16 Ocak 2009, Cuma 09:52:55

"BUNUN ADI MUCİZE"

Kalkışından yalnızca 5 dakika sonra Hutson Nehri'ne iniş yapmak zorunda kalan US Airways uçağında mucizevi bir şekilde kimsenin burnu bile kanamadı. Olay tüm dünyada geniş yankı uyandırdı.
  • ben pilot değilim onu baştan söyliyeyim.bir insan uzun yıllar aynı görevi yaptımı üzerindeki alışkanlıkları atması zor oluyor, hani atarda yeni ortama ayak uydururabilirse diyecek sözüm yok, sivilde hala kendini komutan zannedip gezenler var. bide askeri uçuş deneyimi ile sivil uçakla uçuş deneyimini aynı kefeye koyanlar hangi uçaklarla nekadar uçuş deneyimin olduğuda önemlidir. attan inip eşşeğe biniyorsun :) anlayan anlamıştır..
  • bu yorumları yapanlar umarım gerçek pilotlar değildir. canımız size mi emanet ediyoruz biz?
  • daha önce kuş sürüsüne girmiş bir uçakta kabin memuru olarak uçtuğum için bu yorumu yazıyorum.olay sadece pilotun başarısı diil bölgeninde inişe uygunluğudur.eylül ayında yapmış olduğum bir uçuşta hızla tırmanışa geçmişken birden kuş sürüsüne girdik ve uçak aniden alçalmaya başladı.leylekler pencere önünden uçunca olayın farkına vardık. neyseki motora girmedi kaptanımızın yerinde manevraları sayesinde.ama biz gazetelere haberlere çıkmadık inter havayolları olarak.olaki bu uçak gibi 2 motorumuz birden dursaydı emin olun halkalıya çakılırdık ve büyük bir facia olurdu.çünkü istanbuldada bu kuş sürüsü tehlikesi var ve bizim incek bir nehrimiz yok.denize yakın olsanız bile denizdede gemiler dolu.yani olay sadece kaptan diil şanslada ilgili.
  • ben bu sitede yorum yazanların pilot olduğunu veya havacılıkla yakından ilgili olduklarını sanmıyorum.Benim mesleğim farklı,ben sadece havacılığı sevdiğim için gelip bakıyorum siteye ama yorumları gördüğümde siz havada eğer gerçekten pilotsanız uçakları birbirinizin üzerine kırıyorsunuzdur diye düşünmeden edemiyorum,veya çok pilot gibi yazan yaşları 12-14 arası gençlersiniz.inanın böyle kalitesizlik böylesi yorumları ilk defa burada okuyorum.
  • bu dünyada bu muhabbeti bitek biz yapıyoruzdur sivil olsa asker olsa ne komplexli adamlarız yav...
  • La arkadaşlar siz " asker idi, sivil idi " diye birbirinizi yerken, pilot nehri pist zannederek yanlışlıkla nehre indiğini ve çok üzgün olduğunu açıklamış.... Bu durumda kim kahraman oluyor acep...
  • Az bilgili , ve büyük ihtımalle genç vede herkezi yaşıtları,sözde havacı sanan, arkadaşlarım Bana kuş demişler. Bu benim için şereftir.Ben onların anlayacağı dilde birşeyler anlatmaya çalışırken.Onlar bana bir şeyler öğretmeye kalkıyorlar.Siz mi A-320 yi bana öğreteceksiniz. Tüm Havacılara, Selam ve sevgilerimle,
  • eminim bu olay bizlere ve bu işe gönül verecek adaylara iyi bir eğitim aracı olacaktır, yolcularımıza da gösterilen demoların aslında ne kadar önemli olduğunu kanıtlayacaktır. mükemmel bir ditching, mükemmel bir koordineli tahliye, mükemmel bir kurtarma operasyonu. bütün ekibi ve bilgili yolcuları kutluyorum.
  • Kuslarin ucagin camina carpmis olabilir... Ancak ucak kalktiktan sonra hizinin dusuk oldugundan cama veya radoma zarar vermemis olabilir... Suyun sayesindede kan lekeleri temizlenmisde olabilir... Motorun durma sebebi onlarin hizli donmesi ve donen parcalarinin olmasidir.. Buyuk bir ihtimalle
  • bak arkadaşım sen olsaydın o uçağı kurtarırdın değilmi helal olsun pilota zevk için inmemiş ya anlamıyorum ne kadar boş yorum yapıyosunuz uzaktan davulun sesı hos gelir derler anlayan anlar .

