13 Ağustos 2009, Perşembe 08:16:55

'Bulaşıcı hastalık olabilir uçağa alamayız'

Doğuştan karaciğer yetmezliği olan 9 yaşındaki Murat Öztekin'e iki kez uygun organ bulundu ancak küçük çocuk Mardin'de olduğu için nakil yapılamadı...
  • huzurlarınızda bir pegasus klasiği dahaaaaa...

Doğuştan karaciğer yetmezliği olan 9 yaşındaki Murat Öztekin'e iki kez uygun organ bulundu ancak küçük çocuk Mardin'de olduğu için nakil yapılamadı. Geçtiğimiz hafta şans, üçüncü kez Murat'ın yüzüne güldü. Fakat Murat yine Mardin'deydi. Bu kez ambulans helikopter, uçak ve arabayla zorlu bir yolculuk yaparak İzmir'e ulaştı. Karaciğerin bekleme süresi bitmek üzereyken ameliyata alındı ve yaşama bağlandı. Mardinli Öztekin Ailesi'nin beş çocuğundan ikisi doğuştan karaciğer yetmezliği hastasıydı. Aile, iki yıl önce karaciğer nakli bekleyen çocuklarının tedavisi için İzmir'e taşındı. Aynı yıl Kurban Bayramı'nı geçirmek için Mardin'e doğru yola çıkan aile, Gaziantep yakınlarında kaza geçirdi. Baba ağır yaralandı. Kazadan yaklaşık bir ay sonra, İzmir'den bir telefon geldi. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen birinin organı 9 yaşındaki Murat'a uyuyordu. Ancak aile, kaza nedeniyle tedavi gören Murat'ı İzmir'e götüremedi. Umutlar başka bahara kaldı.

Geçtiğimiz Aralık ayında da şans Murat2ın yüzüne güldü ancak yine Mardin'de olan aile organ naklini yaptıramadı. Üçüncü kez aynı şans yüzlerine gülünce bu kez Murat için ambulans helikopter devreye girdi. Muratı alan helikopter İzmir'e yola çıkarken baba da kendisi ve diğer çocukları için uçak bileti ayırttı. Ancak havayolu şirketi bulaşıcı hastalık olabilir düşüncesiyle çocukları uçağa almadı.

Baba, bu duruma tepki gösterdi ancak uçağa yetişebilmek için hastaneyle irtibata geçerek uçağa alınmaları için yoğun bir çaba sarfetti.

Bunun üzerine EÜ Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Şükriye Alyanak, Diyarbakır Havalimanı Müdürlüğü'ne, "Nakil hastası çocukların uçağa binmelerinde sakınca yoktur" diye yazı faksladı. Kalkışa dakikalar kala uçağa alınan anne Ayşe ve nakil hastası iki oğlu İstanbul'a uçtu.

'Bulaşıcı hastalık olabilir uçağa alamayız'

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
huzurlarınızda bir pegasus klasiği dahaaaaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000