07 Mayıs 2010, Cuma 08:42:43

Burkalı kadın uçak indirtti!

Hindistan'da burkalı bir Çeçen kadın, eşiyle birlikte bindiği yolcu uçağınan indirilip dört saat sorgulandı.
  • Kadının hiçbir suçu yok o kadın alana girişten uçaktaki yerine gelinceye kadar en az 2 yerde kontrolden geçti en az diyorum eminim o bölge de onlarca kamera da kayıttaydı ve uçağa bindiğinde de kabin görevlileri yapmacık bir gülümsemeyle hoşgeldiniz deyip belkide koltuğuna kadar eşlik etti o zamana kadar birşey yoktu da peçesini açmadan su içtiği için mi süphelendiler güldürmeyin adamı aslinda kadından özür dilenmeli zaman kaybı ve zordurumda kaldığı için firma cezalandırılmalı ve bayanın kayıpları telafi edilmeli
  • e kardeşim sen madem o kadar medeni olamıyorsun uçakta işin ne? bin deve ye git gidecegin yere..... işine gelince gavur icadı günah işine gelince bunun giysiyle ne alakası var...... çeçenler ne zamandan beri burka giyiyor afganlara bile zor giydiriyorlar... bence bir daha uçaga almamak gerekir o kadar masum insanın güvenliği tehlikeye atılamaz.
  • Yolcu havalimanında birçok kontrolden geçiyor. Check-in esnasında görülebiliyor. Gate'te görülüyor, uçağa binerken kabin amiri tarafından da görülüyor. Uçuşta kabin ekibi şüpheleniyor, uçak indiriliyor ve kadın yolundan alı konulup sorgulanıyor. O havayolu bunu güzelce bir tazmin etmeli ki, çalışanları sisteme güvensin ve böyle bir paranoya tekrar yaşanmasın. İş ahlakı ile de ilgili. Yolcuyu o giyinişi ile uçağa kabul etmişsen ve de havalanmışsan yolcunu iniş noktasına götüreceksin arkadaş. Yemiyorsa daha yerdeyken uçağa almayacaksın. Budur.
  • Bunun utanılacak bir tarafı yok. Ben de o uçakta olsam o kadından şüphelenirdim. Bilindiği gibi, havacılık teröristlerin ilgi odağı. Hem çok dikkat çekici hem de pahalı sektör. Tabi ki 4 saatlik sorgu mantıksız. Tekrar detaylı bir üst araması yeterli olurdu bence eğer dökümanlarında bi eksiklik ya da şüphe uyandıracak birşeyler yoksa.

Hindistan'da burka giymiş Çeçen bir kadın yolcu uçağında, mürettebatın şüphelenip güvenlik güçlerine haber vermesiyle panik yaşandı. Uçağın mürettebat, Eleonara Irbaieva adlı Çeçen kadının şüpheli olduğuna inanınca olağanüstü önlemler alındı.

Uçak özel bir körfeze indi ve derhal Hindistan özel timleri tarafından kuşatıldı ve istihbarat yetkilileri alarma geçirildi.

Ancak dört saatlik sorgunun ve kadın yetkililerin ayrıntılı üst aramalarından sonra 45 yaşındaki Irbaieva'nın masum olduğu anlaşılınca mürettebat da yetkililer de utançtan ne yapacağını şaşırdı.

Çeçen kadın ile eşi Artur Aslant Bekov'un tutuklanması nedeniyle Rus yetkililer de derhal devreye girerek açıklama istedi.

Olayın ardından savunmaya geçen mürettebat şüpheli davranışlara ilginç örnekler gösterdi. Bunlar arasında kadının 'erkek cüssesine sahip olmasını', peçesini kaldırmadan su içmesini gösterdi.
 

Burkalı kadın uçak indirtti!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Kadının hiçbir suçu yok o kadın alana girişten uçaktaki yerine gelinceye kadar en az 2 yerde kontrolden geçti en az diyorum eminim o bölge de onlarca kamera da kayıttaydı ve uçağa bindiğinde de kabin görevlileri yapmacık bir gülümsemeyle hoşgeldiniz deyip belkide koltuğuna kadar eşlik etti o zamana kadar birşey yoktu da peçesini açmadan su içtiği için mi süphelendiler güldürmeyin adamı aslinda kadından özür dilenmeli zaman kaybı ve zordurumda kaldığı için firma cezalandırılmalı ve bayanın kayıpları telafi edilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
e kardeşim sen madem o kadar medeni olamıyorsun uçakta işin ne? bin deve ye git gidecegin yere..... işine gelince gavur icadı günah işine gelince bunun giysiyle ne alakası var...... çeçenler ne zamandan beri burka giyiyor afganlara bile zor giydiriyorlar... bence bir daha uçaga almamak gerekir o kadar masum insanın güvenliği tehlikeye atılamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yolcu havalimanında birçok kontrolden geçiyor. Check-in esnasında görülebiliyor. Gate'te görülüyor, uçağa binerken kabin amiri tarafından da görülüyor. Uçuşta kabin ekibi şüpheleniyor, uçak indiriliyor ve kadın yolundan alı konulup sorgulanıyor. O havayolu bunu güzelce bir tazmin etmeli ki, çalışanları sisteme güvensin ve böyle bir paranoya tekrar yaşanmasın. İş ahlakı ile de ilgili. Yolcuyu o giyinişi ile uçağa kabul etmişsen ve de havalanmışsan yolcunu iniş noktasına götüreceksin arkadaş. Yemiyorsa daha yerdeyken uçağa almayacaksın. Budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunun utanılacak bir tarafı yok. Ben de o uçakta olsam o kadından şüphelenirdim. Bilindiği gibi, havacılık teröristlerin ilgi odağı. Hem çok dikkat çekici hem de pahalı sektör. Tabi ki 4 saatlik sorgu mantıksız. Tekrar detaylı bir üst araması yeterli olurdu bence eğer dökümanlarında bi eksiklik ya da şüphe uyandıracak birşeyler yoksa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000