01 Ekim 2012, Pazartesi 08:19:36

BURSA HAVAYOLLARI İÇİN SON 15 GÜN

Bursa Havayolları'na ortaklık için 15 gün süre var...
  • Antalya, Bodrum isteriz. İstanbul'lu tatile 1 saatte gidiyor, biz 8 saatte. Bir de demiyorlar mı gelin İstanbul'dan binin diye ! Siz gelin Bursa'dan binin bakalım güzel mi oluyor. İnşallah tutar da bu İstanbullular sonunda bi susar.
  • hocam bursali is adamlari yurt disina gitmeden once bir gun evvelsinden giderler istanbuldaki ikinici evlerinde, yada otelde gecesini gecirirler.adamlarin dumenini bozmayi bursadan yurt disina isadami tasimak hayaldir. yerlisi (zaten saat basi buklgaristana kalkan otobus ile bulgaristana gidiyor. kimi tasiyacaksin hocam? nereye tasiyacaksin? . is adami zaten rotayi oturtmus. istedigi yere istedigi sekilde ucuyor...
  • Yabancılar sadece ortak kalsınlar kokpitte Türkler olsun şirkette...
  • İnşallah kurulurda bizde Antalyadan 40 aktarma yapıp memleketimize gitmek zorunda kalmadan rahat rahat ulaşımımızı sağlarız..
  • Projenin tutması çok zor.
  • Zaten SHGM kurallarina gore mecburen %51i Turk sermayesi olmak zorunda, yoksa ruhsat alamaz.
  • Projenin başarısız olması için hiç neden yokmuş. Ben bile en az 10 neden sıralayabilirim.
  • Umarım en kısa zamanda herşey netleşir ve yüzlerce kişiye yeni bir ekmek kapısı açılır. Böylelikle yabancı şirketin bizim ülkemizdeki hakimiyetini azda olsa kırarız...
  • Eger yuzde 51'den fazla hisse Turk olmayanlarin elinde olursa bu sirket Turk kanunlarina gore "Turk" sirketi sayilip "TC" ucak kaydi verilebilirmi? Umarim cogunluk Turkiyede olur.
  • Cok güzel bir proje...Yolunuz acık olsun...

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ortak Girişim Grubu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) yüzde 10 oranında hissedar olacağı Bursa Havayolları (BHY) şirketinin projesi Bursalı işadamlarına tanıtıldı.

30 milyon dolar ödenmiş sermaye ile hayata geçirilmesi düşünülen projeye 22 üyesi bulunan Arap Birliği Turizm Teşkilatı da büyük ilgi gösteriyor. Konuyla ilgili temaslarda bulunmak üzere Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid'in de önümüzdeki günlerde Bursa'ya gelmesi bekleniyor.

Bursa ortak Girişim Grubu tarafından ilk etapta Arap sermayesine BHY'nin yüzde 45 hissesinin teklif edildiği, Arap Birliği Turizm Teşkilatı'nın da bu orana sıcak baktığı ve Dr. Bandar Fahad El-Fehaid'in de Bursa'ya ayrıntıları görüşmek için geleceği edinilen bilgiler arasında. Öte yandan valilik, belediye ve BTSO, hisselerin en az yüzde 51'inin Bursalı sanayiciler tarafından alınması için ısrarcı olurken, Bursalı işadamlarına konuyla ilgili karar vermeleri için 15 gün süre tanındı. Bu süre zarfında işadamlarının projeyi ayrıntılarıyla değerlendirme şansları olacak. BHY'nin ortaklık yapısının 15 Ekim'den sonra netleşmesi bekleniyor.

“Projenin başarısız olması için hiçbir neden yok”

Bursa Havayolları'nın kent için yeni bir fırsat olduğunun altını çizen Vali Şahabettin Harput, "Bursa Havayolları kuruluş hadisesi uzun süredir herkesin gündeminde. Arap Turizm Örgütü ile yaptığımız işbirliği çalışmaları Sayın Başbakanımızın 22 Nisan'da Türk-Arap Turizm Buluşması ile tüm dünyaya verdiği mesajlardan sonra bu konu gündeme geldi. Böyle bir teşebbüsün zamanın anlamlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü 2013'ün Bursa'nın Arap turizm başkenti, turizm destinasyon merkezi olarak belirlendi" dedi.

