16 Kasım 2012, Cuma 09:04:35

BURSA HAVAYOLLARI İÇİN İLK PLAN HAZIR

Bursa Havayolları 2013 yılında Arapların desteğiyle hizmete geçmeye hazırlanıyor. Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad El Fehaid, “Şirketle ilgili çalışmalar sona yaklaşıyor. İlk planda 30 milyon dolarlık yatırımla 2 uçak alınacak” dedi.
  • BURSADAN İSTANBULA SEFER KOY 3 GÜNDE AÇ KALIRSIN VALLA.MALİYETİNİ KURTARMAZ ARABA İLE 90 DAKİKA SÜREN YOLA UÇAK SEFERİ KONURMU? ALLAH BU ADAMLARA AKIL FİKİR VERSİN.BENCE ZATEN TAMAMEN REKLAM AMAÇLI ASPARAGAS HABER.KOYSUNLAR SEFER DE GÖRELİM BAKALIM.
  • arap yatirimini neden yeriyorsunuz ? almanyadan yaziyorum..isde arap yatirim ve ortakliklari...mercedes-benz..VW Group-Hochtief-frankfurt Borsa -Airberlin. v.d..!!!
  • SAMSUN İLİ VE CİVAR KOMŞU İL VE İLÇELERDE ANADOLU YAKASI VE BURSA BÖLGESİNDE İKEMETGAH EDEN KALABALIK HALK TOPLULUĞU BULUNMAKTADIR.DOLAYISIYLA SAMSUN BURSA UÇUŞLARININ YOĞUN TALEP GÖRECEĞİ KANISINDAYIM.ÖRNEĞİN BU BÖLGEDEN BURSA İLİ NE HER GÜN GİDEN KARAYOLU OTOBÜS Ü YAKLAŞIK 35 ADETTİR.AYRICA BU UÇUŞLAR HER İKİ BÖLGEYEDE CANLILIK GETİRECEKTİR.SAYGILARIMLA .BAFRA LI 55
  • İlkbaharda zengin arap işadamlarının parasını yemek için bir kaç yıllığına bursa havayolları diye bir şirket kurulacağını duymuştum. İlk haber doğruluyor bu duyumu, inşallah sonrası doğru çıkmaz.
  • Şehirden havalimanı 50-60 km... bu mesafeyi gidene kadar körfez otoyolu tamamlanır ise Sabih Gökçen'e gidersiniz :)
  • Bu iş bir havayolu yatırımından ziyade iş jeti kiralayan bir şirkete ortak olmaktan öteye birşey değil.2 uçakla iç hat uçabilmek,İş jeti kirlamak vs ? Bu açıklamayı yapan kişi acaba kimlere ortak olmuş? Bursa'nın ismi ve iyi niyeti açıkça kullanılmaktadır.
  • Arap yatırımı...Hadi bakalım, Arap sözüne nekadar güven olur göreceğiz...
  • Bursa merkezde ki havaalanı açılmadıkça bu hayaller batmaya mahkumdur. Gerçi açılsa da bu devirde yine de hayal gibi duruyor. Ayrıca resimdeki uçak 707 değil, douglas dc-8 ;)
  • 30 milyon usd verip resimdeki mütekait boeing 707 den almayında...
  • çok doğru bir karar bir an önce Bursa Hava Yollar'ı kurulmalı ve uçuşları başlamalı ama en önemlisi bir an önce Yunuseli Havaalanı devreye alınıp büyütülmesi lazım çünkü Yenişehir Havalimanı şehir merkezine çok uzak ve her yere uçuş yok umarım yetkililer bu durumu göz önüne alır Yenişehir'e gitmektense herkes İstanbul'daki havalimanlarını tercih ediyor....

Nisan ayında Bursa’da birincisi gerçekleşen Türk-Arap Turizm Zirvesi’nden Bursa (Airlines) Havayolları çıktı. Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Ticaret ve Sanayi Odası’yla birlikte bu projenin üstünde durduklarını belirterek, “Bu ayın sonunda şirketle ilgili çalışmalarda sona gelinmiş olunacak” dedi. İlk planda 30 milyon dolarlık yatırımla 2 uçak alınacağını kaydeden El Fehaid şunları söyledi: “Gelecek yıl sonuna kadar uçak sayısını 5’e çıkarmayı planlıyoruz. İlerleyen dönemlerde kargo hizmeti de verebiliriz. İlk planda iç hatlarla başlayıp sonraki dönemde dış uçuşlar da gerçekleştireceğiz. Ayrıca tüm dünyadan iş adamları için özel jet kiralama hizmeti de vereceğiz.”

