24 Ağustos 2011, Çarşamba 18:05:10

BURSA'DA HAVAYOLU HEYECANI...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, TÜRSAB bünyesinde açılacak olan havayolu şirketleri sayesinde Yunuseli Havaalanı'ndan yurt içine ve yurt dışına yolcu taşınabileceğini söyledi...
TÜRSAB, Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu ve Bursa Valiliği, Güney Marmara Profesyonel Turist Rehberleri Derneği (GÜMRED) ve Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği, (GÜMTOB) yetkililerinin katıldığı iftar yemeğinde, Bursa turizminin ele alındığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Akkuş, ''3,5 yıl önce Bursa'da turizmin "t"si bile konuşulmazdı. Ama şimdi herkes Bursa'da turizmden bahsediyor. 75 hizmet sektörü turizmden faydalanıyor ve bu sektörden ekmek yiyor. Lokomotif bir sektörün başındayız" diye konuştu.
 
Bursa'da turizmin önemli olduğunu ve turizmi bir yerlere taşımak için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade eden Akkuş, "Yenişehir Havaalanı, Uludağ, Dağyenice gibi yerlerle ilgili sıkıntılarımız devam ediyor. Büyük otelcilerin Bursa'ya gelip yatırım yaptıklarını biliyoruz. Bursa, İstanbul'dan sonra gidilecek en güzel yerlerden biri oldu.

İstanbul ile özdeşleştirerek Bursa turizmini bir yerlere taşımaya çalışıyoruz. İstanbul'dan sonra Bursa'nın da turizm pastasından payına düşeni alması için elimizden
geleni yapacağız. Bu çalışmalardan biri de Bursa'nın kendi havayolu şirketini kurması. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği, Bursa'da bir havayolu şirketi kurulması için çalışmalara başladı. Biz de buna katkı sağlayarak kendi şirketimizi kurmak istiyoruz. Böylece Yunuseli Havaalanı'ndan küçük uçaklarla hem yurt içinde hem de yurt dışına yolcu taşımacılığı yapacağız. Böylece hem Bursa hem de Yunuseli Havaalanı yeni bir ivme kazanacak" dedi.
 
Yeni kurulacak olan havayolu şirketine Arapların da olumlu baktığını ifade eden Akkuş, bu amaçla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Orta Doğu'daki 22 ülkenin Turizm Teşkilat Başkanı Prens Emir Bender Bin Sultan'ın misafiri olarak Cidde'ye gittiğini söyledi. Akkuş, "Havayolu şirketinin kurulması için Arap yatırımcıların da talepleri olursa buna sıcak bakarız. Çünkü bu yıl en çok Arap turist Türkiye'ye geldi. Bunun için Yunuseli Havaalanı bizim için önemli" diye konuştu.
BURSA'DA HAVAYOLU HEYECANI...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000