Uçuşlar için Yenişehir Havaalanı'nın kullanmasının kararlaştırıldığını bildiren Harput, "İlk planda 30 milyon euroluk bütçe ve 5 uçaklık bir filo ile bu işe başlanması kararlaştırıldı. Türk ve Arap işbirliği ile yürütülecek olan bu çalışma Bursa'nın teşebbüsüdür. Bu elimizi taşın altına koyarak oluşturduğumuz bir teşebbüstür. Topyekün bir proje olarak yola çıkıyoruz. Bu projenin başarısız olması için hiçbir neden yok" diye konuştu.

"Gönlümden geçen en az % 51'inin Bursa'ya ait olması"

Proje ortaklarından BTSO Genel Başkanı Celal Sönmez de, projenin en az yüzde 51 hissesinin Bursa'da kalması gerektiğini vurgulayarak, "Bursa Havayolları denince benim aklıma gelen 1977'de dönemin BTSO başkanı olan babam Ali Osman Sönmez tarafından Bursa - İstanbul arasında sefer yapmak üzere kurulan bir şirkettir. 21 sene devam etti, 1998 yılında kapatmak durumunda kaldık. Şimdi bugün bu şirketin misli ile yeniden doğuyor olması hakikaten gurur verici" şeklinde konuştu. Bursa Havayolları'nın çok karlı olacağını düşündüklerini belirten Sönmez, özellikle Bursa-Van, Bursa-Antep gibi uzun mesafeli yerlere planlanacak uçuşların sistemi fizibl kılacağını kaydetti.

Hisselerin dağılımı ile ilgili de değerlendirme yapan Celal Sönmez şunları söyledi: "BTSO, Büyükşehir Belediyesi ve valiliğin bu hisselerin yüzde 10'una talip olsa 3 milyon dolar civarında bir bedel ortaya çıkar. Bu kurumlar daha fazlasını da verebilirler ama burada bir KİT yada BİT yaratmamamız gerekir. Her şeyin özeleştirildiği bir dönemde kalkıp da biz özel sektör olarak karı gördüğümüz halde katılmayıp, kamu yapsın, diyorsak bu Bursa'nın girişimcilik ruhuna da yakışmaz. Gönlümden geçen en az yüzde 51'inin Bursa'ya ait olmasıdır. Eğer olmaza Arap sermayesi kendilerine kalacak olan orana talip. Bu projenin ismi 'Bursa Havayolları' olacaksa bunun yüzde 70-80'i Arap sermayesinde olmamalı. En az yüzde 51'i bizim olacaksa kamuya ait 3 milyon doları çıkardıktan sonra 12 milyon dolar civarında bir bedel Bursa şehrine kalıyor. Bunu Bursa şehri karşılar. Karşılaması da gerekir" açıklamasını yaptı.

Ortaklık yapısı 15 Ekim'den sonra netleşir

Bursa ortak Girşim Grubu adına konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni ise 2023 vizyonunda havayolundan yoksun bir Bursa'nın büyük tezat teşkil edeceğinin altını çizerek, "Biz havayolu için İstanbul'a taşınmaktan usandık. Ama İstanbul bizi taşımaktan usanmadı. Çünkü onlar siz buraya gelin biz sizi taşırız diye servis dahi koyuyor. Bu şekilde turizm de gelişmez. Herkes sahip çıksın bu proje başarılı olsun, sonra sağda solda ağlamayalım" ifadesini kullandı. Hasan Çepni, Bursalı işadamlarına projeyi değerlendirmeleri için 15 gün süre tanındığını, 15 gün sonunda yapılacak dönüşlerle ortaklık yapısının büyük ölçüde belirlenmiş olacağını da sözlerine ekledi.