5 ORTAKLIK YAPILDI

Bursa’da gerçekleşen zirveden bu yana geçen sürede Bursa’ya gelen Arap turist sayısının yüzde 80 arttığını söyleyen Fuhaid, iki ülke yatırımcılarının çok güzel bir diyalog köprüsü kurduklarını ekledi. Fehaid, gerçekleşen zirvenin somut çıktılarını üstünden bir yıl geçmeden gördüklerini belirterek, şunları söyledi: “Bizler kamu görevlileri olarak iki ülke yatırımcılarının önündeki engelleri hızla kaldırıyoruz. Geçen yıldan bu yana Türk-Arap ortaklığı ile 5 ayrı yatırım şirketi kuruldu. Bunların, özellikle gayrimenkul ve turizm alanındaki yatırım haberlerini yakın zaman içinde alacağız. Bugün (dün) bizimle birlikte Bahreyn’in en büyük bankalarından birisi de bizlerle birlikte buraya geldi. Bazı Türk şirketlerle görüşmeleri olacak ve ortak ne yapılabilir diye konuşacaklar.”

2012’de 1 milyar kişi tatile çıktı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Kent Turizm Küresel Zirvesi İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Zirveye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve yerli turizmcilerin yanısıra 55 ülkeden 300’e yakın yabancı turizmci katıldı. Turizm küresel ekonomik durgunluğa karşı bir çıkış noktası olduğunu anlatan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Şu anda 1 milyar kişi olan uluslararası turist sayısının 2020 yılında 1.3 milyara çıkacak” dedi.

BURSA HAVAYOLLARI İÇİN İLK PLAN HAZIR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

SAÇMA OLUR ~ 11 yıl önce
BURSADAN İSTANBULA SEFER KOY 3 GÜNDE AÇ KALIRSIN VALLA.MALİYETİNİ KURTARMAZ ARABA İLE 90 DAKİKA SÜREN YOLA UÇAK SEFERİ KONURMU? ALLAH BU ADAMLARA AKIL FİKİR VERSİN.BENCE ZATEN TAMAMEN REKLAM AMAÇLI ASPARAGAS HABER.KOYSUNLAR SEFER DE GÖRELİM BAKALIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Bursa Havayolu kurmanın amacı İstanbul ucusları degil.Yorum yaparken haberi guzelce okuyup neye ne icin yorum yaptıgımızı bilsek biraz daha ileri gidebilirdik su ulkede.
sinan akerman ~ 11 yıl önce
arap yatirimini neden yeriyorsunuz ? almanyadan yaziyorum..isde arap yatirim ve ortakliklari...mercedes-benz..VW Group-Hochtief-frankfurt Borsa -Airberlin. v.d..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞÜKRÜ ŞEN.LAMİRJEN TUR SAMSUN ~ 11 yıl önce
SAMSUN İLİ VE CİVAR KOMŞU İL VE İLÇELERDE ANADOLU YAKASI VE BURSA BÖLGESİNDE İKEMETGAH EDEN KALABALIK HALK TOPLULUĞU BULUNMAKTADIR.DOLAYISIYLA SAMSUN BURSA UÇUŞLARININ YOĞUN TALEP GÖRECEĞİ KANISINDAYIM.ÖRNEĞİN BU BÖLGEDEN BURSA İLİ NE HER GÜN GİDEN KARAYOLU OTOBÜS Ü YAKLAŞIK 35 ADETTİR.AYRICA BU UÇUŞLAR HER İKİ BÖLGEYEDE CANLILIK GETİRECEKTİR.SAYGILARIMLA .BAFRA LI 55

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mAGOO ~ 11 yıl önce
İlkbaharda zengin arap işadamlarının parasını yemek için bir kaç yıllığına bursa havayolları diye bir şirket kurulacağını duymuştum. İlk haber doğruluyor bu duyumu, inşallah sonrası doğru çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o mesafede havalimanı ile zor bu işler... ~ 11 yıl önce
Şehirden havalimanı 50-60 km... bu mesafeyi gidene kadar körfez otoyolu tamamlanır ise Sabih Gökçen'e gidersiniz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lafın dogrusu ~ 11 yıl önce
Bu iş bir havayolu yatırımından ziyade iş jeti kiralayan bir şirkete ortak olmaktan öteye birşey değil.2 uçakla iç hat uçabilmek,İş jeti kirlamak vs ? Bu açıklamayı yapan kişi acaba kimlere ortak olmuş? Bursa'nın ismi ve iyi niyeti açıkça kullanılmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Arap yatırımı...Hadi bakalım, Arap sözüne nekadar güven olur göreceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayal olarak kalır ~ 11 yıl önce
Bursa merkezde ki havaalanı açılmadıkça bu hayaller batmaya mahkumdur. Gerçi açılsa da bu devirde yine de hayal gibi duruyor. Ayrıca resimdeki uçak 707 değil, douglas dc-8 ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
30 milyon usd verip resimdeki mütekait boeing 707 den almayında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bursa'lı ~ 11 yıl önce
çok doğru bir karar bir an önce Bursa Hava Yollar'ı kurulmalı ve uçuşları başlamalı ama en önemlisi bir an önce Yunuseli Havaalanı devreye alınıp büyütülmesi lazım çünkü Yenişehir Havalimanı şehir merkezine çok uzak ve her yere uçuş yok umarım yetkililer bu durumu göz önüne alır Yenişehir'e gitmektense herkes İstanbul'daki havalimanlarını tercih ediyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000