New York La Guardia havalimanından, Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte şehrine giden, US Airways Havayollarına ait 9 yaşındaki Airbus 320 tipi uçağın iki motoruna havalandıktan 5 dakika sonra, bir kuş sürüsünün çarpmasının ardından New York"taki Hudson nehrine zorunlu iniş yaparak, son anda büyük bir faciayı önleyen uçağın pilotu ABD'de kahraman olarak ilan edildi. Tecrübeli pilotun sayesinde New York'ta bir mucize gerçekleşti ve olası bir facia önlendi. 

Olayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen New York Valisi Paterson, pilotun New York Hudson nehrinde bir mucizeyi gerçekleştirdiğini belirterek,"Hudson nehrinde bir mucize gerçekleşti." dedi. New York Belediye başkanı Michael Bloomberg'de pilotun çok soğukanlı bir şekilde uçağı nehre indirmeyi başardığını belirterek, usta pilotu kahraman olarak ilan etti. Uzmanlar, iki motoru birden arıza yapan uçağın Manhattan'da bulunan gökdelenlere çarpması halinde " New York 11 Eylül benzeri bir faciayı yeniden yaşayabilirdi" dedi.

BAŞKAN BLOOMBERG:"PİLOT BİR KAHRAMAN"

New York Belediye başkanı Michael Bloomberg olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, pilotun olağanüstü bir kahramanlık gösterdiğini belirterek yolcuların hepsinin hayatını kurtarmayı başardığını söyledi. Bloomberg, bir gazetecinin sorusu üzerine uçağın Hudson nehrine zorunlu iniş yapmasında her hangi bir terör şüphesi olmadığını, konuyla ilgili Amerikan Federal havacılık yetkililerinin soruşturma başlattığını belirterek, "Uçakta 155 Kişi vardı, aralarında bazı hafif yaralılar vardı, bu kişilerde New Jersey ve New York"ta çeşitli hastanelere taşındılar. Bazı yolcularda kendi istekleri ile hastanelere götürüldüler. New York şehrinden sorumlu ekiplerin olayda görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiler" dedi

UÇAĞI EN SON KAHRAMAN PİLOT TERK ETTİ

Başkan Bloomberg kahraman olarak ilan ettiği uçağın kaptan pilotunun, kurtarma işlemlerinin ardından, uçaktaki yolcularının tamamının kurtartıdığından emin olmak için tekrar tekrar uçağı kontrol ederek uçaktan en son çıktığını söyledi. Bloomberg, "Uçağın pilotu ile konuştum, son derece soğukkanlı ve başarılı bir şekilde uçağı Hudson nehrine indirdi, o bir kahraman" dedi.

VALİ PATERSON: "HUDSON NEHRİNDE BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ"

New York Valisi David Paterson'da New York Belediye başkanı Michael Bloomberg ile düzenlediği ortak basın toplantısında New York'ta bu kez bir mucizenin gerçekleştiğini belirterek, usta pilotun iki motoru birden arıza yapan uçağı Hudson nehrine indirerek bir mucizeyi gerçekleştirdiğini söyledi. Vali Paterson, "Yolcuların tamamı kurtarıldı, ciddi yararlılar yok, New York'un görevli tüm ekipleri kazaya anında müdahale ederek oldukça koordineli bir çalışma örneği gösterdiler, sahil güvenlik, polis, itfaiye, olağanüstü hal çalışanları tüm yolcuları ve mürettebatı kurtardılar, bu bir mucize " diye konuştu. Paterson, New York şehri tüm olağanüstü birimleri ile meydana gelen olay sırasında müthiş bir işbirliği ve kahramanlık gösterdiler.''diye konuştu.

11 EYLÜL BENZERİ BİR FACİA YAŞANABİLİRDİ

Henüz nedeni resmi olarak açıklanmayan, ancak bir kuş sürüsünün, uçağın iki motorunda yol açtığı arızadan dolayı Hudson nehrine zorunlu iniş yaptığı iddia edilen, US Airways Havayollarına ait Airbus 320 tipi uçağın zorunlu inişi gerçekleştirememesi halinde New York'ta 11 Eylül etkisinde bir faciaya yol açacağı iddia edildi. Uçağın Hudson nehrine zorunlu iniş yapmasının ardından, olay yerinden canlı yayın yapan çeşitli televizyon kanallarına konuyla ilgili görüşlerini açıklayan uzmanlar, pilotun büyük bir ustalıkla iki motoru birden arıza yapan uçağı Hudson nehrine indirdiğini belirterek,'' Uçak , Hudson nehri yerine yüksek binaların bulunduğu Manhattan'a çakılsaydı , New York'lular 11 Eylülde yaşanan facianın bir benzerini yaşayabilirlerdi. Uçak, zorunlu iniş yaptığı çok yakınında bulunan, Hudson nehrini altından geçen ve Manhattan ile New Jersey'i birbirine bağlayan Lincoln tüneline çakılsaydı, New York en önemli tünellerinden birini çok sayıda can kaybıyla kaybedip ,çok büyük bir facia da yaşanabilrdi. " diye konuştular.

