17 Kasım 2017, Cuma 08:55:19

Bursa'da ultralight uçuşlar başladı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (Dostum) bünyesinde yeni nesil uçak ultralight ile uçuşlar başladı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (Dostum) bünyesinde yeni nesil uçak ultralight ile uçuşlar başladı.

İnegöl’ün saklı kalmış güzelliklerini öne çıkartmak için önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’ün turizm ile anılması noktasında elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bacasız sanayi dediğimiz turizmden şehrimizin hak ettiği payı alması noktasında bütün dinamiklerimizi harekete geçirerek çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz. Turizm alanında öne çıkarmak istediğimiz önemli merkezlerimizden birisi de tabii ki Dostum. Dostum ile kısa bir sürede epey yol aldığımızı düşünüyoruz. Dostum’da doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık ve oryantiring gibi pek çok doğa sporunu bünyesinde barındıran 12 branşımız var. Dostum, doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez. Biz inanıyoruz ki belediyemizin mega projelerinden biri olan ve İnegöl’ü bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin yeni merkezlerinden biri haline getirmesi planlanan DOSTUM projesiyle çok güzel işlere imza atacağız” şeklinde konuştu.

Dostum’un İnegöl’ün saklı kalmış güzelliklerini ortaya çıkardığını belirten Taban, “Sivil havacılık alanında bizim çok önemsediğimiz bir alan olan ultralight uçağımız ile vatandaşlarımızı farklı bir maceraya yelken açtırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni nesil uçak olan ultralight ile adrenalin tutkunlarının gökyüzünün keyfini doyasıya yaşayacağına yürekten inanıyorum. Ultralight azami kalkış ağırlığı 750 kilodan az 2 kişilik sportif tek motorlu bir uçak” diye konuştu.

Bursa'da ultralight uçuşlar başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000