17 Ağustos 2012, Cuma 08:23:22

BULAŞICI HASTALIKLARIN MERKEZİ HAVAALANLARI!

New York, Los Angeles ve Honolulu havaalanları hastalıkların yayılmasında diğerlerinden daha fazla rol oynadığı vurgulandı.
  • Bitmiş bu havacılık
  • Bu yani bir şey mi yıllardır söylüyorlar

 

Yapılan araştırmada Amerika'daki bazı havaalanlarının bulaşıcı hastalıkların daha hızlı yayılmasına yol açtığı belirtildi. Amerika'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre, havaalanlarındaki trafik yoğunluğunu, uzun ve aktarmalı uçuşların sayısının değerlendirildiği araştırmada, New York'taki Kennedy ve Los Angeles'taki LAX havaalanlarının bu konularda en yüksek değerlere sahip olduğu belirlendi. Araştırma ekibindeki Ruben Juanes, daha küçük olan Honolulu'daki havaalanının salgın hastalıkları yaymakta üçüncü sırada yer almasının şaşırtıcı olduğunu vurguladı. Juanes, Honolulu havaalanının okyanusun ortasında bulunduğunu kaydederek, "Doğal olarak da her uçuş uzun mesafeli ve hasta yolcuları kilometrelerce uzağa çok hızlı şekilde taşıyor. Aktarmaların sayısı az olsa da bunların birçoğu Asya veya Kuzey Amerika'ya olan en kalabalık uçuşlar" dedi.

Güney California Üniversitesi'nde görevli Prof. Thomas Valente, bu araştırmanın, havaalanlarının salgın hastalıkları diğer toplu taşıma alanlarından daha kolay yaydığını gösterdiğini söyledi. Prof. Valente, havaalanları insanların yer değiştirmesini sağladığını belirterek, "Ayrıca yolcular uçakların kalkmasını veya inmesini beklemek için birbirlerine çok yakın oturarak zaman geçiriyor" diye konuştu. Bazı durumlarda bir yolcunun çok uzaklardan gelen bir hastalığı kapabildiğini anlatın Prof. Valente, "Havaalanları salgınların artmasına yol açmakla kalmayıp dünyanın başka bölgelerinde görülen hastalıkların tüm dünyaya yayılma riskini de arttırıyor" diye konuştu.

Güney Californiya Üniversitesi'ne bağlı Dünya Sağlık Enstitüsü'nün başkanı Jonathan Samet, birçok hastalığın sadece mikrop taşıyan yerlere dokunmakla bulaştığını, dolayısıyla uçaklardaki tuvaletler, kapı kolları bulaşıcı hastalıkların yayılmasında önemli rol oynadığını ifade etti. Sağlık uzmanları, uçaklarda veya havaalanlarında sık el yıkamanın hastalıkların bulaşmasını önleyebileceğini ekledi. (Haberler)

BULAŞICI HASTALIKLARIN MERKEZİ HAVAALANLARI!

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bitmiş bu havacılık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bu yani bir şey mi yıllardır söylüyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000