15 Mayıs 2011, Pazar 11:26:45

"BURAYA UÇAK İNDİREMEZSİNİZ"

TBMM eski Başkanı, AK Parti Zonguldak Milletvekili ve milletvekili adayı Köksal Toptan, Haziran ayı itibariyle Zonguldak Saltukova Havaalanı'nın açılacağını ifade etti.
  • Altı üstü 3 km yüksek standartlı yol ,,, Allahaşkına bunun neresi zor... Akp mevcut havaalanlarından milleti uçurdum diyene kadar bir pist yapsında görelim...
  • "İniş meselesini pisti yaptıktan sonra düşünürüz". İşte Türkiye gerçeği..
  • ALMANYADAKI ZONGULDAKLI ORTAKLAR VE TEKNOLOJI,HAVA DURUMU BILGISI KIT OLAN BIR OPERATÖR ILE BIRLIKTE HER HAFTA YA TUTARSA DIYEREK ZONGULDAGA DIREKT SEFER VAR DEYIP,TEKEL OLDUKLARI ICINDE MÜTHIS YÜKSEK FIATLARLA SON DAKIKAYA KADAR BILET SATIP,EN SONUNDADA ANKARAYA INEREK OTOBÜS TASIMACILIGI YAPIYORLAR.METEROLOJI VE DHMI HAFTA ÖNCESINDEN ALANIN DURUMUNUN INISE MÜSAIT OLMAYACAGINI BILDIRMESINE RAGMEN SANKI INECEK GIBI ZONGULDAK DIYE SATISA DEVAM EDIYORLAR.MADEM ANKARAYA INECEZ O ZAMAN BIZDEN ANKARA ÜCRETI ALSINLAR.
  • ne o sen mi yaptırdın bu durumu
  • Saygı ile ellerinden öpüyor,sağlıklı ve mutlu emeklilikler diliyorum.Lütfen ülkemi tecrübelerinden koru.
  • yıllardır emeklısını dolduran yöneticiden nasıl kurtuluruz mantığı bu gibi işlere neden olmakta değilmidir insanlar bazı okullardan eğitim alıyor çok güzel yetişiyorlar ancak tecrübe deneyim okumak ile elde edilmiyor ülkelere bu değerlerine saygı duymazlarsa bu gibi sopnuclar hepyaşanacaktır. ve kaybeden ülke ekonomisi olacaktır. biraz saygı yeterli olacaktır.
  • Kanal İstanbul'dan çıkan hafriyat Zonguldak Havaalanı'na dolgu malzemesi olarak kullanılır. Böylece dağ seviyesine gelen havaalanı ve pistten Konya Ovası'ndan kalkar gibi uçuş yapılır. Hafriyatın yaratacağı kirliliği önleme de cabası . Hadi bakem goley gessin. İyiliğimi unutmeyin gari.( Havaalanına gelen tumofiller için de asansör yapılcek.)
  • Pistin dağa bakan tarafının altına dolgu yapılarak, pistin uç kısmına 20-30 derece açı verilmeli. Böylece Boeing''ler İngiliz uçak gemisinden kalkış yapar gibi kolayca dağı aşar. İniş meselesini pisti yaptıktan sonra düşünürüz.
  • Alman'a sormuşlar dağı delecek 5 km otoyol tünelini nasıl açarsın diye; her iki taraftan delerim,yaklaşık 10-15 cm sapma ile tam ortada birleştiririm demiş. Japon, ben de her iki taraftan başlarım 1-1.5 metre sapma ile birleştiririm demiş.( İtalyan 'dan bahsetmeyelim .Berlusconi kızar) Temel e de sormuşlar,çok kolay demiş. Ben de iki taraftan delerim ; tutturursam tuttururum,tutturamazsam iki tünelimiz olur demiş. Hem dağı traşlayın hem de ikinci pisti açın.Müteahhit de mutlu olur,tutturabildiği piste inen pilot da.
  • Bu kaçıncı dağa karşı yapılan runway? Bunların etüdlerini yapan, onaylayan, bu hale getirenler için neden bir soruşturulma açılmıyor? Sorgulayacak bir makam yok mu? Dağı traşlamak ha? Pisti çevirmek ha? Yaparken aklınız neredeydi diyecek yok mu? Bu kaçıncı?
 TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Alaplı İlçe Seçim Merkezini ziyaretinde gazetecilerin gündem ile ilgili sorularını yanıtladı. Bölgede en çok karşılaştıkları soru ve sorunların başında işsizliğin geldiğini kaydeden Toptan, bölgeye yapılacak olan yeni yatırımlarla işsizliğin azalacağını söyledi. İşsizliğin sadece Türkiye için değil, dünyanın da en büyük problemi olduğunu ifade eden Toptan, “Zonguldak için, bölgemiz, Türkiye ve dünya için en büyük problem işsizliktir. Sanayinin ileri ve yüksek teknoloji kullanması sonucu emeğe dayalı sektörler yavaş yavaş azalmakta, buna karşılık olarak yeni teknoloji kullanımına bağlı üretim giderek artmaktadır. Bunun sonucu dünyada ve ülkemizde işsizlik ciddi şekilde kendisini hissettirmektedir. Son küresel ekonomik kriz buna yeni bir boyut eklemiştir. Bize baktığımız zaman ve dünya ile kıyasladığımız zaman işsizliğin küresel kriz nedeniyle çok hafif arttığı ve geçen 1,5 yıl içerisinde de düşmeye başladığı gözlemlenmiştir. O nedenle önümüzdeki süreçte istihdam oluşturacak yeni yatırımların Türkiye, bölgemize ve Zonguldak‘ımıza gelmesi ile işsizlikte daha da bir azalma olacağını düşünmekteyiz. Zonguldak için düşünecek olursak belli yatırım alanlarımız var" diye konuştu.

