07 Ağustos 2011, Pazar 17:03:37

BURSA HAVA YOLLARI DÖNÜYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın imkanlarını artırmak için kendi hava yollarını da hayata geçireceklerini ifade etti.
  • bursa rumuzu ile yazan arkadaşa katılıyorum.yunuseli'den özel sektöre atr 72-500 tipi uçaklarla uçulmalı.gerisi macera olur.
  • DC-8
  • İLJUŞİN62 yede çok benziyor.N e dersiniz Arkadaşlar.İLJUŞİN62 olmasın.
  • Bu işte yine bir emekli subay rantı var gibi. SHGM'nin de işine gelir ya... Bakalım hayırlısı.
  • Bu uçaklar yenişehir'den uçmaya devam ettiği sürece kimse gidipte uçağa binmez. Şehir içinde Hürriyet,te ki meydan içinde atıp tutmuşlardı, yok uzatacaz, yok terminal yapacaz falan filan diye. Noldu; tık yok! Hürriyet'teki meydan açılmadıkça Bursa'nın %90'ı uçağa tenezzül etmez. Aslında Hürriyet havaalanını uzatmalarına da çok gerek yok, sadece ulaşıma açsınlar, ATR'ler canavar gibi iner kalkar, ama A320-B738 gibi uçaklar isteniyorsa en az 1 km uzatmak şart. Ha Yenişehir'den Lufthansa çatır çatır Münih'e uçuyor, demek ki alim olmaya gerek yok, dış hatlar mis gibi işliyor, ama iç hatlar zor.
  • UH1H elikopter diimi. benim bildiim 600 yolcu almaz ve çit pilata sertifiyeli.
  • Allah bu ülkede yaşayan insanların aklını almış galiba arkadaşlar. Bir havacılık palavrasıdır gidiyor bu ülkede. Önüne gelen sözüm ona havayolu kuruyor, okul, üniversite açıyor, pilot/makinist yetiştiriyor. Kimse dur demiyor veya diyemiyor bu çılgınlara. Belediyelerin hava yolu şirketi kurduğu dünyanın neresinde görülmüş allahaşkınıza ... Ama tabi belediyelere profesyonel futbol takımı kurma müsaadesi verilmiş bir ülkede havayolu şirketi niye işletemesinlerki? Yapmayın, lütfen ... Bu havacılık işi, gelişi güzel yönetilen şehir içi taşımacılığı işine benzemez! Bir kaç emekli pilot subayın kandırmasıyla kamu idarelerinin yapacağı iş değildir bu! SHGM'ye sesleniyorum ; "Ne olur durdurun bu gibi ne yaptığını bilmeyen adamları".
  • ben önceki yorumumda a340 diye espri olsun diye yazmıştım bazı arkadaşların dediği gibi bu ülkede ciddi havacılar hem modelini hem motorunu bilecek kadar usta yetişir bundan şüphesi olan varsa bu ülke pilotlarının ve teknisyenlerinin elinden geçen uçaklara binmezler olur biter. don lastiği gibi uzatmak isteyen varsa buyursun uzatsın.
  • Uh1H. bu ucak polonya yapımı, gövde çelik ve kanatlar bez den imal edilme. tek pilota sertifiyeli ve 600 yolcu kapasiteli UH1H modeli. Bilmeyen konuşmasın.
  • Uçak uzmanı değilim ama dört motoru ile güzel uçakmış zamanında.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın imkanlarını artırmak için kendi hava yollarını da hayata geçireceklerini ifade etti. Altepe, "Bursa Hava Yolları'nın ismini tescilledik, arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışıyor." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, önlerinde büyük bir sorumluluk olduğunu kaydetti. Başkan Altepe, “Bu ecdadın torunları olarak atmamız gereken adımlar var. Dünya bizden çok şey bekliyor. El atmamız gereken çok şey var. Bursa olarak el birliği ile bu gayeye doğru çalışıyoruz. Bursa hızlı bir şekilde kalkınıyor. Buna rağmen yapacak çok işimiz var. Bursa’nın imkanlarını daha da artıracağız. Hedefimiz, Bursa’nın hava yolunu daha fazla kullanmasıdır. Bu kapsamda hava ulaşımı konusunda önemli çözümler üreteceğiz. Bursa’nın kendi hava yollarını el birliğiyle gerçekleştireceğiz. Bursa Hava Yolları'nın izin tescillerini aldık. Bursa’nın kazandığı bir hizmet olacak. Bu projeyi tüm kurum kuruluşlarımız, odalarımız ve valiliğimizle birlikte yapmak istiyoruz. Çok çalışacağız. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olalım.” diye konuştu.

