22 Kasım 2017, Çarşamba 15:18:05

Bursa'da olası bir tehlike son anda önlendi!

Bursa Yenişehir Havalimanı'ndan kalkış için hazırlık yapan özel bir uçağın kalkış öncesi olası bir tehlike fark edilerek durdurulduğu öğrenildi.
  • Bu olayın haber olmaması daha da korkunç olurdu. Haber olması bile bir gelişme. Raporlayanlar için ayrıca teşekkür
  • kaptanlar sadrazamin sol eli olduğu için böyle işler biz gariban f/o lara ait... ( herşey tamam mı oğlum ?? hadi gidelim... )
  • Kaptanın görmemesi yanlış zatende. Özel uçaklara hizmet veren ops motor çalışmadan önce zaten body check yapıp sonra motor çalıştırma izni verir haberde yanlışlık yoksa uçak hareket etmeden diyor yani motorlar çalışmış. Ops son anda farketsede o da visual check yapması lazımdı en azından. Bende çok body check yapmam jetlerde ama yinede şöyle bir bakilir uçağın etrafında. Kaptanlar zaten hatalı ops ise hatasıni son anda farketmiş. Yoğun tempo ve yer hizmetlerindeki durumlar bazen pilot teknik veya diğer aksaklık sorun yada kazaları operasyonculari farketmesini engelleyen bi unsur.
  • Bu tip uçaklarda bakılacak nerdeyse tek yer pitot tüpleridir.
  • Gazi actiginda hizin yerinden oynamadigini gorunce nasil olsa kalkistan vazgecerdi. Sonucta bloke olmus degil tamamen kapali. Birgen air ile ne baglantisi va anlayamadim. Birgen airdeki yanlis indikasyon veriyordu, bu ucak hicbir indikasyon vermeyecekti...
  • Ben o jetin sahibi olsam pilot tan para keser. O adama verirdim
  • Aynı başarıyı tgs personelindende bekliyoruz yok öle serviste bır bır konuşup beni uyandırmak hırrr
  • Arkadaşımızı dikkatinden dolayı tebrik ederim. Bence ödüllendirilmeli.
  • İşte böyle pilotlara şans veriyorsunuz 15 bin saat uçuşlu pilotları alöazsınız
  • Aylik 30bin lira kazanan pilot görmüyor ama asgari ucrete çalışan işçi görüyor.

Bursa Yenişehir Havalimanı'ndan kalkış için hazırlık yapan özel bir uçağın, olası bir kazaya neden olabilecek ciddi bir aksaklık farkedilerek durdurulduğu öğrenildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Bursa Yenişehir Havalimanı'ndan kalkış yapacak özel bir uçağın kokpit ekibi uçağa geçerek son kontrollerini yaptı. Kaptan pilot uçağı hareket ettireceği sırada Çelebi personeli uçağın pitot tüplerinin kılıfla kapalı olduğunu fark etti. Bunun üzerine el kol hareketleriyle kokpiti uyarmaya çalışan Emine Danış'ın çabalarını kaptan pilot farkedemedi.

Çelebi personeli Emine Danış, uçak hareket etmeden saniyeler önce burun kısmındaki kılıfı çıkararak uçağın önüne geçip kaptan pilota gösterdi. Bunun üzerine durumu farkeden kaptan pilot uçağın kapılarını açtı. Diğer kılıflar toplanıp son kontroller yapıldıktan sonra uçak tekrar kapı kapattı.

Olası bir tehlikeye neden olabilecek durum sonrasında kaptan pilot, Çelebi personeline teşekkür etti.

AKILLARA BİRGEN AIR KAZASINI GETİRDİ

Söz konusu pitot tüpü vakası akıllara 21 yıl önce yaşanan Birgen Air kazasını getirdi. 1996 yılında Dominik Cumhuriyeti'nin Gregorio Havaalanı'ndan kalkış yapan Birgen Air'e ait Boeing 757-225 tipi 189 kişiyİ taşıyan uçak okyanusa düşerek 189 kişiye mezar olmuştu. O kaza sonrasında yapılan incelemelerde uçağın pitot tüplerine kılıf takılmadığı ve oraya yuva yapan arıların gösterge arızasına neden olduğu belirlenmişti.

IATA'YA ÖRNEK OLARAK SUNULACAK

Çelebi personelinin dikkati ciddi bir tehlikenin önüne geçerken, Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz tarafından da IATA'ya örnek apron emniyeti vakası olarak sunulacağı öğrenildi.

©AirportHaber Özel



Bursa'da olası bir tehlike son anda önlendi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

X-MAN ~ 6 yıl önce
Bu olayın haber olmaması daha da korkunç olurdu. Haber olması bile bir gelişme. Raporlayanlar için ayrıca teşekkür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
garip pilot ~ 6 yıl önce
kaptanlar sadrazamin sol eli olduğu için böyle işler biz gariban f/o lara ait... ( herşey tamam mı oğlum ?? hadi gidelim... )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ops. ~ 6 yıl önce
Kaptanın görmemesi yanlış zatende. Özel uçaklara hizmet veren ops motor çalışmadan önce zaten body check yapıp sonra motor çalıştırma izni verir haberde yanlışlık yoksa uçak hareket etmeden diyor yani motorlar çalışmış. Ops son anda farketsede o da visual check yapması lazımdı en azından. Bende çok body check yapmam jetlerde ama yinede şöyle bir bakilir uçağın etrafında. Kaptanlar zaten hatalı ops ise hatasıni son anda farketmiş. Yoğun tempo ve yer hizmetlerindeki durumlar bazen pilot teknik veya diğer aksaklık sorun yada kazaları operasyonculari farketmesini engelleyen bi unsur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsaf ~ 6 yıl önce
Bu tip uçaklarda bakılacak nerdeyse tek yer pitot tüpleridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sikinti yok ~ 6 yıl önce
Gazi actiginda hizin yerinden oynamadigini gorunce nasil olsa kalkistan vazgecerdi. Sonucta bloke olmus degil tamamen kapali. Birgen air ile ne baglantisi va anlayamadim. Birgen airdeki yanlis indikasyon veriyordu, bu ucak hicbir indikasyon vermeyecekti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 6 yıl önce
Ben o jetin sahibi olsam pilot tan para keser. O adama verirdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lulili ~ 6 yıl önce
Aynı başarıyı tgs personelindende bekliyoruz yok öle serviste bır bır konuşup beni uyandırmak hırrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atalante ~ 6 yıl önce
Hüloooo
Ops ~ 6 yıl önce
Hüloo ki ne hüloo
Carleone's ~ 6 yıl önce
Arkadaşımızı dikkatinden dolayı tebrik ederim. Bence ödüllendirilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Glser ~ 6 yıl önce
İşte böyle pilotlara şans veriyorsunuz 15 bin saat uçuşlu pilotları alöazsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 6 yıl önce
Aylik 30bin lira kazanan pilot görmüyor ama asgari ucrete çalışan işçi görüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000