31 Temmuz 2010, Cumartesi 08:09:49

Bursa'da paraşüt yarışması yapıldı

Bölgesel Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Eğitim Yarışması Bursa Kupası Orhangazi Gürle Dağı'nda yapıldı.

Gökyüzü Hava Sporları Kulübü tarafından Bursa Kent Konseyi Havacılık Çalışma Grubu, Orhangazi Belediyesi, Yenisölöz Belediyesi, Hava Sporları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 'Bölgesel Yamaçparaşütü Mesafe Uçuşu Eğitim Yarışması Bursa Kupası' Orhangazi Gürle Dağı'nda renkli görüntülere sahne oldu. Bursa'da yapılan ilk mesafe uçuşu olma özelliği taşıyan yarışma, Bursalı pilotların yarışma uçuşları konusunda eğitilmesi, daha fazla yarışma pilotu yetiştirilmesi ve kentin doğa sporları ve sportif havacılık potansiyelinin tanıtılması amacıyla hayata geçirildi.

4 Türk ve 1 İtalyan takımın katıldığı zorlu yarışmada pilotlar, görev komitesi tarafından belirlenen ve 2- 3 saatlik uçuştan oluşan zorlu rotayı tamamlamaya çalıştı. Yarışma sonunda Gökyüzü Hava Sporları Kulübü'nden Serdar İlker birinci, aynı kulüpten Erol Aslantaş ikinci ve Albatros Hava Sporları Kulübü'nden Özay Zorlu üçüncü oldu. Kulüpler sıralamasında ise Gökyüzü Hava Sporları Kulübü birinci, Albatros Sportif Havacılık Kulübü ikinci, Sakarya Hava Sporları Kulübü ise üçüncü geldi.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Orhangazi Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar, Yenisölöz Belediye Başkanvekili Muharrem Aksoy ve Orhangazi Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Salih Turgut Mete verdi.

Bursa'da paraşüt yarışması yapıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000