada, Bursalılara, ulaşımla ilgili 7 soru soruldu. “Yunuseli Havaalanı’nın yeniden seferlere açılmasını destekliyor musunuz?” sorusuna, ankete katılan Bursalıların, yüzde 90’ı “evet” yanıtı vererek, hava ulaşımının şehir merkezinde olmasını istediklerini dile getirdi. Bu soruya katılımcıların yüzde 8’i “hayır”, yüzde 2’si de “ fikrim yok” cevabını verdi. Araştırmaya katılanlara, “Yenişehir Havaalanı’ndan tarifeli uçuş olması sizin için ne ifade ediyor?”diye sorulduğunda ise, katılımcıların yüzde 46’sı, “Madem yatırım yapıldı, uçuşlar muhakkak oradan yapılmalı” derken, yüzde 19’u “Kente çok uzak. Yenişehir'den uçacağıma deniz yoluyla İstanbul'dan uçarım”, yüzde 19, “İsabetsiz ve doğru planlanmamış bir yatırım. Israr anlamsız” ve yüzde 16’sı da, “En azından havayolu ulaşımının olmasını ifade ediyor”, yanıtlarını verdi.

BURSA HAVAYOLLARI

“Bursa Ulaşım Araştırması” çalışmasına katılanlara, “Bursa iş dünyasının da İzmir’de olduğu gibi Bursa Havayolları Şirketi’ni kurup söz konusu çözümü kendi üretmesi fikrini destekler misiniz?” diye sorulduğunda, yüzde 92 “Evet destekliyorum”, yüzde 5, “Hayır desteklemiyorum” ve yüzde 3 “Fikrim yok” yanıtlarını vererek, Bursalı bir havayolu oluşumuna açık destek verdi. Katılımcılara, “uçakla seyahatte tercihleri” sorulduğunda ise, verilen yanıtlar, Bursa’ya hizmet edecek olası bir havayolu şirketi açısından hedef kitlenin önceliklerine ilişkin önemli ipuçları da içeriyor. Buna göre katılımcıların yüzde 48’i uçakla seyahatte öncelikli tercihlerinin “ucuzluk” olduğunu ifade etti. Katılımcıların yüzde 32’si de “Fiyatı fark etmez, benim için ulaşımda zaman önemli” cevabını verdi. Aynı soruya, katılımcıların yüzde 19’u “Pahalı da olsa Bursa'dan uçmayı”, yüzde 1’i de, “Daha pahalıya mal olsa da İstanbul'dan uçmayı” tercih edeceklerini ifade etti.

NEDEN ÖNEMLİ?

Katılımcılara, “Bursa’dan düzenli uçak seferlerinin olması, sizce hangi açılardan daha önemli ?” sorusu da soruldu ve çoklu cevap verme şansı tanındı. Bu soruya verilen cevaplar ve oranları da şu şekilde gerçekleşti:

Bursa'da yaşayanların daha rahat seyahat etmesi’ yüzde 63
Kentin markalaşması ve imajı’ yüzde 59
Yerli ve yabancı turist çekmek’ yüzde 47
Uluslararası organizasyonların artması’ yüzde 36
Hiçbir açıdan önemi yok’ yüzde 1

Bursalıların tercihi: Yunuseli Havalanı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar ucak ucaktır. ATR olması önemli degil. Ne derseniz deyin BORA JETİ oraya bekliyoruz. Yeterki açılsın. Yunuselinden Bora jet en az 5 destinasyona ful uçuş yapacak. Vaktinde Bursayla ilgilenmeyen ucak firmalarına ise bizler hadi oradan demeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bursalilar ne istediklerini biliyorlarmi? Yarin kalkip Yunuseline inen kucuk ATR tipi ucaklara kalkipta sitem etmesinler ondan sonra?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000