16 Mart 2012, Cuma 08:16:00

Bursa'da hedef uçak üretimi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, "Hedefimiz Bursa'da uçakların da yapılması. 2,5 yılda üretilen ilk yerli tramvay, hem Bursa'ya hem Türkiye'ye katkı sağlayacak'' dedi.
  • Bende Inegol'de uzay mekigi fabrikasi kuracagim. Ay ile dunya arasinda karsilikli seferler kurariz. Aydaki istasyon icinde Rize'li arkadaslara ihtiyacim olucak, kendileri malum cok girisken olduklari icin THY'nin gozdeleri, olmadi hizmetle isbirligi yaparim, orayada bir cemaat okulu yapariz insallah. Birde astronot yetistirmemiz lazim, bu konuda da THK ile isbirligi yaparim.Neydi o pasamizin adi, her ne ise eminim kendisi bu konuya sicak yaklasir. THY aldigi ucaklara Inegol adini vermiyor, bizde oyleyse ilk yaptigimiz uzay mekigine Inegol deriz.Digerlerinede sirasiyla Inegol'un kasaba ve koylerinin adlarini veririz.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesinin mart ayı meclis toplantısında, Türk ekonomisinin ayağa kalkması için yerli markaların üretilmesinin önemine değindi.

Bu doğrultuda yerli tramvay üretimi önemsediklerini anlatan Altepe, şöyle devam etti:

''Biz yol göstericiyiz. Hedefimiz Bursa'da uçakların da yapılması. Bursa'nın böyle bir gücü var. 2,5 yıl gibi bir sürede üretilen ilk yerli tramvay, hem Bursa'ya hem Türkiye'ye katkı sağlayacak. Biz bir vagona 8 milyon lira ödüyorduk, şimdi vagon almak isteyen ülkeler bize para ödeyecekler, hem de paranın yarıdan fazlası Türkiye'ye kalacak.''
Bursa'da hedef uçak üretimi

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bende Inegol'de uzay mekigi fabrikasi kuracagim. Ay ile dunya arasinda karsilikli seferler kurariz. Aydaki istasyon icinde Rize'li arkadaslara ihtiyacim olucak, kendileri malum cok girisken olduklari icin THY'nin gozdeleri, olmadi hizmetle isbirligi yaparim, orayada bir cemaat okulu yapariz insallah. Birde astronot yetistirmemiz lazim, bu konuda da THK ile isbirligi yaparim.Neydi o pasamizin adi, her ne ise eminim kendisi bu konuya sicak yaklasir. THY aldigi ucaklara Inegol adini vermiyor, bizde oyleyse ilk yaptigimiz uzay mekigine Inegol deriz.Digerlerinede sirasiyla Inegol'un kasaba ve koylerinin adlarini veririz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000