İş çevreleri BHY'ye sıcak bakıyor

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş: Hava ulaşımı konusunda başarıya hep birlikte odaklanırsak, hedefe emin adımlarla yürürsek Yenişehir'i faydalı bir şekilde kullanıp sonuca gidebiliriz. Bunun için Yenişehir Havaalanı'nın konsepti sil baştan değişmeli. Havaalanına ulaşım kolaylaştırılmalı.

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er: Bursa'nın denizden sonra hava yolunda da kendi şirketini kurması bizim için oldukça sevindirici. BHY'nin Bursa'nın vizyonuna yakışacağını ve yıllardır ilimiz için büyük bir sorun haline gelen hava yolu seferlerinin düzene gireceğini düşünüyorum.

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Rıdvan Güler: Türkiye'nin bebe ve çocuk konfeksiyonu üretiminin büyük bölümünü Bursa yapıyor. Bursa'da üretilen ürünler dünyanın çeşitli ülkelerine gidiyor. Ancak, özellikle yabancı müşterilerimizin Bursa'ya ulaşımında yıllardır sıkıntı yaşanıyor. Yabancılar ancak çeşitli aktarmalar yaparak ve daha uzun zaman harcayarak kentimize gelebiliyor. BHY ile dünya standartlarında havayolu ulaşımı sağlanırsa bunun Bursa ekonomisine olumlu katkıları olur.

Bursasporlu Sanayici ve İşadamları Derneği (BURSİAD) Başkanı Turgut Topçu: "Spor faaliyetleri anlamında da şehrimize gelen takımların ulaşımı açısından Bursa Hava Yolları'nın çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde geç bile kaldık. Bursasporlu işadamları olarak üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız" dedi. (Dünya)

BURSA HAVAYOLLARI İÇİN SON 15 GÜN

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Tatil yerlerine de sefer ! ~ 12 yıl önce
Antalya, Bodrum isteriz. İstanbul'lu tatile 1 saatte gidiyor, biz 8 saatte. Bir de demiyorlar mı gelin İstanbul'dan binin diye ! Siz gelin Bursa'dan binin bakalım güzel mi oluyor. İnşallah tutar da bu İstanbullular sonunda bi susar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kenny ~ 12 yıl önce
hocam bursali is adamlari yurt disina gitmeden once bir gun evvelsinden giderler istanbuldaki ikinici evlerinde, yada otelde gecesini gecirirler.adamlarin dumenini bozmayi bursadan yurt disina isadami tasimak hayaldir. yerlisi (zaten saat basi buklgaristana kalkan otobus ile bulgaristana gidiyor. kimi tasiyacaksin hocam? nereye tasiyacaksin? . is adami zaten rotayi oturtmus. istedigi yere istedigi sekilde ucuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun ~ 12 yıl önce
Yabancılar sadece ortak kalsınlar kokpitte Türkler olsun şirkette...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt ~ 12 yıl önce
İnşallah kurulurda bizde Antalyadan 40 aktarma yapıp memleketimize gitmek zorunda kalmadan rahat rahat ulaşımımızı sağlarız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Projenin tutması çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Zaten SHGM kurallarina gore mecburen %51i Turk sermayesi olmak zorunda, yoksa ruhsat alamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Projenin başarısız olması için hiç neden yokmuş. Ben bile en az 10 neden sıralayabilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydi Bursa ~ 12 yıl önce
Umarım en kısa zamanda herşey netleşir ve yüzlerce kişiye yeni bir ekmek kapısı açılır. Böylelikle yabancı şirketin bizim ülkemizdeki hakimiyetini azda olsa kırarız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soru? ~ 12 yıl önce
Eger yuzde 51'den fazla hisse Turk olmayanlarin elinde olursa bu sirket Turk kanunlarina gore "Turk" sirketi sayilip "TC" ucak kaydi verilebilirmi? Umarim cogunluk Turkiyede olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANTALYA ~ 12 yıl önce
Cok güzel bir proje...Yolunuz acık olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000