Öte yandan Bursa'da İl Özel İdaresi ile sanayici ve işadamlarının ortak girişimiyle kurulan Bursa Hava Yolları AŞ (BHY) ile 11 ayrı noktaya günlük bin 100 yolcu taşınması hedefleniyor.

(Haberler.com)
BURSA HAVA YOLLARI DÖNÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Misafir ~ 13 yıl önce
bursa rumuzu ile yazan arkadaşa katılıyorum.yunuseli'den özel sektöre atr 72-500 tipi uçaklarla uçulmalı.gerisi macera olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DC-8

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İLJUŞİN62 yede çok benziyor.N e dersiniz Arkadaşlar.İLJUŞİN62 olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu işte yine bir emekli subay rantı var gibi. SHGM'nin de işine gelir ya... Bakalım hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçaklar yenişehir'den uçmaya devam ettiği sürece kimse gidipte uçağa binmez. Şehir içinde Hürriyet,te ki meydan içinde atıp tutmuşlardı, yok uzatacaz, yok terminal yapacaz falan filan diye. Noldu; tık yok! Hürriyet'teki meydan açılmadıkça Bursa'nın %90'ı uçağa tenezzül etmez. Aslında Hürriyet havaalanını uzatmalarına da çok gerek yok, sadece ulaşıma açsınlar, ATR'ler canavar gibi iner kalkar, ama A320-B738 gibi uçaklar isteniyorsa en az 1 km uzatmak şart. Ha Yenişehir'den Lufthansa çatır çatır Münih'e uçuyor, demek ki alim olmaya gerek yok, dış hatlar mis gibi işliyor, ama iç hatlar zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
UH1H elikopter diimi. benim bildiim 600 yolcu almaz ve çit pilata sertifiyeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allah bu ülkede yaşayan insanların aklını almış galiba arkadaşlar. Bir havacılık palavrasıdır gidiyor bu ülkede. Önüne gelen sözüm ona havayolu kuruyor, okul, üniversite açıyor, pilot/makinist yetiştiriyor. Kimse dur demiyor veya diyemiyor bu çılgınlara. Belediyelerin hava yolu şirketi kurduğu dünyanın neresinde görülmüş allahaşkınıza ... Ama tabi belediyelere profesyonel futbol takımı kurma müsaadesi verilmiş bir ülkede havayolu şirketi niye işletemesinlerki? Yapmayın, lütfen ... Bu havacılık işi, gelişi güzel yönetilen şehir içi taşımacılığı işine benzemez! Bir kaç emekli pilot subayın kandırmasıyla kamu idarelerinin yapacağı iş değildir bu! SHGM'ye sesleniyorum ; "Ne olur durdurun bu gibi ne yaptığını bilmeyen adamları".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben önceki yorumumda a340 diye espri olsun diye yazmıştım bazı arkadaşların dediği gibi bu ülkede ciddi havacılar hem modelini hem motorunu bilecek kadar usta yetişir bundan şüphesi olan varsa bu ülke pilotlarının ve teknisyenlerinin elinden geçen uçaklara binmezler olur biter. don lastiği gibi uzatmak isteyen varsa buyursun uzatsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uh1H. bu ucak polonya yapımı, gövde çelik ve kanatlar bez den imal edilme. tek pilota sertifiyeli ve 600 yolcu kapasiteli UH1H modeli. Bilmeyen konuşmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak uzmanı değilim ama dört motoru ile güzel uçakmış zamanında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000