27 Ağustos 2017, Pazar 11:09:49

Bursa, uzay ve havacılık üssü olacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, TUBİTAK ve Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile Bursa'ya Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi inşa ediyor. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın temelini attığı merkez tamamlandığında burada yapılan çalışmalar Bursa'yı dünyanın gündemine taşıyacak.
  • Astronot alımları ne zaman yapılacak? Deneyim aranıyormu yoksa vasıfsız astronotmu alınacak ? Prezantabl bir astronot sınırlı sayıda ,bilgi alabilirmiyiz ?
  • Marsa gidiyoruz oraya demokrasi goturecez.....
  • Bizler Uzay seviyesine daha gelemedik, Yillardir yapacagimiz ucagin 1 resmini goremedik.Goren varsa ne Alaa. Ne asamada oldugunu bile bilemiyoruz. Eger kendi ucagimizla 100 kisilik HACI Adayini, Kutsal Topraklara goturursek. Ne Mutlu TURKUM Diyene. Saygilar sunuyorum Efendilerim.
  • İslam düşmanları yorumlara dolusmuş.Reis daha neler yapacak biraz daha sabır !!!
  • Ulkemizde yeni mezun veya tecrubeli teknisyenlere teknisyen yardimcilarina is buldunuz istihtam sagladiniz birde uzay araci olmadigi halde astronot yetistiricez diye laf konusun. Siz once turkiyenin havacilik okulu olan thk universitesini bi adam gibi duzeltin ondan sonra baska islere bakarsiniz. Gereksiz insanlar....
  • Şu habere negatif yorum yapanlara acıyorum.Kendini akıllı ,elit ve ayrıcalıklı zanneden gerçekte zavallılar güruhusunuz.Sizin zihniyetinizle bu ülkede birşey yapılamaz ki, gerçekte geçmişte bunu gördük.Bu ülkede birileri birşeyler yapmaya çalışıyor,gene başladınız istemezüklere.Önceden böyle şeylerin haberi yapılamadığı gibi,hayali bile kurulmazdı.Çöp dağlarından,su kesintilerinden, hastane kuruklarından insanlar bezmişti.Sanırım sizler bunları istiyorsunuz ve bunlara müstehaksınız.Eleştiri yapın anlarım.Mesela evet astronot okulu şöyle olsun,şurda olsun,layık olanlar eğitim alsın vs.vs.Yok sizin derdiniz başka ki bu objektif bakabilen kimselerce malum zaten.Kusun kininizi rahatlayın.Nasıl olsa kervan yürür.Başlayın negatif tiklemeye,rahatlar,mutlu olursunuz.
  • İşleri güçleri halkı kandırmak,her yaptıkları boş işler,büyük bir balon....
  • bu bakan önce milli arabyı yaptı sonra milli uçağı şimdide milli astronotu tebriler, his dediğin böyle birşey!
  • Astronotlara organik hosaf bedava!!
  • Tayyip gelmeden önce Atatürkçüler hep astronot yetiştiriyorlardı zaten.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın temelini attığı Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Bursa’nın adını dünya gündemine taşıyacak. “Bursa beni heyecanlandıran şehir” diyen Işık, Türkiye’nin artık gökyüzünü ihmal etmeyeceğini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, TUBİTAK ve Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile Bursa'ya Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi inşa ediyor. 13 bin metrekare alanda kurulacak olan merkez, Avrupa'nın en iyisi, dünyanın ise 5 uzay eğitim merkezinden biri olacak. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın temelini attığı merkez tamamlandığında burada yapılan çalışmalar Bursa'yı dünyanın gündemine taşıyacak.

IŞIK'TAN BURSA'YA ÖVGÜ

Bilimin temelinin merak ve sorgulama olduğuna dikkati çeken Işık, yeterli düzeyde matematik, fen, teknoloji ve mühendislik eğitimi alamayan toplumların bilim üreteme şansının olmadığını söyledi. Uzay ve havacılığa merak uyandırmak için bu gibi tesislerin önemli olduğuna dikkat eden Işık, "Son dönemde iktidar olarak ciddi hamleler yaptık. Göktürk uydusunu ürettik. Şimdi de TÜRKSAT 6A'yı geliştirerek 2020'de uzaya fırlatmayı hedefliyoruz. Bu alanda kendimizi geliştirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdiden, Türkiye'nin uzay ve havacılıkta en iyi şehri Bursa olacak diyebilirim. GUHEM bu noktada büyük bir rol üstleniyor. Bursa ve BTSO'nun Gökmen Projesi ilk günden bu yana beni heyecanlandırmaya devam ediyor. Bu tesis bittiğinde çocuklarımız uzay ve havacılığa daha çok meraklı olacak. Bu alanda çalışan bilim adamı sayımız büyük ölçüde artacak ve dünya standartlarını yakalayacağız" görüşünü dile getirdi.