Toptan Saltukova Havaalanı ile ilgili ise şu açıklamalarda bulundu; "İnşallah bu yıl içerisinde bu konuda somut adımları görme imkanımız olacak. Filyos projesi ile ilgili bize eleştirilerde bulunanlar Saltukova Havaalanı içinde eleştiriler çok yaptı. Biz geldik elimizde bir pist bulduk. Uzmanlar buraya ‘siz uçak indirip, kaldıramazsınız‘ dediler. Çünkü bu pistin iniş ve kalkış istikametinde büyük bir dağ var. Bize dediler ki ‘ya pisti 5 derece çevireceksiniz ya da dağı keseceksiniz‘ Ben size bir Karadeniz fıkrası anlatmıyorum. Başımıza gelen şeyi söylüyorum. Bu da konuşanlara hitap olsun, o zaman 10 trilyon harcanmıştı, o havaalanı betonunu da biz dökmedik, bizim arkadaşlarımız dökmedi. Bizde uzmanlarla oturup konuştuk, dedik ki o zaman biz dağı keseceğiz. Biz o dağın kesimi için 3 trilyon harcadık. Hala devam ediyor ve piste uçakların inip kalkmasına başlandı. Bir müjde de vereyim, Haziran ayından itibaren Anadolu Jet, Bora Jet ortaklığıyla Anadolu Jet adı altında yurt içi seferleri başlayacaktır. Havaalanı içinde bizi eleştirenler Filyos projesi içinde eleştiriyorlar. Ama göreceksiniz bu yıl itibariyle tüm söylediklerimizin hayata geçtiğini göreceksiniz.”
"BURAYA UÇAK İNDİREMEZSİNİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
Altı üstü 3 km yüksek standartlı yol ,,, Allahaşkına bunun neresi zor... Akp mevcut havaalanlarından milleti uçurdum diyene kadar bir pist yapsında görelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"İniş meselesini pisti yaptıktan sonra düşünürüz". İşte Türkiye gerçeği..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ALMANYADAKI ZONGULDAKLI ORTAKLAR VE TEKNOLOJI,HAVA DURUMU BILGISI KIT OLAN BIR OPERATÖR ILE BIRLIKTE HER HAFTA YA TUTARSA DIYEREK ZONGULDAGA DIREKT SEFER VAR DEYIP,TEKEL OLDUKLARI ICINDE MÜTHIS YÜKSEK FIATLARLA SON DAKIKAYA KADAR BILET SATIP,EN SONUNDADA ANKARAYA INEREK OTOBÜS TASIMACILIGI YAPIYORLAR.METEROLOJI VE DHMI HAFTA ÖNCESINDEN ALANIN DURUMUNUN INISE MÜSAIT OLMAYACAGINI BILDIRMESINE RAGMEN SANKI INECEK GIBI ZONGULDAK DIYE SATISA DEVAM EDIYORLAR.MADEM ANKARAYA INECEZ O ZAMAN BIZDEN ANKARA ÜCRETI ALSINLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne o sen mi yaptırdın bu durumu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Saygı ile ellerinden öpüyor,sağlıklı ve mutlu emeklilikler diliyorum.Lütfen ülkemi tecrübelerinden koru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yıllardır emeklısını dolduran yöneticiden nasıl kurtuluruz mantığı bu gibi işlere neden olmakta değilmidir insanlar bazı okullardan eğitim alıyor çok güzel yetişiyorlar ancak tecrübe deneyim okumak ile elde edilmiyor ülkelere bu değerlerine saygı duymazlarsa bu gibi sopnuclar hepyaşanacaktır. ve kaybeden ülke ekonomisi olacaktır. biraz saygı yeterli olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kanal İstanbul'dan çıkan hafriyat Zonguldak Havaalanı'na dolgu malzemesi olarak kullanılır. Böylece dağ seviyesine gelen havaalanı ve pistten Konya Ovası'ndan kalkar gibi uçuş yapılır. Hafriyatın yaratacağı kirliliği önleme de cabası . Hadi bakem goley gessin. İyiliğimi unutmeyin gari.( Havaalanına gelen tumofiller için de asansör yapılcek.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pistin dağa bakan tarafının altına dolgu yapılarak, pistin uç kısmına 20-30 derece açı verilmeli. Böylece Boeing''ler İngiliz uçak gemisinden kalkış yapar gibi kolayca dağı aşar. İniş meselesini pisti yaptıktan sonra düşünürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Alman'a sormuşlar dağı delecek 5 km otoyol tünelini nasıl açarsın diye; her iki taraftan delerim,yaklaşık 10-15 cm sapma ile tam ortada birleştiririm demiş. Japon, ben de her iki taraftan başlarım 1-1.5 metre sapma ile birleştiririm demiş.( İtalyan 'dan bahsetmeyelim .Berlusconi kızar) Temel e de sormuşlar,çok kolay demiş. Ben de iki taraftan delerim ; tutturursam tuttururum,tutturamazsam iki tünelimiz olur demiş. Hem dağı traşlayın hem de ikinci pisti açın.Müteahhit de mutlu olur,tutturabildiği piste inen pilot da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kaçıncı dağa karşı yapılan runway? Bunların etüdlerini yapan, onaylayan, bu hale getirenler için neden bir soruşturulma açılmıyor? Sorgulayacak bir makam yok mu? Dağı traşlamak ha? Pisti çevirmek ha? Yaparken aklınız neredeydi diyecek yok mu? Bu kaçıncı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000