İŞTE MUCİZENİN GÖRÜNTÜLERİ:

US Airways

US Airways

US Airways

US Airways

US Airways

US Airways

US Airways

US Airways

US Airways

"BUNUN ADI MUCİZE"

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Havacı_ist ~ 15 yıl önce
ben pilot değilim onu baştan söyliyeyim.bir insan uzun yıllar aynı görevi yaptımı üzerindeki alışkanlıkları atması zor oluyor, hani atarda yeni ortama ayak uydururabilirse diyecek sözüm yok, sivilde hala kendini komutan zannedip gezenler var. bide askeri uçuş deneyimi ile sivil uçakla uçuş deneyimini aynı kefeye koyanlar hangi uçaklarla nekadar uçuş deneyimin olduğuda önemlidir. attan inip eşşeğe biniyorsun :) anlayan anlamıştır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 15 yıl önce
bu yorumları yapanlar umarım gerçek pilotlar değildir. canımız size mi emanet ediyoruz biz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin memuru ~ 15 yıl önce
daha önce kuş sürüsüne girmiş bir uçakta kabin memuru olarak uçtuğum için bu yorumu yazıyorum.olay sadece pilotun başarısı diil bölgeninde inişe uygunluğudur.eylül ayında yapmış olduğum bir uçuşta hızla tırmanışa geçmişken birden kuş sürüsüne girdik ve uçak aniden alçalmaya başladı.leylekler pencere önünden uçunca olayın farkına vardık. neyseki motora girmedi kaptanımızın yerinde manevraları sayesinde.ama biz gazetelere haberlere çıkmadık inter havayolları olarak.olaki bu uçak gibi 2 motorumuz birden dursaydı emin olun halkalıya çakılırdık ve büyük bir facia olurdu.çünkü istanbuldada bu kuş sürüsü tehlikesi var ve bizim incek bir nehrimiz yok.denize yakın olsanız bile denizdede gemiler dolu.yani olay sadece kaptan diil şanslada ilgili.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alppy ~ 15 yıl önce
ben bu sitede yorum yazanların pilot olduğunu veya havacılıkla yakından ilgili olduklarını sanmıyorum.Benim mesleğim farklı,ben sadece havacılığı sevdiğim için gelip bakıyorum siteye ama yorumları gördüğümde siz havada eğer gerçekten pilotsanız uçakları birbirinizin üzerine kırıyorsunuzdur diye düşünmeden edemiyorum,veya çok pilot gibi yazan yaşları 12-14 arası gençlersiniz.inanın böyle kalitesizlik böylesi yorumları ilk defa burada okuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lolita ~ 15 yıl önce
bu dünyada bu muhabbeti bitek biz yapıyoruzdur sivil olsa asker olsa ne komplexli adamlarız yav...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zorba61 ~ 15 yıl önce
La arkadaşlar siz " asker idi, sivil idi " diye birbirinizi yerken, pilot nehri pist zannederek yanlışlıkla nehre indiğini ve çok üzgün olduğunu açıklamış.... Bu durumda kim kahraman oluyor acep...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demir Kus ~ 15 yıl önce
Az bilgili , ve büyük ihtımalle genç vede herkezi yaşıtları,sözde havacı sanan, arkadaşlarım Bana kuş demişler. Bu benim için şereftir.Ben onların anlayacağı dilde birşeyler anlatmaya çalışırken.Onlar bana bir şeyler öğretmeye kalkıyorlar.Siz mi A-320 yi bana öğreteceksiniz. Tüm Havacılara, Selam ve sevgilerimle,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cbncrew ~ 15 yıl önce
eminim bu olay bizlere ve bu işe gönül verecek adaylara iyi bir eğitim aracı olacaktır, yolcularımıza da gösterilen demoların aslında ne kadar önemli olduğunu kanıtlayacaktır. mükemmel bir ditching, mükemmel bir koordineli tahliye, mükemmel bir kurtarma operasyonu. bütün ekibi ve bilgili yolcuları kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa (PILOT) ~ 15 yıl önce
Kuslarin ucagin camina carpmis olabilir... Ancak ucak kalktiktan sonra hizinin dusuk oldugundan cama veya radoma zarar vermemis olabilir... Suyun sayesindede kan lekeleri temizlenmisde olabilir... Motorun durma sebebi onlarin hizli donmesi ve donen parcalarinin olmasidir.. Buyuk bir ihtimalle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ltac ~ 15 yıl önce
bak arkadaşım sen olsaydın o uçağı kurtarırdın değilmi helal olsun pilota zevk için inmemiş ya anlamıyorum ne kadar boş yorum yapıyosunuz uzaktan davulun sesı hos gelir derler anlayan anlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000