'ASTRONOT YETİŞTİRECEĞİZ'

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, otomotiv, tekstil ve makine gibi sektörlerin merkezi konumunda bulunan Bursa'nın uzay, havacılık ve savunma gibi yüksek teknolojili sektörlerde de gelişime açık olduğuna dikkat çekti. GUHEM ile uzay, havacılık ve savunma alanlarında da Bursa'yı önemli bir merkez haline taşımak istediklerini ifade eden Başkan Burkay, "Türkiye'nin hedeflerinde farklı bir rol üstlenen Bursa, ülkemizin ilk astronotunu yetiştirecek bir altyapıya kavuşuyor. TÜBİTAK ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaklaşık 200 milyon TL'lik çok önemli bir yatırımı kentimize kazandırıyoruz" dedi.

HER KATINDA İNTERAKTİF UYGULAMALAR OLACAK

İnşa edilecek merkezin her katında uzay ve havacılıkla ilgili eğitim amaçlı düzenek ve sergiler yer alacak. İlk ve orta öğretim öğrencilerinin uzay ve havacılık konusundaki farkındalığını artırma hedefiyle hayata geçecek olan GUHEM, 150 farklı interaktif düzeneğin yanı sıra, havacılık, uzay inovasyon merkezi ve dikey rüzgar tüneli gibi farklı uygulamalara sahip olacak. Uzay üssünün binası, dikkat çeken bir mimariyle inşa edilecek. Merkezin ilk katında havacılığın gelişimine ışık tutan düzenekler ve günümüzde kullanılan uçuş simülatörleri yer alırken, uzay katı olarak adlandırılan ikinci katta ise atmosfer olayları, güneş sistemi ve gezegenlere ilişkin düzenekler sunulacak. (Sabah)

Bursa, uzay ve havacılık üssü olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (91)

Alımlar ~ 7 yıl önce
Astronot alımları ne zaman yapılacak? Deneyim aranıyormu yoksa vasıfsız astronotmu alınacak ? Prezantabl bir astronot sınırlı sayıda ,bilgi alabilirmiyiz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mars ~ 7 yıl önce
Marsa gidiyoruz oraya demokrasi goturecez.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye sevdalisi ~ 7 yıl önce
Bizler Uzay seviyesine daha gelemedik, Yillardir yapacagimiz ucagin 1 resmini goremedik.Goren varsa ne Alaa. Ne asamada oldugunu bile bilemiyoruz. Eger kendi ucagimizla 100 kisilik HACI Adayini, Kutsal Topraklara goturursek. Ne Mutlu TURKUM Diyene. Saygilar sunuyorum Efendilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs harekat ~ 7 yıl önce
İslam düşmanları yorumlara dolusmuş.Reis daha neler yapacak biraz daha sabır !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATEIST ~ 7 yıl önce
BOS BOS KONUSUYORLAR ISTE TAKMA KAFANA
! ~ 7 yıl önce
Ulkemizde yeni mezun veya tecrubeli teknisyenlere teknisyen yardimcilarina is buldunuz istihtam sagladiniz birde uzay araci olmadigi halde astronot yetistiricez diye laf konusun. Siz once turkiyenin havacilik okulu olan thk universitesini bi adam gibi duzeltin ondan sonra baska islere bakarsiniz. Gereksiz insanlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bülent ~ 7 yıl önce
Şu habere negatif yorum yapanlara acıyorum.Kendini akıllı ,elit ve ayrıcalıklı zanneden gerçekte zavallılar güruhusunuz.Sizin zihniyetinizle bu ülkede birşey yapılamaz ki, gerçekte geçmişte bunu gördük.Bu ülkede birileri birşeyler yapmaya çalışıyor,gene başladınız istemezüklere.Önceden böyle şeylerin haberi yapılamadığı gibi,hayali bile kurulmazdı.Çöp dağlarından,su kesintilerinden, hastane kuruklarından insanlar bezmişti.Sanırım sizler bunları istiyorsunuz ve bunlara müstehaksınız.Eleştiri yapın anlarım.Mesela evet astronot okulu şöyle olsun,şurda olsun,layık olanlar eğitim alsın vs.vs.Yok sizin derdiniz başka ki bu objektif bakabilen kimselerce malum zaten.Kusun kininizi rahatlayın.Nasıl olsa kervan yürür.Başlayın negatif tiklemeye,rahatlar,mutlu olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadıköylü ~ 7 yıl önce
İşleri güçleri halkı kandırmak,her yaptıkları boş işler,büyük bir balon....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 7 yıl önce
bu bakan önce milli arabyı yaptı sonra milli uçağı şimdide milli astronotu tebriler, his dediğin böyle birşey!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*_* ~ 7 yıl önce
Astronotlara organik hosaf bedava!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş İzmirli ~ 7 yıl önce
Tayyip gelmeden önce Atatürkçüler hep astronot yetiştiriyorlardı zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ata ~ 7 yıl önce
Dostum bu yorumunu sırf demokratık olan bir devlete yazarsın. Atatürk sana bunu bıraktı ama bu yetmiyormuş demeki akılı degilsin Astronot olamasın tosunum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000