18 Ocak 2013, Cuma 16:01:16

BURSA'DAN BULGARİSTAN'A SEFER İSTİYORLAR

Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Bulgaristan heyeti, Bursa’dan Filibe’ye direkt uçak seferlerinin başlatılması talebinde bulundu.
  • bu ne ya... Önüne gelen uçak seferi istiyo...
  • neyse sıradaki habere geçelim
  • 2010-2011 senesinde haftada 2 defa Üsküp'e uçtu Borajet. 66 kişilik uçağı 1 defa bile dolduramadılar.. En fazla 1 ay sonra hat iptal olur. (Şayet uçulma gafletinde bulunulursa)
  • Sadece Filibe seferleri yetmez, İzmirden de sefer düzenlesinler, Bursa - İstanbul - Tırgoviste seferleri düzenlensin Razgrat, Şumen ve Varna Burgaz için de iyi. Türkiye Bulgaristan arasında 24 saat içinde kaç sefer düzenleniyor, hafta sonlarında bu seferler nekadar artırılıyor, bunun yaz seferleri de düşünülsün. Çok iyi olur, Uçmadığımız konmadığımız yer kalmasın.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Filibe Valisi Zdravko Dimitrov, Genel Sekreter Angel Angelov ve Havaalanı Müdürü Dovcin Angelov’u Tarihi Belediye Binası’nda ağırladı. Filibe heyetinin gündeminde, Bursa ile Bulgaristan arasında kurulması beklenen havayolları çalışmaları vardı.

Bursa’nın güçlü ekonomisiyle dikkat çeken bir kent olduğunu belirten Filibe Valisi Zdravko Dimitrov, Filibe’de bir havaalanı bulunduğunu ve Bursa ile İstanbul tercihli iki dış hat seferini başlatmak istediklerini söyledi. Bölgelerinde yatırım yapan Türk firmaları ile Türkiye ile iş yapan Bulgar firmalarının Bursa ve İstanbul odaklı hava koridoru oluşturulması fikrine sıcak baktıklarını vurgulayan Dimitrov, bu şekilde ticari ilişkilerin daha da güçleneceğine dikkati çekti.

Filibe Havaalanı Müdürü Dovcin Angelov ise Bursa’da Bulgaristan kökenli çok sayıda vatandaşın yaşadığını hatırlattı. Bursa ile Filibe arasında bir hava köprüsü kurulmasının gerekliliğine değinen Angelov, “Takip ettiğimiz kadarıyla Bursa Hava Yolları kuruluş aşamasında. Bursa’dan Almanya, Kosova ve Bulgaristan gibi kentlere dış hat seferlerinin konulması gündemde. Almanya ve Kosova’da şehir hatları belli olmasına rağmen Bulgaristan için bu durum net değil. Bursa’dan Bulgaristan’a yapılması planlanan uçuşların Filibe’ye konulmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Bir havayolu firmasının geçmişte Sofya’ya dış hat seferleri koyduğunu, fakat uçakların kapasitesinin dolmaması sebebiyle bu seferlerin iptal edildiğini hatırlatan Angelov, “İnsanlar Sofya’da indikten sonra 200 kilometre geri gidiyorlardı, bu da ekstradan 3 saat daha kaybettiriyordu. Bu durum eski yol olan feribot ve otobüs seferlerini daha cazip kıldı. Onun için Bursa’dan Bulgaristan’a başlatılacak uçak seferlerinin Filibe’ye yapılması şart” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, yönetim olarak birinci önceliklerinin vatandaşın işini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti. Bursa’nın yararına olacak herhangi bir yatırım için belediye başkanlarından bakanlara kadar herkesin fikir birliğinde olduğunu belirten Karadağ, “Bursa Hava Yolları, kuruluş aşamasında. Bu iş Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde yürüyor. Talepler yoğunlaşırsa biz de böyle bir adımı atmak isteriz” şeklinde konuştu.

Talebi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ileteceğini belirten Başkanvekili Karadağ, ziyaretin sonunda Filibe heyetine Bursa’ya özgü hediyeler verdi.

BURSA'DAN BULGARİSTAN'A SEFER İSTİYORLAR

Yorumlar

yasas ~ 11 yıl önce
bu ne ya... Önüne gelen uçak seferi istiyo...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peters.... ~ 11 yıl önce
neyse sıradaki habere geçelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 11 yıl önce
2010-2011 senesinde haftada 2 defa Üsküp'e uçtu Borajet. 66 kişilik uçağı 1 defa bile dolduramadılar.. En fazla 1 ay sonra hat iptal olur. (Şayet uçulma gafletinde bulunulursa)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Filibe Yetmez ~ 11 yıl önce
Sadece Filibe seferleri yetmez, İzmirden de sefer düzenlesinler, Bursa - İstanbul - Tırgoviste seferleri düzenlensin Razgrat, Şumen ve Varna Burgaz için de iyi. Türkiye Bulgaristan arasında 24 saat içinde kaç sefer düzenleniyor, hafta sonlarında bu seferler nekadar artırılıyor, bunun yaz seferleri de düşünülsün. Çok iyi olur, Uçmadığımız konmadığımız yer kalmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000